X

Gümüş Böceği

Gümüş böceği sıcak ve ılık ortamları seven bir böcektir. Renk olarak gümüşe benzeyen bir haşeredir bu sebepten adına gümüş böceği denir. Kalın olan kafasında iki tane anten vardır. Gümüş böceğinin boyu 1-3cm olarak değişir çok parlak rengi vardır, bu sebeple bu böceğe gümüş böceği adı verilir. Bir gümüş böceği dişisinin bir defasında bıraktığı yumurta sayısı 100-110 arasında değişir. Gümüş böceği yumurtalarını duvar çatlaklarına, duvar diplerine bırakır. Yumurtadan ilk çıkan gümüş böcekleri beyaz renkte olur ve sonradan renk değiştirirler. Çok hızlı şekilde çoğalan gümüşböceklerinin yaşama süreleri ortalama 1 yıldır. Nemli ortamları seven gümüş böceği banyolarda, lavabo kenarlarında, su borularının etrafında ev dışında duvar diplerinde, oluk kenarlarında bulunur. Gümüş böceği nişasta, kuru gıda ve insanların tükettikleri gıdaları da tüketebilir. Gümüş böceği ile mücadelede yoğun kokulu ilaçlar kullanılır çok ve çabuk ürediklerinden bu böceğin ilaçlamasında özel ilaçlar kullanılmalı ilacı kullanıp uygulayan insanların bu işin eğitimini almış insanlar tarafından uygulanması şarttır.

Evinizde iş yerinizde yada diğer ortamlarda haşereler ile mücadele etmek için firmamızı arayabilirsiniz.

 

 

Gümüş Böceği Nedir ve Gümüş Böceği ile Nasıl Savaşılır? Gümüş Böceği İlaçlama

Gümüş Böceği Nedir?

Gümüş böcekleri gümüş pullarla kaplı havuca benzer şekilleriyle dikkat çekmektedir. İsmini vücudunu kaplayan gümüş renkli pullardan almaktadırlar. Vücudunun sivri arka bölümünde kuyruk benzeri üç anteni bulunmaktadır. Gümüş böcekleri daha yüksek nem oranına sahip bölgelerde ve besin kaynaklarına yakın yaşamaktadırlar. Boyları 1-2 cm uzunluğunda olmaktadır. Yaşadıkları iklimin sıcaklıklarına göre yaşam süreleri ve boylarının uzunluğu değişmektedir.

Gümüş böceklerinin renkleri beyaz, açık kahverengi, gri veya mavimsi bir gümüş renginde olabilmektedir. Renkleri türlerine göre değişiklik gösterse de hangi renkte olursa olsunlar gümüş renginde bir parıltıya sahip olmaktadırlar.

Gümüş Böceğinin Özellikleri

Gümüş böcekleri görünüşleri ve özellikleri itibariyle farklı böceklerdendir. Hareket ettikleri zaman yan yan hareket etmektedirler ve bu yürüyüşleri de suda yüzen balıkların kuyruğunun hareket şekline benzemektedir.

Bu böcekler gece beslenmektedirler. Gözleri ışığa karşı hassas olduğu için karanlık ortamlarda besin aramayı tercih etmektedirler. Hassas antenleri ile yollarını bulmakta ve gidecekleri yönlere karar vermektedirler.

Gümüş böcekleri nemli ve sulu ortamlarda yaşamaktadırlar. Evlere giren gümüş böcekleri evlerdeki banyo, lavabolar gibi nemli ortamları tercih etmektedir.

Gümüş böcekleri hayatta kalmak için diğer bazı böcekler gibi haşereleri yememektedir. Hayatta kalmak için nişastaya ihtiyaçları vardır. Karbonhidrat ve protein içeren besinleri tercih ederler. Bu da,  kumaş, giyim, kağıt, tutkal, halı, saç, fotoğraf, alçı, duvar kağıdı ve diğer malzemeleri yiyeceği anlamına gelmektedir. Gümüş böcekleri beslenme özellikleri açısından yıkıcı bir etkiye sahip olmaktadır.  Ancak zehirli değildirler ve herhangi bir hastalığın taşıyıcısı değillerdir.  Görüntüleri hoş olmasa da en azından tehlikeli böcekler kategorisinde değillerdir.

Gümüş böceklerinin dünyada yaşayan en eski ve en ilkel böceklerden biri olduğuna inanılmaktadır. Bulunan gümüş böceğine benzeyen fosiller sayesinde 400 milyon yıl önce bile yasadıkları tahmin edilmektedir.

Gümüş böceklerinin dişleri olmadığından ve herhangi bir zehir taşımadığından, avcılara karşı hiçbir savunmaları bulunmamaktadır. Bu böcekler düşmanları ile karşılaştıkları zaman onlarla savaşamazlar. Bu yüzden bu böceklerin tek savunma araçları hızlı koşmalarıdır.  Diğer böceklere oranla daha hızlı koşmaktadırlar.

Gümüş Böceğinin Yaşam Döngüsü

Gümüş böcekleri 3 yıla kadar yaşayabilmektedir. Bu yaşam süresi haşereler için uzun bir süre olmaktadır. Yaşam süreleri ortamın sıcaklığına göre değişmektedir. Daha soğuk iklimlerde daha kısa yaşamaktadırlar. Dişilerin yumurta sayıları yada üreme alışkanlıkları gümüş böceği türleri arasında farklılık gösterebilmektedir. Dişi gümüş böceği yumurtlama döneminde ortalama 1-3 arası yumurta bırakabilmektedir. Bazı türler yumurtlama döneminde 20 yumurtaya kadar yumurta bırakmaktadırlar. Yumurtalarını evlerdeki yada doğal yaşam alanlarındaki çatlak ve boşluklara bırakmaktadır. Gümüş böceği yumurtası eliptik şekilde olup yaklaşık 1 mm uzunluğundadır.

Yumurtadan yetişkine geçme süreleri 3 yada 4 ay arasında değişmektedir. İklim koşullarına yada türlerine bağlı olarak yumurtadan çıkma süreleri 19 ile 60 gün arasında değişmektedir.

Gümüş Böceğinin Zararları

Gümüş böcekleri yıkıcı beslenme alışkanlıkları ile tanınmaktadır. Evlere girdiklerinde çoğu zaman kağıtları, kıyafetleri ve duvar kağıdını mahvetmektedirler. Ayrıca gümüş böcekleri farklı görüntüleri ile de insanlarda korkuya neden olmaktadır. Gümüş böcekleri, tahıllar, sebzeler, lifler, şekerler ve kumaşlar dahil olmak üzere nişasta ve protein bakımından zengin ürünler tüketmektedir. Bu böcekler ayrıca depolanmış tahıllar ve evcil hayvan yiyecekleri ile de beslenmektedirler. Ayrıca bu böcekler;

  • Alerjiye neden olabilir  Gümüş böcekleri genellikle insanlar ve mülkler için yüksek riskler oluşturmamaktadır.  Hastalık taşımadıkları için insanlara herhangi bir virüs yada mikrop bulaştırmazlar. Ancak bu zararlılar hassas insanlarda yada çocuklarda alerjiye sebep olabilirler.
  • Diğer haşere yada böceklerin evlere girmesine neden olabilirler. Gümüş böceklerinin varlığı böcekleri yiyerek beslenen diğer böcekleri de ortama çekebilmektedir. Diğer böcekler için bu böceklerin varlığı beslenme kaynağı olabilmektedir.
  • Eşyalara zarar verirler. Gümüş böcekleri iç mekanlardaki duvar kağıtlarına delikler açabilmektedir. Sayılarının çok olması evdeki hasarı da arttıracaktır. Raflardaki kitaplara, dolaptaki eşyalara, kıyafetlere zarar verebilirler. Kemirdikleri yerlerde sarı lekeler bırakmaktadırlar.

