X

Otel Dezenfeksiyonu

Bazı ülkelerin kanıtladığına göre COVID-19’un insandan insana geçme süreci yavaşlatılabilir veya durdurulabilir. Otel dezenfeksiyonu bu süreçte çok önemlidir. Konaklama sektörü, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını birtakım yöntemlere başvurarak koruma altına alabilir. Bunun için koronavirüs hastalığının insandan insana damlacıklar halinde solunum yolu vasıtasıyla veya direk temasla yayıldığı bulgusuna dayanarak bir dizi önlemler sıralanmıştır. Bu önlemler konaklama sektöründe yer alan otel ve benzeri kuruluşlar için bir kılavuz niteliğindedir. 

COVID-19 hastalığının yayılım sürecinde çoğu insan hafif belirtiler gösterse de, yaşlı insanlarda daha ciddi hastalıklar görülebilmektedir. Bu tür hastaların acilen hastaneye yatırılmaları gerekebilir. Düzenli ve itinalı bir şekilde uygulanan el hijyeni, sosyal mesafe, gözlere-ellere-buruna ve ağza dokunmaktan kaçınmak, iyi bir solunum hijyeni ile önleyici tedbirler alınabilir. Kamusal alanlarda, sıklıkla dokunulan yüzeylerin temizliği ve dezenfeksiyonu, enfeksiyon riskini azaltabilir.

 

 

Konaklama Kurumlarının Riskleri

Oteller ve turistik konaklama kuruluşları, birbirleriyle ve çalışanlarıyla etkileşim halinde olan çok sayıda insan tarafından ziyaret edilen diğer kamusal kuruluşlardan, bulaşma açısından, daha çok hastalık riskine tabi değildir. Yine de, buralar birçok insanın uzun süreler için bir arada yaşadıkları ve misafirlerle çalışanları arasında yüksek seviyede etkileşimin yaşandığı alanlardır. Bu sebepten ötürü yiyecek ve içecek, temizlik, aktiviteler ve organizasyonlar sağlayan servisler ve misafirlerin kalacakları yerlere ek olarak; misafir-misafir, misafir-çalışan, çalışan-çalışan arası ilişkilere özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen COVID-19 tedbirlerine tüm çalışanların ciddi şekilde uyması gerekmektedir. Bunlar arasında el hijyeni, solunum yolu hijyeni, sosyal mesafe, solunum yolu açıklıkları ile temasın gerçekleştirilmesi gibi maddeler yer almaktadır. Ayrıca evde kalma, hastalığa dair semptomların görülmesi halinde medikal yardıma başvurma gibi tavsiyeler de dikkate alınmalıdır.

Otel Dezenfeksiyonu Neden Önemlidir?

Etkili bir çevrenin oluşturulması ve misafirlerin konforunun sağlanması oteller için esastır. Ortak alanlardaki ve ıslak hacimlerdeki temizlik ve hijyenin sağlanması otelin hem prestiji açısından hem de sağlıklı bir ortamın oluşturulması açısından kilit rol oynar. Böylelikle misafirlerinizin konaklama serüvenini ortalama bir düzeyden daha üst seviyelere taşıyabilirsiniz. Aksi durumlar kötü bir prestije sebebiyet verebileceği gibi giden misafirlerin bir daha geri dönmemelerine de sebep olabilir.

Ayzer ilaçlama; Profesyonel ekiplerimizden otel dezenfeksiyonu ve ilaçlama hizmeti

0532 715 2029

0 312 212 07 24

Yada iletişim sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

Otel Dezenfeksiyonu Neden Önemlidir?

Etkili önleme ve kontrol yöntemleri, otellerdeki bulaşıcı hastalıklara karşı çalışanlar ve misafirler için cankurtaran görevi üstlenebilir. Enfeksiyon kapan birey için bulaşıcı hastalığın yayılmasında bir dizi etken faktör vardır. Enfeksiyonun kaynağı (rezervuar), yayılma biçimi ve hastalığa karşı duyarlı konak bu faktörler arasındadır ve bu üçü birlikte enfeksiyon üçgenini oluşturur. 

Patojenler enfeksiyonun yayılmasında sorumlu olan etkenlerdir. Bakteri, virüs ve parazitler bu gruba girer. Bazı mikroorganizmalar kendi vücut floramızın bir parçasıdır. Ancak bağışıklık sistemimiz zayıfladığında bu tür organizmalar enfeksiyona sebep olabilir. Dış etkenlerden kaynaklanan enfeksiyonlar harici enfeksiyon olarak adlandırılır. Bununla beraber, patojenlerin insan sağlığını etkileyebilmesi için belirli bir doza ulaşması gerekmektedir. 

