X

Güve

3 mm boylarında küçük ve oval böceklerdir. Bunlar insanlara zarar vermez ama kişisel eşyalara, giysilere zarar verirler. Güve hayvan kılından yapılmış her türlü eşya üzerine yerleşir ve yer.

GÜVE TÜRLERİ

Tahıl güvesi: Tahıl güvesi tahıl ürünleri ile beslenir. Tahıl güvesi tahılların içlerini yer kabuk kısımlarını dışarıda bırakır. Tahıl güvesi tahıl ambarlarında sık rastlanabilen bir böcektir. Tahıl güvesi yumurtalarını tahıl taneleri üzerine bırakır. Güvelerin yumurtaları belli sıcaklıkta olgunlaşır ve yeni tahıl güveleri çıkar.

Halı güvesi: Halı güvesi iç alanlarda bulunan halı, kürk ve giysi gibi eşyaları kemirerek beslenir. Halı güvesi yumurtasını kullanılmayan eşyalar arasına, elbiselerin yaka altı kısımlarına, saklar. Güve açlık ve susuzluğa çok uzun süre dayanır. Halı güvesinin bir başka ismi kürk güvesi, elbise güvesi, mobilya güvesi olarak bilinmektedir.

Zeytin güvesi: Bu güvelerin türü hasat mevsiminden hemen sonra yumurtalarını yaprak altlarına saklar. Zeytin güvesi yapraklarda tünel açarak ilerler. Zeytin güvesi kışında sürekli büyüme halindedir. Senede 3 defa döl verir. Zeytin güvesi yaprakların alt dallarını kemirerek beslenir.

Evinizde iş yerinizde yada diğer ortamlarda haşereler ile mücadele etmek için firmamızı arayabilirsiniz.

 

 

Deri güvesi: Deri güvesi daha fazla deri olan giysi ve eşyalara zarar veren bir güve türüdür. Deri güvesievde ve fabrika gibi yerlerde rastlanan bir böcektir. Deri olan eşyalarınızı kemirerek zarar verir.

Salkım güvesi: Salkım güvesi çok ufaktır. Salkım güvesi yumurtadan ilk çıktığı zaman 1mm boyundadır, olgunlaşmış olan güvenin larva boyu ise 9-10mmdir.Salkım güvesinin rengi sarımtıraktır renge koyu renk üzümlerle beslenen güvelerin larvaları mor bir renk olur.Güvenin kafası kahverengidir. Güve larvaları çok hareketlidir. Güve larvaları kış mevsimini ağaç kabuk altlarında, dallarda pupa olarak geçirir. İlkbaharda nem ve sıcaklık bulan pupalar kelebek olup yuvalarından çıkar. Gündüz vakitleri hareketsiz olan güve akşam saatleri olunca ise sıcaklığın 10 dereceye ulaştığı zaman uçmaya başlar. Dişi güvebaharda yumurtalarını çiçek tomurcukları ve çiçek sapları vb yerlere bırakır. Güve her defasında 60 veya70 yumurta yapar. Güve larvası 8-10 gün gibi bir süre içerisinde yumurtalarından çıkar. Güvelarvaları bir süre gezdikten sonra yuvasına döner, tomurcukların içine yerleşir ve beslenmelerine devam eder. Güveler meyve salkımlarına zarar verir. Meyveler üzerinde gezen güvelerin lavaları deler sularını emer. Meyveden akan sular meyvelerin çürümesine yol açar. Güvelerin yumurtalarını tomurcuk ve çiçekleri üzerine, olmamış meyve koruklarına bırakır. Güvelerin larvası bir meyveden diğerine geçerek kendisine ağ örer. Salkım güvesi ile mücadele kimyasal ilaçlarla mümkündür.

Odun güvesi: Odun güvesi mobilya, tahta, ağaçtan olan eşyalara zarar verir. Tahtadan ve ağaçtan olan eşyalarınızı kemirir, eşyaların çürümesini, zarar görmesini sağlar. Odun güvesi insanları ısırarak zarar vermez eşya ve yiyeceklerin zarar görmesine neden olur.

Güve nedir ?

Güve, özellikle evlerimizin kilerinde yada mutfaklarımızda rastladığımız çift kanatlı, küçük ve parlak böcek türüdür. Türlerine göre renkleri ve boyutları değişkenlik gösteren güvelerin kimisi kahverengi, kimisi gri,kimisi de parlak metalik renkte olabilir. Güveler nemli ve karanlık ortamları seven, özellikle açıkta bırakılmış un, pirinç ve çeşitli baklagillerde görülen haşarelerdir.

Güvelerin özellikleri nelerdir?