Gümüş Böceği Isırığı

Gümüş böcekleri tüyler ürpertici bir görünüme sahip olsa da ve zaman zaman zehirli kırkayaklar ile karıştırılsa da, bu böcekler hastalık taşımamakta ve insanları ısırmamaktadır.  Çoğu durumda, rahatsız edildikleri ve tehlike altında oldukları zaman bulundukları ortamı hızlıca terk etmektedirler. Bu böcek kısa mesafelerde oldukça hızlıdır ve insanların erişemediği çatlak ve deliklere saklanmaktadır.

Korkutucu görünmelerine rağmen, bu böcekler evdeki evcil hayvanlar tarafında yutulsa bile evcil hayvanlara zarar vermemektedir. Ancak yine de evcil hayvan sahipleri dikkatli olmalıdır.

Gümüş Böceği Evlere Nasıl Girmektedir

Gümüş böcekleri her böceğin evlere girdiği deliklerden ve çatlaklardan eve girebilmektedir. Duvardaki, kapı yada pencere altındaki deliklerden, tabandaki çatlaklardan, ahşap temellerdeki boşluklardan evlere girebilmektedir.

Yada bu böcekler evlere yanlışlıkla insanlar tarafında taşınabilmektedir. Garajlardaki yada bodrumlardaki kutu yada kolilere yuva yapan böcekler evlere bu kutuların taşınmasıyla evler istila edebilmektedir.

Gümüş Böceğinin Evlerden Uzak Tutulması İçin Yapılması Gerekenler

Her böcek türünde olduğu gibi bu böcekler içinde bazı tedbirler alarak bu böceklerin eve girişini önleyebilirsiniz. Alacağınız tedbirler sizin için aşağıda sıralanmıştır;

  • Evinizin etrafını inceleyin ve olası çatlakları, delikleri, boşlukları veya böceklerin diğer giriş noktalarını tespit edin
  • Delikler veya çatlaklar bulduğunuz zaman uygun malzemelerle bu boşlukları kapatın
  • Pencerelerin ve kapı çerçevelerinin doğru şekilde yerleştirildiğinden emin olun
  • Garaj kapısı da dahil olmak üzere herhangi bir kapının altında bir boşluk varsa, bu boşlukları uygun malzemelerle kapatın
  • Dışarıdan getirilen kutuların ve kolilerin içini eve getirmeden önce inceleyin
  • Her böcek türünde olduğu gibi gümüş böceğini de evden uzak tutmak için temizliğe önem verilmelidir. Bu böceklerin yuva yaptığı banyoları ve lavaboların altlarını düzenli olarak temizleyin.
  • Böcekler yiyecek artığına da geldiği için tezgahlarda yiyecek artığı bırakmayın, kirli tabakları yıkayın, çöpleri her gün dökün ve çöp kutularının ağzını sürekli olarak kapalı tutun
  • Ortamı havalandırmak ve nemi ortadan kaybetmek gümüş böceklerinin yaşam alanlarını daraltacaktır. Garaj, depo ve buna benzer alandaki nemli bölgeleri tespit edin ve bu bölgeleri nemden arındırın.
  • Gümüş böcekleri evcil hayvanların yemlerini de yiyebilmektedir. Geceleri evcil hayvanların yemlerini kapalı kaplarda saklayın.
  • Duvar kağıtlarının duvardan ayrıldığı noktaları duvara sabitleyin.
  • Tüm gıda kaplarının ve paketlerinin, fotoğraf albümlerinin ve kağıtların olduğu kapları ağzı kapalı tutun.
  • Kitaplar, dergiler ve gazeteler açıkta saklanmalıdır. Bu böcekler kağıtları yiyebilmektedir. Bunun için kağıt türü ürünler kapalı kaplarda saklanmalıdır.
  • Kağıt ürünleri kapalı kaplara saklanmadan önce bu kağıtların içleri böcek istilasına uğrayıp uğramadığı konusunda incelenmelidir ve olası yumurtalar temizleyin.
  • Gümüş böcekleri taşların, kayaların, yaprak yığınlarının altlarında yaşayabilirler. Evinizin yakınındaki yaprak yığınlarını ve taşları ortamdan kaldırın. Olukları düzenli olarak temizleyin.

Gümüş Böceği İstilası Belirtileri

Gümüş böcekleri gece beslenmeyi tercih etmektedirler. Gece evinizin lavabosunda yada küvetinizde bu böceklerden görebilirsiniz. Gümüş böcekleri küçük böcekler oldukları için arkalarındaki bıraktığı izler de küçük olmaktadır. Baharat tanesi büyüklüğünde ki dışkılarını yaşadıkları yada beslendikleri yerlerde görebilirsiniz.

Ayrıca duvar kağıtlarını veya kitapları da kemirdikleri için bu eşyalarda gördüğünüz delikler bu böceklerden kaynaklanıyor olabilir. Kemirdikleri eşyaların üzerinde sarı noktalar oluşmaktadır. Bir gümüş böceği istilasından şüpheleniyorsanız, kağıtları sakladığınız kutuları, kitapları veya eski kıyafetlerinizi sakladığını dolapları inceleyin.

Gümüş Böceği Evlerde Nereye Saklanmaktadır?

Çoğu iklimde yaşayabilen gümüş böcekleri nemli ve karanlık yerlerde yaşamayı tercih etmektedir.

Evleri istila eden gümüş böcekleri de evlerde nemli alanlarda saklanmaktadır. Özellikle banyolarda küvetin etrafında olan çatlaklara yuva yapmaktadırlar. Duvardaki çatlaklarda, çamaşır odasında, lavabo altlarına saklanmaktadırlar. Bodrum katının zeminlerinde ki nemli alanlara da saklanmaktadırlar.

Aslında evlerde çatlak ve boşlukların olduğu her yerde saklanabilmektedirler. Tavanlarda, yatak odalarında, oturma odalarında, garajlarda ve evin her bölgesindeki çatlaklara yuva yapmaktadırlar. Özellikle garaj ve depolardaki koli yada kutuların içine yuva yapmaktadırlar.

Gümüş Böceği İle Nasıl Savaşılır?

Gümüş böceğinden kısa sürede ve kalıcı olarak kurtulmanın en iyi yolu profesyonel ilaçlama uzmanlarıyla çalışmaktır. Evdeki yada başka mekanlardaki gümüş böceği sayısı evde yapılan tedavi yöntemleriyle bazen azalmamaktadır. Hatta yuvalardaki yavru böcekler gelişmeye bile devam edebilir. Bu böcek istilasından hızlıca kurtulmak için böcek ilaçlama şirketlerinden yardım alınmalıdır. Evlerdeki nemli alanlar kurutulmalı ve böceklerin eve giriş yolları kapatılmalıdır.

Eğer evinizde gümüş böceği gördüyseniz ve ilaç kullanmak istiyorsanız evinizdeki potansiyel yuvalara böcek ilacı püskürtün. Gümüş böcekleri gece beslenmeye çıktığı için geceleri ilaçlama yaparak gümüş böceklerini öldürebilirsiniz. Evinizin dış duvarlarına ilaç püskürterek gümüş böceklerinin ve diğer böceklerin evinize girişini engelleyebilirsiniz.

Gümüş böcekleri pürüzsüz, dikey yüzeylerde hareket edememektedirler. Lavabo ağızları kapalı olan küvetlerde ve lavabolarda hareket edemezler. Cam bir kavanozun içine ekmek parçası bırakarak ve kavanozun etrafı bantlarla çevrilerek basit bir kapan yapabilirsiniz. Gümüş böcekleri bantlardan şişeye tırmanabilir ve içindeki ekmeği yemek için cam şişenin içine girebilir. Şişenin içine girdiği zaman pürüzsüz yüzeyden dolay içinden çıkamazlar.