Enfeksiyon etkenleri hastalık kaynağından temas yoluyla, yeme, damlacık, nefes alma gibi yöntemlerle başka insanlara bulaşabilir. Yayılma biçimini engellemek, enfeksiyon zincirini kırmanın en kolay yoludur.

İnsan vücudu doğal olarak hastalıklara karşı savunma mekanizmasına sahiptir. Ancak bazı insanlar enfeksiyona karşı daha riskli grupta yer alır. Bu gruba zayıf bağışıklık sistemine sahip kişiler, yaşlı veya yeni doğmuş bireyler, hastalar veya yeni ameliyattan çıkmış kimseler dahil edilebilir. Tüm bu durumların önüne geçebilmek için hijyen kurallarına bağlı kalınması gerekir. 

Mikroplar ve bakteriler her yerdedir. Özellikle birçok insanın giriş-çıkış yaptığı oteller gibi yerlerde daha çok bulunurlar. Bir insanın otel seçerken en çok dikkat ettiği şeylerin başında; bağlamından, tesislerinden, servislerinden daha çok temizlik gelir. Kimse küflü kokan pis bir odada kalmak istemez. Eğer konaklama işi içindeyseniz önceliğinizi tesisinizi temiz tutmaya vermelisiniz. Aksi takdirde ticarethaneniz batabilir. 

Düzgün bir şekilde otel dezenfeksiyonu prosedürünü takip etmek, otel veya herhangi bir konaklama tesisini işletme açısından kritik bir faktördür. Kısıtlı zaman aralığında otel odalarını misafirler için hazır hale getirmek, çalışanlar üzerinde baskı oluşturan ve çoğu işletme için zorlu bir süreçtir. Buna bir de günde çok sayıda odayı temizleme zorunluluğu, bazı günler 15 odaya kadar çıkabilir, gerçeğini eklerseniz durum daha da zorlaşabilir. Neyse ki, odalardan mikrop ve bakterileri söküp atmak için hızlı ve etkili yöntemler mevcuttur.

Karşılama Bölümü Otel Dezenfeksiyonu İçin Öneriler

Önleyici bir tedbir olarak COVID-19 belirtilerini gösteren hastalar veya onlarla ilgilenenler dışındakilerin kamusal alanda maske kullanımı önerilmese de, resepsiyon bankolarında aşağıdakileri içeren medikal teçhizat kiti bulunmalıdır:

– Mikroplar için dezenfektan ve yüzey temizliği için kullanılan bezler,

– Yüz/göz maskesi, (ayrı veya birleşik, yüz koruyucu, koruyucu gözlük) Tek kullanımlık maskelerin sadece bir kez kullanılacağını unutmayın.

– Tek kullanımlık eldiven,

– Tek kullanımlık önlük,

– Tam boy, uzun kollu önlük,

– Biyolojik tehlike için tek kullanımlık çanta. (DSÖ, 2020)

Otelin karşılama bölümü doğru etkiyi oluşturabilmek adına en çok göz önünde bulunan ve ilk göze çarpan alanlardan biridir. Müşterinin kapıdan içeriye yürüdüğü ilk anda yüksek kalitede hizmet ve güven beklentisi oluşur. Bunun için doğru ortamı sağlamak adına müşterilere özel hazırlanmış kokular ile onlara hatırlanmaya değer bir deneyim sunabilirsiniz. Zeminlerin parlaklığı da hijyenin bir belirtisidir ve otelin marka imajını etkileyen unsurlardandır. Bunun için özellikle en çok sirkülasyonun olduğu alanlarda düzenli bir temizlik rutini oturtmanız gerekir. 

Resepsiyon alanının temiz olması otelin geri kalan tüm bölümlerinin temiz olduğu izlenimini uyandırır. Daha ilgi çekici kılmak adına, misafirlerin karşılandığı alanların sterilize edilmesi önemlidir. Resepsiyon mobilyalarını ve halılarını vakumlayarak temizlemek günlük rutinin bir parçası haline getirilmelidir. Duvarlar, kapılar ve çerçeveler yağ sökücülerle temizlenmelidir. Zemin etraflıca paspasla silinmelidir.