Güveler, çift kanatlı, küçük ve parlak haşare türüdür. Renkleri ve boyutları türlerine göre değişkenlik gösterir. Dünya üzerinde bilinen 1600 türü bulunan güvelerin, ülkemizde en sık rastlanan türleri; kahverengi ev güvesi,giysi güvesi, kürk güvesi, odun güvesi ve buğday güvesidir. Güvelerin vücutları toza benzeyen pullarla kaplıdır. Kafa kısımlarında tüylü ve kalın antenleri bulunur.

Güveler neye benzer ?

Güveler görüntüleri gereği sıklıkla kelebeklerle karıştırılır. Ancak güvelerin kanatları pullarla kaplıdır. Güvelerin baş kısmında 2 adet tüylü ve kalın antenleri bulunur.

Güvelerin yaşam evreleri nelerdir ?

Güvelerin 4 yaşam döngüsü bulunmaktadır. Bunlar ; yumurta, larva (tırtıl), pupa (chrysalis) ve yetişkin (imago).

Güveler neden olur ?

Açıkta bırakılan çoğu bakliyat güvelere davetiye çıkartmaktadır. Açıkta bırakılan bakliyatlara sinek türündeki haşareler yumurtalarını bırakırlar ve bırakılan bu yumurtalar güve oluşumuna yardımcı olur. Kapalı ve havasız halde bırakılan eşyalar da nemli bir ortam yarattığından güvelerin oluşumuna oldukça büyük katkısı bulunur. Güvelerin nemli ve karanlık ortamları sevdiğini unutmamak gerekir.

Güveler alerji yapar mı ?

Güvelerin Calyptra cinsi olanları diğer güvelerden boyut olarak daha büyüktür ve bazıları insanlardan kan emerek deride ısırmaya bağlı olarak alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilirler.Bu ısırıklar çeşitli döküntülere, yanma ve ağrıya sebebiyet verebilir.

Güvelerin böceği nasıl olur ?

Güve böcekleri hızlı üreyen ve zararlı haşarelerdir. Yiyeceklerimizde ve giyeceklerimizde çok ciddi hasarlar meydana getirebilirler.Elbise güvesi, tahıl güvesi ve un güvesi gibi çeşitleri de bulunmaktadır.

Güvelerin çeşitleri nelerdir ?

Güvelerin dünya üzerinde bilinen 1600e yakın türü bulunmaktadır. Ülkemizde sıklıkla karşılaştığımız güve türleri; kahverengi ev güvesi,giysi güvesi, kürk güvesi, odun güvesi ve buğday güvesidir.

Güvelerin belirtileri nelerdir ?

Evlerimizde güve olduğunu genellikle etrafta uçuşurken yada bir yüzey üzerinde sabit dururken gördüğümüzde farkederiz. Eğer evimizde kumaşla beslenen bir güve çeşidi varsa da giysilerimizde meydana gelen hasarla anlarız. Aynı zamanda gıdalarınızı birbirine yapışık halde bulmanız da güve olduğunun göstergesidir. Bu durum güve dışkısından kaynaklanmaktadır.

Güveler çoğalır mı ?

Güvelerin bulunduğu ortamın koşullarına göre çoğalmaları değişir. Eğer çoğalmaları için elverişli koşullar bulunuyorsa 1 ila 5 kez üreme yoluyla çoğalırlar. Güvelerin çoğalmaları için nemli ve karanlık ortam gereklir.

Güveden nasıl korunulur ?

Güvelerden korunmanın başlıca yolu açıkta gıda bırakmamaktır. Açıkta bırakılan un, pirinç ve çeşitli bakliyatlar güve oluşumunun başlıca sebepleridir. Bunun yanı sıra temizlik de güve oluşumunu önlemede önemli bir silahtır. Evinizi detaylı bir şekilde temizleyebilir, temizlerken kullandığınız suya birkaç damla sirke damlatabilirsiniz. Kıyafetlerinize dadanan güveler için de giysilerinizi ve giysi dolaplarınızı sık sık havalandırmanız çok önemlidir.

Güveler evreleri nelerdir ?

Güveler yaşam döngülerini yumurta,larva, pupa ve yetişkin evreleri ile tamamlar. Larva ile yetişkinlik arasındaki evresi pupa evresidir ve güveler bu evrede sert bir kabuk oluşturarak hayatlarını sürdürmeye devam ederler. Larva aşamasını başarıyla tamamlayarak pupa evresine geçen güvelerin kısa yaşamlarında artık tek bir amacı vardır o da kendilerine bir eş bulmak ve türünün devamını sağlamaktır.

Güvelerin ilaçlaması yapıldıktan sonra evin ilaçlanan odası kullanılmaya devam edilebilir mi ?