Borak asit diğer böceklerde kullanıldığı gibi bu böceklerde de kullanılmaktadır. Hem borak asit diğer böcek ilaçları gibi insanlara çok zarar vermezler. Tabi yine de borak asit çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği yerlere dökülmelidir. Gümüş böceklerinin görüldüğü yerlere ve yuvalarının yakınlarına borak asit dökülebilir.

Bununla birlikte, şiddetli aktif bir gümüş böceği istilasına sahipseniz daha etkili maddeler kullanmanız gerekebilir. Gümüş böceklerinin besin kaynağı olan alanları azaltmalısınız. Bu böcekleri öldürmek için böcek ilacı yemi kullanabilirsiniz. Bu yemleri çocukların yada evcil hayvanların erişemeyeceği yerlere bırakmalısınız. Böcek yuvalarını tespit etmişseniz bu alanların yakınlarına ilaçlardan bırakabilirsiniz. Ev içinde yemleri yerleştirebileceğiniz alanlar;

  • Lavaboların altları
  • Buzdolabı ve fırınların alt kısımları
  • Kitap rafları
  • Banyo ve küvetin yanı
  • Bodrum ve çatı katları

Gümüş böceği ile doğal yollardan savaşmak için tarçın yada karanfil kullanabilirsiniz. Tarçın yada karanfil bu hayvanları kokusundan dolayı etkilemektedir. Gümüş böceğinin tarçın ve karanfilden nefret ettiği ve bunların bulunduğu alanları hızlıca terk ettiği düşünülmektedir. Her ne kadar bu böcekler tarçın ve karanfilin bulunduğu ortamı terk etseler bile bu yöntemler evi istila eden böceklere karşı % 100 çözüm sunmamaktadır. Tarçın ve karanfil, böcekleri ve böcek yumurtalarını öldürmemektedir.

Bir dişi gümüş böceği türüne bağlı olarak günde 1 -3 arası yada 2-20 arası yumurta bırakabilmektedir. Bu böcekler 3 yıla yakın yaşayabildikleri ve hızlıca üreyebildikleri için evleri hızlı istila etmektedirler. Tarçın ve karanfil her ne kadar böcekleri kaçırsa da bu böcekleri öldürmemektedir. Bu böceklerden kurtulmak için böceklerin ve yumurtaların evden komple çıkartılmaları gerekmektedir. Gümüş böceği popülasyonlarını yok etmek için bizi arayabilirsiniz ve profesyonel bir destek alabilirsiniz.

Gümüş böceklerini evden çıkartmak zordur. Çünkü evlerdeki en küçük çatlaklara saklanırlar ve gece beslenirler. Üstelik hızlı kaçtıkları içinde yakalanamazlar. Ortamı beslenecekleri ürünlerden temizleseniz bile uzun süre aç kalabildikleri için beslenmeden de uzun bir süre yaşayabilirler. Eviniz de bu böceklerin olduğundan şüpheleniyorsanız bizi arayabilirsiniz. Uygun muayene yöntemleri ile firmamızın çalışanları böceklerin yuvalarını bulacaktır.

Gümüş Böceği Sorunu İle Karşı Karşıya Kaldığınız Zaman Neden Bizim Firmamızı Tercih Etmelisiniz?

Kendi başınıza gümüş böceği istilası ile savaşmak isteyebilirsiniz. Bu böceklerle savaşta hem böceklerin dışarı çıkartılması, hem eve girdikleri yerlerin bulunması hem de evdeki yumurtaların da öldürülmesi gerekmektedir. Evinizde gümüş böceği gördüyseniz yada potansiyel bir istiladan şüpheleniyorsanız hemen bizi arayabilirsiniz.  Evinizdeki gümüş böceklerinden kurtulmak ve bir daha evinize girmemeleri konusunda size yardımcı olabiliriz. Gümüş böceği istilalarında profesyonel yardım almak sorunun kısa sürede ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır. İlaçlama uzmanlarımız evinizdeki durumu değerlendirerek size en uygun çözümleri sunabilir. Bu böceklerin istilasında hemen bir uzmana başvurmalısınız. Ev muayenesinin yapılması bu böceklerden kurtulmanın ilk aşamasıdır.

İlaçlama uzmanlarımız bu böcekler ve diğer böcekler konusunda uzman kişilerdir. Evler, işyerleri ve diğer mekanlar için en uygun ilaçlama programını oluşturmaktadırlar. Bu böcekleri evinizden uzak tutmak sadece tek seferlik ilaçlama ile mümkün olmamaktadır. Uzmanlarımız evinizi muayene ederek bu böceklerin eve giriş yaptıkları yerleri bularak, bu yerler hakkında sizlere bilgi vermektedirler. Ayrıca evlerdeki nemli mekanlar gümüş böcekleri için yuva olmaktadır. Uzmanlarımız yine nemli mekanları bularak sizlere bu mekanlar için çözüm önerilerini sunmaktadır.

İlaçlama firmamız sizin için gümüş böceği istilasıyla savaşma konusunda en iyi çözümü sunabilir. Firmamızda bu böceklerle savaşmada belirlediğimiz kriterlerimiz bulunmaktadır. Geçici değil kalıcı çözümler için bizi tercih edebilirsiniz. İlaçlama sürecimiz şu şekilde işlemektedir.

  • İlk önce evinizi istila eden haşere yada böcek türünü tanımlarız.
  • Böcek türüne göre doğru tedavi planları geliştiririz.
  • Evinize bu istilacıların tekrar gelmelerini önlemek için iç ve dış mekanlardaki önlemleri alırız.

Gümüş böcekleri işyerlerini ve büyük mekanları da kolayca istila edebilir. Küçük sayılardaki gümüş böcekleri bazen önemsenmemektedir. Fakat bu böcekler hızlıca üreyerek işyerlerini de istila edebilmektedir. Eğer işyerinizde gümüş böceği istilası varsa hemen bizi arayabilirsiniz. Gümüş böcekleri şeker, un ve nişastalı ürünlerle beslendikleri için fırın, restoran, otel tarzı yiyecek ve içecek işletmelerinde sorun oluşturabilirler. İşyerinizi ve işyerinizde ki envanterleri bu böceklerden korumak için uygun önlemleri almalısınız. Ayrıca bu böcekler nemli alanlarda yuva yaptığı için müşterileriniz lavabolarda bu böceklerle karşılaşabilir. Bu da işletmeniz açısından en kötü durumlardan biri olmaktadır. İşyerinizde alacağınız önlemlerle bu böceklerin mülkünüze gelmesini önleyebilirsiniz. Fakat bazen bu önlemlerde yeterli olmamaktadır. Uzman ilaçlama ekibimiz kullandıkları lisanslı kimyasal ilaçlarla bu sorunuzu hızlıca ortadan kaldırmaktadır. İşyeriniz için gümüş böceği sorununuzda çok yönlü bir yaklaşım uygulamaktayız. Böceklerin işyerinize girdiği alanları tespit edip bu alanlar ile ilgili size bilgiler sunmaktayız.

Ayzer ilaçlama; Profesyonel ekiplerimizden dezenfeksiyon ve ilaçlama hizmeti

0532 715 2029

0 312 212 07 24

Yada iletişim sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

Gümüş böceğinin özellikleri nelerdir ?

İsmini renginden alan gümüş böcekleri, çok hızlı hareket eden ve çok hızlı çoğalabilen haşarelerdir. Gümüşçün böceği olarak da bilinmektedir. Rengi parlak gridir ve vücudu pullarla kaplıdır. Onları diğer haşarelerden renkleri sayesinde kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. Boyutları 1 ila 3 cm arasında değişkenlik gösteren gümüş böcekleri, balığı andıran bir görünüme sahiptir. Rutubetli, nemli ve karanlık ortamlara bayılırlar.