Otel Odalarının Dezenfeksiyonu İçin Öneriler

Hijyen sağlamak sadece yüzey temizliğinden çok daha fazlasıdır. Görülen kiri ve tozu temizlediniz, peki ya çıplak gözle görülemeyen ve kolayca banyolardan odanın geri kalanına yayılarak misafirlerin sağlığını tehlikeye atan mikroplar ne olacak? Bu yüzden çapraz bulaşmaya karşı çalışanların yeterince bilgi sahibi olduklarından emin olun. Başka bir obje veya yüzeyle temas etmeden evvel tuvalet temizliği sırasında kullanılan eldivenlerin çıkarılarak ortadan kaldırılması konusunda onları uyarın.

Bakterilerin yayılma alanı içinde yer alan ve sıklıkla temas edilen uzaktan kumanda, ışık anahtarları, su bardakları, yatak başlıkları gibi yüzey ve objeler dikkatlice temizlenmeli ve hijyenleri sağlanmalıdır. 

Çoğu otel işletmeleri kat hizmetleri çalışanları ile iyi işler çıkarmaktadırlar. Ancak bir otel odasında, geri kalan diğer alanlardan çok daha fazla mikrop toplayan belirli bölgeler ve eşyalar bulunur. Personel yüzeyleri dezenfekte etmeye sıklıkla dokunulan objelerden olan kapı kolları, prizler, telefonlar, banyo armatürleri ve uzaktan kontrol cihazlarıyla başlayabilir. Bir çalışmaya göre, uzaktan kumandaların, üzerinde dışkıdan bulaşan E. Coli de bulunmak üzere, en kirli seviyedeki otel odası eşyası olduğu tespit edilmiştir. Dezenfekte edici bezlerini kullanmak küçük eşyalarda olduğu kadar sıklıkla dokunulan yüzeyler için de etkili bir temizleme yöntemidir. Bu teknik kat hizmetleri ekibi için zamandan tasarruf sağlarken kaliteli sonuçlar ortaya çıkarılmasına da katkı sağlayacaktır.

Islak Alanların Otel Dezenfeksiyonu İçin Öneriler

Güzel bir banyo deneyiminin önemi asla küçümsenmemelidir. Keyifli bir banyo deneyimi, misafirinizin otelinize karşı bakış açısını değiştirir, iş hayatına yönelik algılarını zenginleştirir, misafirlere sunulan servis kalitesini ve hijyen standartlarını etkiler. Sıhhi tesisat sistemi atıklarının tahliyesi, ayrıca ellerin yıkanması ve kurulanması için gerekli tesisat donanımına sahip olduğunuzdan emin olun. Dokunmadan halledilen çözümler mikropların yayılmasını en aza indirger ve teması minimal seviyeye getirir. Hapşırma etkisiyle dağılan mikropların yayılmasını sınırlandırmak için klozet temizleyicilerine başvurun. Oda parfümü ve hava filtresi sağlayarak tuvaletlere hoş kokular yayılmasını sağlayın.

Banyoları temizlemek için başvurulan kapsamlı bir çalışma yöntemi vardır. Bunun için öncelikle banyonun havalandırmasının açık olması gerekir. Banyo zemini süpürülür, paspaslanır ve ovulur. Sonra, klozet kasesi, ağzı ve tüm bölümleri fırçalanır. Duvarlar sünger yardımıyla temizlenir. Banyo paspası ile beraber çöp kovasının astarı da değiştirilir. Özellikle banyolar başta olmak üzere tüm otel odasında yüksek seviyede dezenfektan kullanımı önemlidir.

Teknik ve Bakım Servislerinde Alınacak Önlemler

Suyun Dezenfeksiyonu: Su tüketimi için veya havuzlarda ve SPA alanlarında suyun içindeki dezenfeksiyonun konsantrasyonunun uluslararası standart ve kurallara göre, tercihen sıralamanın en üst düzeyinde tutularak bakımının sağlanması gereklidir. 

Bulaşık ve Çamaşır Ekipmanları: Bu tür ekipmanların düzgün çalışabilmesi için kontrol edilmesi, sıcaklığının ayarlanması ve doğru dozda temizleme ve dezenfekte edici kimyasalların kullanılması gerekmektedir.

Klima Sistemleri: COVID-19 hava yoluyla değil de insandan insana küçük damlacıklar halinde öksürük, nefes verme gibi reaksiyonlarla bulaşsa da, normal durumlarda olması gerektiği gibi, salgın sürecinde de filtrelerin ve iç ortam hava sirkülasyonunun kontrol edilmesine dikkat edilmelidir.