Gümüş böceğinin zararları nelerdir ?

Gümüş böcekleri insanları ısırıp hastalık yaymadıkları için zararsız olarak düşünülebilir. Ancak kişisel eşyalara, özellikle kağıttan yapılmış eşyalara zarar verebilirler. Gümüş böceklerinin; duvar kağıdı, kitap, gazete gibi kağıttan yapılan malzemeleri istila ettiği bilinmektedir, bu nedenle bu malzemeler bir gümüş böceği istilası sonucunda zarar görebilir. Ayrıca giysilerimizin yanı sıra yulaf ezmesi ve un gibi yiyeceklerle de beslenebilirler.

Gümüş böceği ne ile beslenir ?

Gümüş böcekleri birçok farklı malzeme ile beslenir ve genellikle yiyecek aramak için evlerimize girerler. Bu haşareler; tahıllar, sebzeler, lifli besinler, şekerli besinler ve nişasta ve protein açısından zengin besinleri yer. Hatta kumaşlar, kitap, gazete gibi kağıttan yapılan malzemeler de yediği şeylere dahildir. Gümüş böcekleri ayrıca depolanmış tahıllar ve evcil hayvan yemi ile de beslenirler.

Gümüş böceğinin ömrü ne kadardır ?

Gümüş böcekleri uzun ömürlü haşarelerdir. Çevresel faktörlere de bağlı olarak iki ila sekiz yıl arasında yaşayabilirler. Nemli ortamlar yaşam sürelerini uzatacak ve üremeleri için uygun ortamı sağlayacaktır.

Gümüş böceği hangi ailedendir ?

Gümüşçün olarak da bilinen gümüş böceği, Lepismatidae ailesinin bir üyesidir.

Gümüş böceği ısırır mı ?

Görüntüleri gereği ürkütücü olsalar da gümüş böcekleri insanları ısırmazlar. Gümüş böceklerinin insanları felç bıraktığına dair pek çok söylenti de vardır. Ancak gümüş böcekleri yiyecek bulma konusunda asla zorlanmazlar ve aç kalmazlar. Bu sebeple de insanlara pek yaklaşmazlar. Daha çok maddi açıdan bizlere zararı dokunan bu haşareler, yiyecek bulmakta zorlanmakdıkları için onlarla mücadele etmek de oldukça zor olacaktır.

Gümüş böceği ile bulaşan hastalıklar nelerdir ?

Her haşare gibi gümüş böceklerinin de yiyeceklerimizin, eşyalarımızın ve kıyafetlerimizin üzerinde gezinebileceğini unutmamak gerekir. Gümüş böcekleri insanları ısırmasa da pek çok mikrobu ve hastalığı evimizde gezinerek bizlere bulaştırabilirler. Verem, tifüs, dizanteri, mantar hastalıkları, veba, hepatit gibi ciddi sonuçları olan hastalıklar haşareler aracılığıyla insanlara bulaşabilirler. Bu sebeple gümüş böceğinden en kısa sürede kurtulmak, sağlığınız için büyük önem taşımaktadır.

Gümüş böceğinin boyutları nedir ?

Yetişkin gümüş böceklerinin vücut uzunluğu kuyruk kısımları hariç yaklaşık 12 ila 19 mm arasındadır. Kuyrukları da hesaba katılınca ortalama 1 ila 3 cm boyutlarına ulaşabilir. Düzleştirilmiş bir gövdeye sahiptirler ve şekilleri genellikle bir gözyaşı damlası, havuç veya balığa benzetilir.

Gümüş böceği ne renktir ?

Gümüş böceği ismini renginden alır ve en belirgin özellikleri renkleridir. Vücutları tamamen pullarla örtülüdür. Gümüşi mavimsi yada parlak bir gri renktedirler. Bunu tıpkı bir balığın pulları gibi düşünebiliriz.

Gümüş böceğinin latince karşılığı nedir ?

Gümüşçün yada gümüş böceği olarak bilinen bu haşarenin latince karşılığı “Lepisma Saccharina” dır.

Gümüş böceği ne zaman ortaya çıkar ?

Gümüş böcekleri gececi haşarelerdir. Gündüzleri karanlık yerlerde gizli kalıp dinlenmeyi tercih ederler ve gece yiyecek aramak için ortaya çıkarlar. Evinizin içinde gezerken arkalarında pullar ve sarı lekeler bırakabilirler.

Gümüş böceği felç yapar mı ?

Gümüş böceğinin felç yaptığına dair pek çok söylenti vardır. Ancak gümüş böceğinin insanlara zararı yoktur. Gümüş böcekleri sanılanın aksine insanları ısırmaz çünkü kanla beslenmezler. Tahıllar, sebzeler, lifli besinler, şekerli besinler ve nişasta ve protein açısından zengin besinleri yerler ve hiçbir zaman yiyecek bulmak konusunda da zorlanmazlar. Bu sebeple de insanları ısırıp felç bıraktığı söylentileri de tamamen yanlıştır.

Gümüş böceği neleri sevmez ?

Gümüş böcekleri; narenciye, tarçın veya lavanta kokusundan hoşlanmazlar. Evinizin çeşitli bölgelerine bu kokulardan sıkarsanız gümüş böceklerini kaçırabilirsiniz. Bunun yanı sıra limon ve sirke de gümüş böceklerinin sevmediği kokular arasındadır. Bu haşareler nemli ortamlara bayılırlar. Eğer evinizin nem oranını azaltırsanız gümüş böceklerinin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

Gümüş böceği yavrusu nasıl olur ?

Yavru gümüş böcekleri sadece 1 cm uzunluğundadır ve beyaz renktedirler. O kadar küçüktürler ki onları farketmeniz neredeyse imkansızdır. Nimf döneminden birkaç ay sonra pulsuz bir şekilde yumurtadan çıkarlar. Olgunlaştıkça ve büyümeye başladıkça pek çok kez tüy dökerler. Yavru gümüş böcekleri insanlar için zararsızdır.

Gümüş böceği nasıl ürer ?

Dişi gümüş böcekleri tek seferde 200 yumurta bırakabilmektedir. Çok hızlı bir şekilde çoğalırlar. Bu yumurtaları ise nemli ve oda sıcaklığındaki yerlere bırakırlar. Yumurtadan yetişkinliğe geçme süreleri ortalama 3 ila 4 aydır. Üreme alışkanlıkları türler arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Gümüş böceğinin yaşam döngüsü nasıldır ?

Gümüş böceklerinin yaşam döngüsünü iyi anlamak, başarılı bir haşere kontrolünün anahtarıdır. Bu haşareler, kademeli metamorfoz olarak da bilinen bir süreçle gelişir. Bu, dört yaşam evresine (tam metamorfoz) sahip çoğu haşarenin aksine, gümüş böceğinin yalnızca üç tanesine sahip olduğu anlamına gelir: yumurta, nimf ve yetişkin. Dişi gümüş böcekleri yılın herhangi bir zamanında yumurta bırakabilir. Türe bağlı olarak bıraktıkları yumurta sayısı da değişir. Gümüşçün yumurtaları eliptik şekildedir. Başlangıçta yumuşak ve beyaz renkte, ancak birkaç saat içinde daha sert ve daha sarımsı hale gelirler. İklim koşulları, yumurtaların ne kadar sürede gelişeceğini etkiler. Bir gümüş böceği yumurtası çatladığında, nimfler yetişkinin minyatür bir versiyonu gibi görünür. Çok geçmeden tüy dökmeye başlarlar. Ömrü boyunca gelişmeye ve tüy dökmeye devam ederler. Yumurtadan erginliğe geçiş süreci genellikle sıcak ve nemli koşullarda 3-4 ay sürer. Soğuk iklimlerde gelişme büyük ölçüde yavaşlayabilir ve 2 yıla kadar sürebilir. Bir gümüş böceğinin toplam ömrü, optimum iklim koşullarında yaklaşık 3 yıldır.

Gümüş böceği alerji yapar mı ?

Gümüş böcekleri genellikle maddi hasara yol açsa da zaman zaman insanların alerjilerini de tetikleyebilmektedir. Gümüş böceğinin döktüğü pullar, diğer alerjenlerle birleşebilen ve bazen alerjik reaksiyonlara neden olabilen tropomiyosin adı verilen bir protein içerir. Bir kişinin ayrıca gümüş böceğinin dışkısına da alerjisi olabilir.

Gümüş böceği tırmanabilir mi ?

Gümüş böcekleri duvar boşluklarınızdan tırmanabilir ve ulaşılması zor olan yerlere saklanabilir. Çok iyi tırmanıcılar olmasa da onları evlerinizin duvarlarında gezinirken görmeniz mümkündür.

Gümüş böceği için doğal çözümler nelerdir ?

Gümüş böceğinden doğal yollarla kurtulmak için pek çok önerimiz var. Bunlardan ilki evde kendinizin hazırlayabileceği basit bir tuzak. Nişastalı bir besini cam bir kabın içerisine koyun ve dışını bant ile sarın. Bu şekilde, gümüş böcekleri bandın dokulu yüzeyine tırmanarak kavanozun içine girebilir, ancak ayakları içerideki pürüzsüz cam yüzeye yapışamadığı için geri dönemezler. Bir diğer doğal çözüm ise narenciye,tarçın yada lavanta kokularıyla hazırladığınız suyu evinizin çeşitli bölgelerine püskürtmek olacak. Gümüş böcekleri bu kokuları sevmezler. Limon veya sirke damlattığınız su ile evlerinizi silerek yine gümüş böceklerini evlerinizden uzak tutabilirsiniz.

Gümüş böceğinin ismi nereden gelir ?

Gümüş böceği ismini gümüşi, metalik görünümünden alır yani renginden. Vücutları tıpkı balıklar gibi pullarla kaplıdır. İngilizce karşılığı “ silverfish” yani tam karşılığı gümüş balığı olan bu haşareler, gümüş rengi olması, balığa benzer hareketleri ve pulları sebebiyle bu ismi almıştır.

Gümüş böceğinin larvası nasıl olur ?

Gümüş böceklerinin larvası yumuşak ve beyazdır, ancak bunun dışında tıpkı olgun gümüş böcekleri gibi görünürler. Larvalar, erişkinliğe erişmeden önce birkaç kez kabuk değiştirirler. Yetişkinlikten sonra ise kabuk değiştirmeye devam ederler.

Gümüş böceği zıplar mı ?

Gümüş böceklerinin yerden 60 cm yüksekliğe kadar zıplayabildiği bilinmektedir.

Gümüş böceği hangi mevsimde ortaya çıkar ?

Gümüş böcekleri en çok ilkbahar ve yaz aylarında ortaya çıkar. Ancak kış aylarında dahi gümüş böceğine rastlamanız mümkün. Bu haşareler tıpkı sıcak havalarda olduğu gibi soğuk hava koşullarında da aynı şekilde aktiftir. Her iklim koşuluna uyum sağlayabilen gümüş böcekleri, yaşamlarını rahat bir şekilde devam ettirebilmek için en çok neme ihtiyaç duymaktadır.

Gümüş böceği dışkısı nasıl olur ?

Gümüş böceklerinin dışkısı küçüktür ve karabiberleri andırır. Mutfaklar, bodrumlar, garajlar ve depolama alanları gibi gümüşçünlerin sıkça görüldüğü yerlerde bulunur. Dikkatli bir inceleme yapılmazsa, bu dışkılar kolayca gözden kaçabilir veya genel bir toz veya döküntü zannedilebilir. Bu haşareler yaşamları boyunca derilerini döker.

Gümüş böceği evlerimize nerelerden gelir ?

Diğer tüm haşarelerde olduğu gibi gümüş böcekleri de evlerimize girmek için yapılardaki yarık, oyuk, çatlak, açık kapı ve pencereleri kullanırlar. Bodrumlar, garaj ve kiler gibi sıcak ve nemli alanlar gümüş böceklerini çekerler. Gümüşçünler, saklanmada harika olduğundan ve nispeten uzun süre yaşayabildiğinden, nüfusun siz farkına varmadan evinizin içinde artması da kolaydır.

Gümüş böceği yuvasını nerelere yapar ?

İç mekanlarda gümüş böcekleri, yuvalarını yapmak için sıcak ve nemli alanları tercih ederler. Bu yüzden bodrumlarda, mutfaklarda, banyolarda, ısıtma ve su borularının çevresinde gümüş böceği yuvalarına rastlamanız mümkün. Bu yerlerdeki çatlaklara, yarık ve boşluklara yuva yapar ve yumurtalarını buralara bırakırlar.

Gümüş böceği evlerimizde neden olur ?

Gümüş böcekleri ; banyo, çamaşır odası veya bodrum gibi çok nemli yerlerde ortaya çıkıyorlar. Bunun nedeni, bu zararlıların yaşamlarındaki en önemli şeyin nem olması. Bir diğer sebep ise gümüş böceklerinin evlerinize girebileceği boşlukların ve çatlakların bulunması. Bu bölgeleri tespit edip, en kısa sürede onarırsanız evlerinizde haşare oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Gümüş böceğinin faydaları nelerdir ?

Bu böcekler çok fazla suya ihtiyaç duymazlar, ancak çoğunlukla gazete, kitap, duvar kağıdı, kumaş ve hatta ölü böceklerden elde ettikleri proteinlere, şekerlere ve nişastalara ihtiyaç duyarlar. Aslında açık havada, gümüş böcekleri ekosistemdeki doğal yaşam döngüsüne yardımcı olan önemli ayrıştırıcılardır.

Gümüş böceği kulağa girer mi ?

Kulağakaçanlar gibi gümüş böceklerinin de insanların kulaklarına girerek beyinlerine yumurtalarını bıraktığı düşünülür. Bu bilgi tamamen kurmacadır. Gümüşçünler kan ile beslenen haşareler değillerdir. İnsanlar için tamamen zararsızlardır. Zararları genellikle maddi kaynaklıdır.

Gümüş böceği neye gelmez ?

Gümüş böcekleri de çoğu haşare türlerinde olduğu gibi baharat kokularından hoşlanmazlar. Biberiye, tarçın, fesleğen, lavanta gibi bitkilerin kokusu gümüşçünleri uzak tutacaktır.

Gümüş böceği hangi kokuyu sevmez ?

Gümüş böcekleri; narenciye, tarçın, fesleğen veya lavanta kokusundan hoşlanmazlar. Evinizin çeşitli bölgelerine bu kokulardan sıkarsanız gümüş böceklerini kaçırabilirsiniz. Bunun yanı sıra limon ve sirke de gümüş böceklerinin sevmediği kokular arasındadır.

Gümüş böceği kaşıntı yapar mı ?

Birçok insan için derileri, toz ve diğer mikroskobik döküntüler gibi iç mekan alerjenleri ile birleştiğinde kaşıntı, mukus birikmesi ve öksürük gibi yıkıcı alerji semptomlarına neden olan alerjenler üretebilir. Gümüş böcekleri de bu hassas cilt yapısındaki insanlar üzerinde kaşıntıyla birlikte kendisini gösteren bir çeşit alerjiye sebep olabilir.