Dağıtım Araçları: Sabun ve dezenfektan solüsyonlarının, el kurutucularının, tek kullanımlık kağıt havluluklarının düzgün işlemesini sağlamak için düzenli kontroller gerçekleştirilmelidir. Arızalı üniteler hızlı şekilde onarılmalı veya değiştirilmelidir. 

Otel aksiyon planı, otelin farklı bölgelerine dağıtılmış, misafirler ve çalışanlar tarafından kullanılan ortak tuvaletleri ve benzeri alanlardaki (yemek salonu girişi, restoranlar, barlar gibi) dezenfektan jeli dağıtıcılarını da işleme almalıdır. (DSÖ, 2020)

Mutfak Alanının Otel Dezenfeksiyonu İçin Öneriler

Mutfak bir oteldeki en kirli alanlardan biridir, ancak orayı tertemiz tutmak sağlık ve güvenlik açısından önemlidir. Düzenli bakım ile mutfağı temiz tutmak daha kolaydır. Birinci sınıf mikro fiber bez, aşındırıcı olmayan ovalama keçeleri, profesyonel çok amaçlı temizleyiciler,  paspaslar, kağıt havlular gibi temizlik ve dezenfeksiyon materyallerini depoda hazır bulundurmak gereklidir. Mutfak teçhizatını ve yemek hazırlama yüzeylerini steril tuttuğunuzdan emin olun. Pişirme esnasında çıkan buhar ve oluşan nemden ötürü havayı da temiz tutmak ayrıca göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür. Hava temizleme makinası kullanmak birçok gözde otelin başvurduğu yöntemlerdendir. Havadaki kirleticilerini gideren portatif hava filtreleme sistemi işe yarayacaktır.

Eğer düzgün olarak hijyen pratiklerine yerinde uyulmazsa, mutfak alanlarında çapraz bulaşma ve bakterilerin yayılması kolaylıkla gerçekleşebilir. El yıkama kurallarına uymaları hususunda çalışanlar eğitilmelidir. Elden yemeğe ve yüzeylere mikropların yayılması ihtimaline karşın eldiven kullanım talimatlarına uyulmalıdır. Sabun, kağıt veya havlu, atık sepetleri gibi gerekli teçhizatlar sağlanmalıdır. Dokunmadan kullanılan ekipmanlar yayılma riskini en aza indirir. Çapraz bulaşma ihtimalini azaltmak için yüzeyler düzenli olarak temizlenmelidir.

 Restoranlar, Kahvaltı ve Yemek Salonları için Önlemler

Bu gibi yerlerde çalışanlar kişisel hijyene maksimum düzeyde dikkat etmelidirler. Sıklıkla ellerini yıkamalı, öksürürken gerekli hijyen kurallarına uymalıdırlar. Misafirlere bu gibi toplu yeme alanlarına girerken ellerini giriş kısımlarına yerleştirilen ve dezenfeksiyon içeren jellerle dezenfekte etmeleri gerektiği hatırlatılmalıdır. 

Mümkün olduğu zamanlarda, 10 metrekarelik alana maksimum 4 insan alınması önerilir. Masalar öyle ayarlanmalıdır ki bir insanın sandalyesinin arkasından diğerinin sandalye arkasında kadar olan mesafe 1 metreden fazla olmalıdır ve misafirler eğer yüzleri birbirine bakacak şekilde oturuyorlarsa birbirlerine en az 1 metre mesafede olmalıdırlar. (DSÖ, 2020)

Mutfak alanlarında da olduğu gibi çapraz bulaşmanın önlenmesi için yemek salonlarının her seferinde etraflıca temizlenmesi gereklidir. Tabi ki her kullanımdan sonra masaların sterilize edilmesi bir zorunluluktur. Mikro fiber bezleri özel temizleyiciler ve dezenfektan mendilleriyle kullanmak masada gizlenerek bir sonraki yemek seansında bulaşmayı bekleyen bakterilerin varlığını ortadan kaldıracaktır. Tezgahlar, oturaklar ve koltuklarla beraber gerekirse duvarlar da silinmelidir. Ayrıca zemin de süpürülerek paspaslanmalıdır.

Çocuklar için Ayrılan Bölümlerdeki Önlemler

COVID-19’un çocuklar üzerindeki etkisinin daha az ciddi vakaya yol açtığı gözlense de, bazı çocukların ciddi ve kritik hastalıklar geçirdiği ve kiminin hayatını yitirdiği raporlarda belirtilmiştir. Çocuklarda herhangi bir hastalık belirtisi gözlemleyen kişi, acilen çocuğun yakınlarına ve ailesine haber vermelidir. 