Gümüş böceği hangi ortamları sever ?

Gümüş böcekleri oda sıcaklığındaki ve nem oranı yüksek ortamları sever ve yuvalarını bu bölgelere yaparlar. Geceleri aktif olan bu haşareler, gün boyunca dar çatlaklarda veya yarıklarda saklanmayı ve buralarda dinlenmeyi tercih ederler. Oturma odaları, yatak odaları, banyolar, çatı katları, bodrumlar ve garajlar dahil olmak üzere bir evin hemen hemen her yerinde bulunabilirler.

Gümüş böceği suda yaşar mı ?

Gümüş böcekleri nemli ortamlarda özellikle evlerimizde en çok banyolarda karşımıza çıkar. Bu da onların suda yaşayabildiklerini bizlere düşündürebilir. Ancak gümüşçünler suda yaşayamazlar ya da yüzemezler. Bununla birlikte, düz dikey yüzeylere tırmanamazlar, bu nedenle genellikle küvetlerde ve lavabolarda hapsolmuş halde karşımıza çıkarlar.

Gümüş böceği tehlikeli midir ?

Gümüş böcekleri, insanları ısırmadıkları ve hastalık yaymadıkları için insanlar açısından bir tehdit olarak görülmez. Ancak kişisel eşyalara, özellikle kağıttan yapılmış eşyalara zarar verebilirler. Bu sebeple tehlikeli haşareler olarak düşünülmezler.

Gümüş böceği uçar mı ?

Gümüş böceklerinin kanatları yoktur, bu yüzden de uçamazlar. Ancak yiyecek aramak veya saklanmak konusunda oldukça hızlıdırlar. Çok hızlı şekilde hareker edebilirler.

Gümüş böceği yumurtası nasıl olur ?

Gümüş böceği yumurtaları eliptik şekillidir ve yaklaşık 1 mm uzunluğundadır. Başlangıçta yumuşak ve beyaz olan gümüş böceği yumurtaları birkaç saat sonra sertleşir ve sararır. Gümüşçünler yumurtadan çıktıktan sonra beyaz renktedir, ancak yetişkinlikte gümüş veya gri hale gelebilirler.

Gümüş böceği nasıl çoğalır ?

Gümüş böceklerinin dişileri türlerine bağlı olarak günde 200’e yakın yumurta bırakabilmektedir. Bu sebeple de çok hızlı bir şekilde çoğalabilmektedirler. Gümüş böceklerinin yumurtadan çıktıktan sonra yetişkin evresine gelebilmesi için yaklaşık 4 ay gereklidir.

Gümüş böceği ne sever ?

Gümüşçünler nemli , sıcak ve karanlık ortamları severler. Malzemesi kağıt olan; gazete, kitap, koli ve duvar kağıdı sevdiği yiyecekler arasındadır. Bunun yanı sıra kumaş yemeyi de severler. Tahıllar, sebzeler, lifli besinler, şekerli besinler ve özellikle nişasta ve protein açısından zengin yiyecekleri yemekten keyif alırlar. Ancak en sevdikleri şey kuşkusuz nemdir. Nem yaşamlarını devam ettirebilmeleri için çok önemlidir.

Gümüş böceği nerelerde yaşar ?

Gümüş böcekleri yaşamak için oda sıcaklığındaki alanları tercih ederler. Geceleri yiyecek aramak için etrafta dolanırlar ve gün boyunca dar çatlaklarda veya yarıklarda saklanmayı ve dinlenmeyi tercih ederler. Evlerimizin hemen her yerinde gümüş böcekleriyle karşılaşmamız mümkün olsa da onları nemin ve suyun çok olduğu banyolarımızda ve mutfaklarımızda daha çok görürüz.

Gümüş böceği kışın ölür mü ?

Gümüş böcekleri kışın ölmezler. Bu haşareler her iklim koşuluna uyum sağlayabilirler ! Tüm yıl boyunca aktif olarak görülebilirler. En sık görüldükleri mevsimler ilkbahar ve yaz olmasına rağmen, kışın soğuk hava koşullarının beraberinde getirdiği zor şartlardan korunmak için evlerimize sığınabilirler.

Gümüş böceği neden geceleri ortaya çıkar ?

Geceleri evlerimizde gümüş böceğine rastlama olasılığımız daha yüksektir. Çünkü gümüşçünlerin bileşik gözleri ışığa duyarlıdır. Bu sebeple yiyeceklerini geceleri ararlar. Antenlerinin de hassas olması sebebiyle geceleri yollarını rahatlıkla bulabilirler.

Gümüş böceği hızlı mı hareket eder ?

Gümüş böceklerinin en ayırt edici savunma yollarının başında hızlı olmaları gelir. Hızlarıyla ünlü ve gümüş böceklerinin bilinen avcıları arasında olan kırkayak ve örümceklerden bile daha hızlı hareket ettikleri için rahatça kaçtıkları bilinmektedir. Bunun yanı sıra üreme konusunda da oldukça hızlı olduklarından, çok kısa bir sürede evinizde gümüşçün istilasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Gümüş böceğinin sevdiği sıcaklık nedir ?

Gümüş böcekleri 25 derece yani oda sıcaklığındaki ve yaklaşık %75 neme sahip alanları severler. Evlerimizde yuvalarını bu sıcaklık ve neme sahip bölgelere yapmayı tercih ederler ve buralarda ürerler. Evlerimizde bu sıcaklık ve nem seviyesine en uygun bölgeler genellikle banyo, mutfak, çamaşır odası veya kilerlerimizdir. Gümüş böceklerinin yuvalarını buralarda arayabilirsiniz.

Gümüş böceği ışığı sever mi ?

Gümüş böceklerinin bileşik gözleri ışığa duyarlıdır. Bu sebeple gün ışığında onlara rastlamanız pek mümkün değildir. Yiyecek arayışına çoğunlukla gece saatlerinde çıkarlar. Gümüşçünler gececi haşarelerdendir ve ışıktan nefret ederler. Bu sebeple yuvalarını da karanlık bölgelere yapmayı tercih ederler.

Gümüş böceğinden nasıl kurtuluruz ?

Gümüş böceğinden en hızlı şekilde kurtulmanız gerekir. Hızla üreyen ve çok çabuk çoğalan haşare türlerindendir. Bir anda evinizde gümüş böceği istilası ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sebeple en kısa sürede en çok etkiyi alacağınız yöntem ilaçlama yaptırmak olacaktır. Bunun için profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım almalısınız.

Gümüş böceği insan üzerinde gezinir mi ?

Evet, gümüş böcekleri insanların üzerinde gezinebiliriz. Onları yatağınızda gezinirken dahi bulabilirsiniz. Ancak merak etmeyin. Gümüş böcekleri insanlar için herhangi bir tehdit oluşturmazlar. İnsan kanı veya insan etiyle beslenmedikleri için, sağlığımız açısından da bir tehdit oluşturmazlar. Ama tabii ki hiçbirimiz üzerimizde haşare gezinsin istemeyiz.

Gümüş böceği halıda yaşar mı ?

Evet, gümüş böcekleri halınızın içerisinde yaşayabilir ve halınızdan besin ihtiyacını giderebilir. Ancak neme ihtiyaç duyduklarından orada uzun süre bulunmayacaklardır. Onları genellikle sızan musluklar, lavabolar, tuvaletler ve banyoların etrafında bulabilirsiniz.

Gümüş böceğini çamaşır suyu öldürür mü ?

Çamaşır suyu, haşareleri öldürmek konusunda hiçbir zaman etkili bir yöntem olmamıştır. Haşarelerin evlerinizde yumurtalarını nereye ve ne zaman bıraktıklarını bilemezsiniz. Anlık çözümler haşare probleminizde etkili sonuçlar almanızın önüne geçecektir. Her haşarede olduğu gibi gümüş böceklerinden kurtulmak için de mutlaka ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir.

Gümüş böceği yuvasını nasıl farkederiz ?

Gümüş böcekleri doğal ortamlarında yani dışarıda yuvalarını genellikle kayaların ve ağaç kabuklarının altına, rutubetli ve küflü yerlere yapmayı tercih ederler. Evlerimizde ise nemin en fazla olduğu yerlere yuvalarını yaparlar. Bodrumlarda, mutfaklarda, banyolarda, ısıtma ve su borularının çevresinde gümüş böceği yuvalarına rastlamanız mümkün. Bu yerlerdeki çatlaklara, yarık ve boşluklara yuva yapar ve yumurtalarını buralara bırakırlar.

Gümüş böceğinin fiziksel özellikleri nelerdir ?

Gümüş böcekleri ; parlak gri renktedir ve vücutları pullarla kaplıdır. Boyutları 1 ila 3 cm arasındadır ve görüntü itibariyle bir balığı andırır. Kanatları yoktur, bu yüzden uçamazlar. Başlarında 2 adet ince antenleri bulunur. Bileşik göz yapıları, ışığa karşı duyarlıdır.

Gümüş böceğini yatağımızda görmemiz mümkün mü ?

Evet, gümüş böceklerini yatağınızda görmeniz mümkün. Evinizin herhangi bir yerinde gümüşçünlerle karşılaşabileceğinizi unutmamakta fayda var. Sayıca da oldukça fazla olabilirler. Gümüş böcekleri hızla evinizin her yerine yayılabilir. Bu sebeple en kısa sürede ilaçlama yaptırarak, bu sorunun önüne geçmelisiniz.

Gümüş böceği yumurtalarını kulağımıza bırakır mı ?

Gümüş böceklerinin de tıpkı kulağakaçanlar gibi kulağımıza girip yumurtalarını bıraktıkları düşünülmektedir. Bu tamamen bir şehir efsanesidir. Ne kulağakaçanlar ne de gümüşçünler kulağınıza girmez yada buraya yumurtalarını bırakmazlar. Ama üzerinizde gezinebilirler.

Gümüş böceği tek seferde kaç tane yumurta bırakır ?

Türüne göre değişkenlik gösterebilse de, dişi gümüş böcekleri tek seferde 200’e yakın yumurta bırakabilmektedir. Bu da hızla çoğaldıklarının bir göstergesidir.

Gümüş böceği saç yer mi ?

Gümüşçün olarak da bilinen gümüş böcekleri insan kemirebilir ve saçlarımızda bulunan kepekle beslenebilir. Bu yüzden onları saç fırçanızın, kıyafetlerinizin veya yatağınızın etrafında dolaşırken bulabilirsiniz.

Gümüş böceğinin gözleri var mıdır ?

Evet, gümüş böceklerinin gözleri vardır. Baş kısımlarında uzun bir anten ve genellikle arka uçlarında üç uzantı vardır. Ayrıca, onları dünyanın bazı yerlerindeki vahşi doğada bulunan ve gözleri olmayan akrabalarından ayıran da budur. Gümüş böceklerinin gözleri bileşik yapıdadır ve ışığa karşı duyarlıdır. Bu sebeple gün ışığında onlara rastlamanız pek mümkün değildir.

Gümüş böceği evimize yumurta bırakır mı ?

Evet, gümüş böcekleri evlerimize yumurtalarını bırakabilir. Yumurtalarını genellikle yuvalarının olduğu yerde bulabilirsiniz. Yuvalarını ise nemli ve karanlık bölgeleri yapmayı tercih ederler. Bu sebeple; ilk olarak banyo, mutfak, çamaşır odası, kiler, depo gibi yerlerde yuvalarını arayabilirsiniz.

Gümüş böceği çocuklar için zararlı mıdır ?

Gümüş böcekleri insanları veya hayvanları ısırmaz, hastalık taşımaz ve zehirli değildir. Bununla birlikte, dışarıdan gelirlerse ve evinizdeki gıdaların üzerinde gezinip onları kirletirlerse mikropları yayma potansiyeline tabii ki de sahiptirler.

Gümüş böceği kıyafetlerimize zarar verir mi ?

Gümüş böcekleri; yün, pamuk, kağıt, ipek ve suni ipek kumaşlar gibi doğal lifler içeren giysilere, halıya, sanat eserlerine ve perde malzemelerine zarar verebilirler. Kıyafetlerinizi yiyip onlarda da hasara sebep olabilirler. Dolaplarınızı sık sık kontrol etmeli ve mevsimlik kıyafetlerinizi kaldırırken vakumlayarak kaldırmalısınız.

Gümüş böceği ve ateş yumurcağı arasındaki fark nedir ?

İlk olarak gümüş böceği ve ateş yumurcağının birbirlerine çok benzediğini söyleyebiliriz. Boyutları aynıdır ve şekil olarak da birbirlerine çok benzerler. İkisi de çoğunlukla nişasta, karbonhidratlar ve proteinler olmak üzere aynı tür yiyeceklerle beslenirler. Onları ayıran genellikle renkleridir. Gümüş böcekleri gümüşi veya gri metalik bir renkteyken, ateş yumurcakları kahverengi ve gri alacalı bir renktedir.

Gümüş böceği için doğal ilaç var mıdır ?

Karanfil, haşareler ile mücadele için kullanılan ve içerisinde Eugenol bulunan doğal ilaç görevi görmektedir. Sedir talaşı, salatalık kabukları, turunçgiller ve naftalin topları ile aynı görevi görür. Ancak kesin çözüm almanızı sağlamaz. Gümüş böceklerinden en kısa sürede ve en etkili şekilde kurtulmanız için mutlaka ilaçlama yaptırmanızı öneririz.

Gümüş böceği nemi sever mi ?

Gümüş böceklerinin en sevdikleri şey nemdir diyebiliriz. Yaşamlarını devam ettirebilmeleri ve üremeleri için mutlaka neme ihtiyaçları vardır. Nem gümüş böcekleri için hayati önem taşımaktadır. Bulundukları yerde %75 nem oranı olması onlar için mükemmeldir.

Gümüş böceği süpürgeye çekilir mi ?

Gümüş böceklerini süpürgeye çektiyseniz, süpürgenizin torbasını mutlaka evinizin dışında değişmeniz gerekir. Süpürgeye çekmek gümüş böceklerini öldürmeyecektir.

Gümüş böcekleri kirli bir evin işareti mi ?

Hayır, evinizde gümüşçün olması evinizin kirli olduğu anlamına gelmez. Ancak bu, altta yatan sorunların bir işareti olabilir. Tüm haşareler için evinizin temiz olması çok önemlidir. Evinizin temizliğine her zaman dikkat etmeli, açıkta yiyecek ve su bırakmamanız gerekmektedir. Çöplerinizi sık sık dökmeli ve varsa evinizdeki çatlak ve boşlukları onarmanız gerekmektedir.

Gümüş böceği küf yer mi ?

Evet, gümüş böcekleri küf yerler, bu nedenle onların varlığı evinizde bir küf sorunu olduğunu da gösterebilir. Ayrıca örümcekler, kırkayaklar ve diğer haşarelerin de tercih ettiği bir besindir. Bu nedenle evinizdeki küf, her türlü haşareyi kendisine çekebilir.

Gümüş böceklerinin ölmesi ne kadar sürer ?

Gümüş böceklerinin uzun ömürlü haşareler olduklarını unutmamak gerekir. Çevrelerine bağlı olarak iki ila sekiz yıl yaşayabilirler. Her türlü iklim koşuluna ayak uydurabilir, besin bulmakta asla zorlanmazlar.