Bulunulan yere, ulusal sağlık tedbirlerine ve çocuk sayısına bağlı olarak, rekreasyon alanlarında çocukların yakınlaşma durumuna yönelik önlemler alınmalıdır. Her durumda, bu tür tesislerde özel temizlik ve dezenfeksiyon protokolleri uygulanmalıdır. (DSÖ, 2020)

Temizlik ve Oda Servislerine Yönelik Önlemler

COVID-19 salgını yokluğunda da hijyen servislerinin sağlanması önerilmektedir. Tüm COVID-19 salgın süresi boyunca, genel koruyucu tedbir olarak ortak kullanım alanlarında temizlik ve dezenfeksiyon uygulamalarına özel dikkatin verilmesi gerekmektedir. Bunlara asansörler, salonlar ve tuvaletler dahildir. Kapı kolları, asansör tuşları, korkuluklar, ışık anahtarları, tutamaklar gibi sıklıkla dokunulan yüzeylere ve objelere özel önlemlerin alınması şiddetle tavsiye edilir. Temizlik görevlileri bu hususta bilgilendirilmelidir. (DSÖ, 2020)

Kat Hizmetlerinin İşleyişinin Geliştirilmesi

Büyüyen seyahat ve turizm talebi konaklama endüstrisine serpilip gelişmesi için heyecan verici bir fırsat sunmaktadır. İşletmenin gelişebilmesi için misafirlerinize en iyi kalitede hizmet verdiğinizden emin olmanız gerekir. Bunu yapmanın bir yolu da otelinizin her köşesinde temizliği daim kılmaktır. Temizleme ve dezenfeksiyon işleyişlerinin düzenli bir şekilde ilerlemesi için kat hizmeti çalışanlarını eğitmeli ve yeterli bilgiye sahip olduklarından emin olmalısınız. Bunun yanında yüksek kalitede temizlik ürünü ve teçhizatı sağlamak da elzemdir. 

Birçok konaklama kuruluşunda temizlik yapılan çeşitli alanlar için kontrol listesi oluşturmak standart haline gelmiştir. Bunun yanında sorumlulukları, prosedürleri ve rolleri tanımlayan sistemleri oluşturmanız, çalışanlarınızdan ne beklediğinizi anlatmanız açısından yardımcı olabilir. 

Eğitime yatırım yapmak kat hizmetleri çalışanlarının performanslarını geliştirmek açısından son derece önemlidir. Amacınız etkili sterilizasyon pratikleri uygulamaksa bunu sadece çalışanlarınızı eğiterek başarabilirsiniz. Buna dikkat etmeniz harikulade önem taşır. Temizlik işlemlerini hızlı bir şekilde yürütsünler diye sürekli baskı altında tutulsalar da, temizlik personeline gerekli eğitimi ve yeterli teçhizatı vermek, onların her bir konuk odasını etkili bir şekilde temizleyerek dezenfekte etmelerini mümkün kılacaktır.

Otel Dezenfeksiyonu Sırasında Kullanılan Ürünler

Dezenfektanlar, cansız objeler ve yüzeyler üzerinde yaşayan mikroorganizmaları öldürmek için uygulanan maddelerdir. Yüzeyleri daha fazla mikrobik yayılmalara karşı koruyarak güvenliği sağlarlar. Otellerin dezenfeksiyonunda kullanılan ürünlerinden bazıları; klorin dioksit, ağartıcı ve izopropil alkol’dür. 

  • Klorin Dioksit: İkincil su temini sağlayan sistemlerde, klima sistemlerinin dezenfeksiyonunda, soğutma kulelerin sirkülasyon sistemlerinde, hava filtrelerinde, zemin, asansör, kapı, mobilya ve pencereler gibi sistemlerin dezenfeksiyonunda kullanılır. Ayrıca; ortam hava dezenfektanlarında, mutfak ve yemek odası eşyalarında, ofis malzemelerinde, banyo teçhizatlarında, sıhhi tesisat gereçlerinde, hırdavatların ve görevlilerin ellerinin dezenfeksiyonunda da kendisinden faydalanılır. 
  • İzopropil Alkol: Lavabo, klozet oturakları, uzaktan kumandalar, kapı kolları gibi ortak kullanılan eşyaların dezenfeksiyonunda kullanılır. Bu gibi yüzeyler alkol içeren el havlusu veya el bezi ile silinir.
  • Ağartıcı: Otel çamaşırhanelerinde daha çok beyaz havlu ve çarşafların temizlenmesi amacıyla kullanılır.