Gümüş böceği yiyecek ve su olmadan ne kadar yaşar ?

Penn State Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, gümüş böcekleri inanılmaz derecede dirençlidir ve haftalarca yiyecek ve su olmadan yaşayabilirler. Suyun olduğu ortamlarda ise 300 güne kadar yiyeceksiz hayatta kalabilirler.

Gümüş böceğini bir tane gördüysek devamı var mıdır ?

Gümüş böcekleri nemli alanları tercih eder. Genellikle onları göreceğiniz ilk yer banyo zemininizdir. Bir gümüş böceği görürseniz, evinizde yüzlercesinin yaşama ihtimali yüksektir. Bu sebeple bir tane gördükten sonra hemen harekete geçmeli ve ilaçlatma yaptırmalısınız.

Gümüş böceği ilaçlaması yapıldıktan sonra evin ilaçlanan odası kullanılmaya devam edilebilir mi?

Evinizi ilaçlattığınız firmayı çok iyi belirlemeniz gerekir. İlaçlama firması mutlaka size işlem öncesinde ve sonrasında ne yapmanız gerektiği konusunda bilgi vermelidir. İlaçlama sonrası ilaçlanan bölgeyi 2-3 saat kapalı tutmalı, daha sonra herhangi bir hastalığı bulunmayan sağlıklı bir kişi tarafından içeri girilerek pencere ve balkon kapıları gibi hava sirkülasyonu sağlayan bölümler açılmalıdır. Bu işlemi yapan kişi hızlı bir şekilde dışarı çıkmalı içeride gereksiz yere durmamalıdır. Evi havalandırdıktan sonra temizlik işleminizi yapıp, kullanıma devam edebilirsiniz. Yaptığınız temizlik işleminin ıslak temizlik olmamasına dikkat etmeniz de çok önemlidir.

Gümüş böceği ilaçlaması sırasında evi, işyeri,ofisi vs. boşaltmak gerekir mi ?

Yaşam alanlarınızın ilaçlandığı sırada evde veya işyerinizde bulunmamanız gerekmektedir. Kullanılan ilaçlar solunmamalı aksi taktirde zehirlenmelere yol açabilmektedir. Varsa evcil hayvanınız için de aynı durum geçerlidir. Yapılan ilaçlama işlemini denetlemek isteyenleriniz olacaktır. Ancak bu sağlığınız için çok yanlıştır. Bu nedenle güvenebileceğiniz firmalardan yardım talep etmeli ve bölgeden uzaklaşmalısınız.

Gümüş böceği öldürmek için Raid gibi ilaçlar kullanılır mı?

Marketlerden,eczanelerden ve birtakım tarım ilacı satan yerlerden bu tür zehirli ilaçları edinebiliriz. Ancak ne kadar etkili oldukları tartışma konusudur. Gümüş böceklerini ortadan kaldırmak için en etkili çözüm yolu profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım almak olacaktır.

Gümüş böceği ilacı nerelerde satılır ?

Marketlerden,eczanelerden veya tarım ilacı satılan yerlerden bu ilaçları temin edebilirsiniz. Ancak ilaçları kullanırken kendinizi ve sizinle birlikte yaşayan kişileri riske atmamak adına oldukça dikkatli olmanızda fayda var. Bu nedenle işinizi şansa bırakmamalı, mutlaka ilaçlama işlemi için bir profosyonelden yardım almalısınız.

Gümüş böceği ilaçlaması kaç kez yapılmalıdır ?

İlaçlama yapılırken, haşarelerin üreme ve gelişme süreçlerinin göz önünde bulundurulması büyük önem taşımaktadır. Yaptırılacak olan ilaçlama belirli aralıklarla ve düzenli bir şekilde yaptırılmalıdır. Larvalarının gelişim süreçleri de göz önüne alındığında, ilk ilaçlamadan sonra 15 gün arayla bir ilaçlama daha yapılması etkili bir sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Gümüş böceği ilacını ezcanelerden temin edebilir miyiz ?

Eczanelerde çeşitli haşareler için ilaçlar bulunmaktadır. Bu haşareler için olan ilaçları da eczanelerden temin edebilirsiniz. Ancak bu ilaçların çoğu etkisizdir. Süpermarketlerden ve eczanelerden temin ettiğiniz haşere ilaçları, kokuludur veya diğer toksit maddeler ile zenginleştirilmiştir. Kullanımı ise oldukça basit olan bu ilaçları ilk kullandığınızda etkili olduğunu düşünürsünüz ancak üstünden birkaç gün geçtikten sonra hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Gümüş böceği için yapılan ilaçlama yöntemi nasıl olmalıdır?

Sağlıklı ve garantili bir ilaçlama yaptırmak istiyorsak , uzman bir ilaçlama firmasından yardım almak en doğru seçenek olacaktır. Tüm haşare türlerinde olduğu gibi gümüşçünler için de en doğru ilaçlama yöntemini belirlemek çok önemlidir. Haşare probleminizin neden kaynaklandığının, ne tür ilacın kullanılması gerektiğinin,kesin çözüme nasıl ulaşabileceğinizin ve ilaçlama işleminden önce ve sonra neler yapmanız gerektiğinin bilgisi sizlere mutlaka verilmelidir.

Gümüş böceği ilaçlaması kaç ay etkisini gösterir ?

İlaçlama yapıldıktan sonra 24 saat ıslak temizlik yapmamalısınız. Yapılan ilaçlamanın etkili bir sonuç verebilmesi için belirli aralıklarla düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Evinizi sık sık süpürmeli, silmeli ve havalandırmalısınız. Varsa evcil hayvanınızın temizliği de oldukça önemlidir. Tüm haşarelerde olduğu gibi gümüş böceklerinde de en önemli konu -ilaçlama da yaptırsak- temizliktir. Evinizin temizliğine önem vermeniz, ilaçlamanın da ömrünü uzatacaktır.

Gümüş böceği ilacını kendimiz yapabilir miyiz ?

Haşare ilaçları yoğun kimyasallar içerir,evde yapılması mümkün değildir. Bunun yerine profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım almanız en doğru seçenek olacaktır. Unutmayın, haşareler sağlığınızdan daha kıymetli değildir.

Gümüş böceği ilacını nereden bulabiliriz ?

Haşare ilaçları, içerdiği ağır kimyasallar sebebiyle insan sağlığını ciddi şekilde etkileyebilir. Bu sebeple gümüşçün ilaçlamasını kendi başınıza yapmayınız. Eczanelerden satın alacağınız ilaçlar etkili bir sonuç almanızda size yardımcı olmayacak aksine zaman kaybı yaşamanıza sebep olacaktır. Mutlaka bir profosyonelden yardım alınız.

Gümüş böceğinden kurtulmak için kesin çözüm nedir ?

Diğer tüm haşarelerde olduğu gibi gümüş böceğinden kurtulmak için de en sağlıklı, en güvenilir ve en kesin çözüm yolu ilaçlama yaptırmaktır. Her an gümüşçün istilasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden vakit kaybetmeden profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım almalısınız.

Gümüş böceği için ne zaman ilaçlatma yaptırmak gerekir ?

Gümüş böcekleri için en uygun ilaçlama zamanı bahar ve yaz aylarının başlangıçları olacaktır. Ancak her mevsim evlerimizde gümüşçün olmasının mümkün olabileceğini unutmamakta fayda var. Bu haşarenin ilaçlamasında dikkat etmemiz gereken en önemli şey, tüm haşare türlerinde olduğu gibi zamandır. En başından alınacak önlemler en etkili çözümleri de beraberinde getirecektir.

ayzerilaclama:
İlgili Mesaj