Bulaşıcı Hastalıklara Karşı Önleyici Tedbirler

Zemin ve zemin kaplamalarının hijyeni için yumuşak yüzeyler vakumlanarak temizlenebilir. Kilim ve halıların havada dövülerek veya asılarak kurutulması havadan bulaşan mikroplara ortam hazırlayabileceğinden ötürü önerilmez. Sert yüzeyler ıslak vakumlu sistemlerle temizlenebilir. Eğer bu imkan yoksa yüzeyler, deterjan ve su veya dezenfektan kullanılarak hijyene kavuşturulmalıdır. 

Perdeler, kalın kumaşlar, ekranlar, abajurler ve diğer mobilyalar yıkanmalı, temizlenmeli veya buhar yoluyla arındırılmalıdır. Asansör kabinleri ve yük asansörlerinin özellikle butonları silinmelidir. Deterjan ve su kullanılarak %5.25 oranına sahip çamaşır suyu solüsyonu uygulanmalıdır. Asansörlerin havalandırma filtreleri düzenli olarak temizlenmelidir.

Elektrostatik Dezenfeksiyon Yöntemi

Herhangi bir hastalık yayılımı durumunda çalışanlarınızı ve müşterilerinizi korumaya yönelik bir planınız var mı? Özellikle şimdilerde görülen koronavirüs veya diğer ölümcül virüsler MRSA ve Norovirüs salgınları gibi… Koruma en iyi ilaçtır. Güvenlik, sağlıklı çalışanlar ve müşteriler işinizin sağlam bir temele oturtulması anlamına gelir. Örneğin, etraflıca temizlenmiş ve dezenfekte edilmiş bir tesis;

– Nezle veya gribe yakalanma ihtimalinde %80 azalma,

– Hastalık bulaşan yüzeylerde %60 azalma,

– İşten izin almada %46 azalma sağlayarak kar oranını arttırmak anlamına gelir. 

Elektrostatik dezenfeksiyon yöntemi ile 5 saniyede bakterilerin %99.9’u öldürülür. Koronavirüs, MRSA, Norovirüs ve nezle/grip virüsleri de dahil olmak üzere 44 adet kayıtlı virüsün 2 dakika veya daha kısa sürede öldürüldüğü saptanmıştır.

Elektrostatik dezenfeksiyon teknolojisi, diğer tüm dezenfektasyon yöntemlerinden daha üstündür. Sisleme sistemleri veya elle çalışan tetikli spreyler küçük damlacıklar saçarak yerçekimin etkisiyle yüzeylerin üstüne çöker. Bu dezenfektanın eşit olmayacak şekilde yüzeyleri kaplamasına sebep olur. Bu durumda bazı patojenler yüzeylerde varlığını sürdürebilir. Spreyleme veya silme metotları zaman kaybıdır ve yoğun işgücü gerektirir. Dezenfeksiyonun verimliliği çalışan kişinin yüzeyleri yeterince iyi silip silememesiyle ölçülür. 

Elektrostatik dezenfeksiyon süreci, toz boya tabakası gibi çalışır. Çatlaklar ve alt kısımlar da dahil tüm yüzeylere yapışan yüklü parçacıklar ile solüsyonun düşük basınçlı bir spreyle uygulanması prensibine dayanır. Bu süreç %100 oranında yüzeyleri kaplama imkanı sağlar. Sağlık kuruluşları, havaalanları, okullar gibi geniş ölçekli kurum ve kuruluşlar için ideal bir yöntemdir. Saatte 1672 m²ye kadar alanı dezenfekte etme yetisine sahiptir. 

Elektrostatik dezenfeksiyon servisi enfeksiyonun kontrolü ve engellenmesi sürecinde planınızın bir parçası olmalıdır. Çeşitli servislerde düzenli temizlik rutininin bir parçasını da oluşturabilir. 

  • Uçak ve hangar alanlarının dezenfeksiyon servisleri
  • Sağlık kuruluşlarının temizleme servisleri
  • Huzurevlerinin temizleme servisleri
  • Rekreasyon merkezleri ve spor salonlarının temizleme servisleri
  • Medikal ofis servisleri
  • Dişçi ofislerinin temizlik servisleri
  • Destekli yaşam tesislerinin temizlik servisleri
  • Otel temizlik servisleri
  • Çalışma kamplarının temizlik servisleri
  • Havaalanı/otobüs/kamusal ulaşım temizlik servisleri bunlardan bazılarıdır.
ayzerilaclama:
İlgili Mesaj