Evinizi ilaçlattığınız firmayı iyi belirlemeniz gerekir. İlaçlama firması mutlaka size işlem öncesinde ve sonrasında ne yapmanız gerektiği konusunda bilgi vermelidir. İlaçlama sonrası ilaçlanan bölgeyi 2-3 saat kapalı tutmalı, daha sonra herhangi bir hastalığı bulunmayan sağlıklı bir kişi tarafından içeri girilerek pencere ve balkon kapıları gibi hava sirkülasyonu sağlayan bölümler açılmalıdır. Bu işlemi yapan kişi hızlı bir şekilde dışarı çıkmalı içeride gereksiz yere durmamalıdır. Evi havalandırdıktan sonra görevliler tarafından size belirtilen süre sonrasında temizlik işleminizi yapıp, kullanıma devam edebilirsiniz. Yaptığınız temizlik işleminin ıslak temizlik olmamasına dikkat etmeniz de çok önemlidir.

Güve öldürmek Raid gibi ilaçlar kullanılır mı?

Marketlerden veya eczanelerden kolaylıkla temin edebileceğiniz Raid türündeki popüler haşare ilaçları güve öldürmek için de kullanılabilir. Ancak ne kadar etkili olduğu konusu tartışmalıdır. Güvelerden kurtulmanın en etkili ve kesin çözüm yolu bir profosyonelden yardım almak olacaktır.

Güve ilaçlaması sırasında evi, işyeri,ofisi vs. boşaltmak gerekir mi ?

Yaşam alanlarınızın ilaçlandığı sırada evde bulunmamanız gerekmektedir. Kullanılan ilaçlar solunmamalı aksi taktirde zehirlenmelere yol açabilmektedir. Varsa evcil hayvanınız için de aynı durum geçerlidir. Yapılan ilaçlama işlemini denetlemek isteyenleriniz olacaktır. Ancak bu sağlığınız için çok yanlıştır. Bu nedenle güvenebileceğiniz firmalardan yardım talep etmeli ve bölgeden uzaklaşmalısınız.

Güve evlerimizden nasıl gider ?

Güveler bizlere oldukça rahatsızlık veren haşarelerdir. Hal böyle olunca, gıdalarımızı ve eşyalarımızı korumak, evimizin hijyeni ve en önemlisi de kendi sağlığımız için güvelerden en kısa sürede kurtulmak isteriz.Güvelerden en kolay ve hızlı şekilde kurtulabilmek için profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım alabilirsiniz. Evinizde veya işyerinizde güve gördüğünüzde daha fazlası ile karışlaşabileceğinizi göz önünde bulundurmalı ve vakit kaybetmeden evinizi ilaçlatmalısınız.

Güve gözle görülür mü?

Güveler ufak ama gözle görülebilen haşare türlerindedir. Güveleri kolaylıkla evinizde uçuşurken yada bir yüzeyde sabit olarak dururken görebilirsiniz. Güvelerin boyutları türlerine göre değişkenlik gösterse de yetişkin bir güve ortalama 3-4 cm boyutlarındadır.

Güve hangi kokulara gelmez ?

Defne yaprağının yoğun ve keskin bir kokusu vardır ve güveler tarafından pek sevilmez. Bunun yanı sıra karanfil, lavanta, naftalin, karabiber ve sirke kokusu da güvelerin sevmediği kokular arasındadır.

Güve hangi mevsimde olur ?

Güveleri her mevsimde evlerimizde görmemiz mümkündür. Bu haşareler aşırı sıcak ve soğuk hava koşullarında kendilerine bir koza örerek bu koza içerisinde saklanırlar. Ancak sıcak havaları çok sevdiklerini de unutmamak gerekir. Üremeleri için en uygun hava koşulları sıcak ve nemli havalardır.

Güve ısırır mı ?

Güveler insan ve hayvanları ısıran haşareler değillerdir. Kan onlar için besin kaynağı değildir. Güvelerin zararları sadece yiyeceklerimize ve eşyalarımızadır. Ancak Calyptra cinsi olan güveler insanları ısırabilir ve kan emebilirler. Güvenin bu türü evlerimizde değil, daha çok doğal alanlarda yaşamlarını sürdürürler.

Güve ilacı nerede satılır ?

Güve haşaresiyle verdiğiniz mücadelede uyguladığınız yöntemler, bu savaşı aleyhinize çevirebilir. O yüzden çok dikkatli olmalısınız. Marketlerden,eczanelerden veya tarım ilacı satılan yerlerden bu ilaçları temin edebilirsiniz. Ancak ilaçları kullanırken kendinizi ve sizinle birlikte yaşayan kişileri riske atmamak adına oldukça dikkatli olmanızda fayda var.

Güve ilaçlaması kaç kez yapılmalıdır ?

Haşereler için yapılan ilaçlamalar mutlaka periyodik olarak yapılmalıdır. Etkili bir sonuç almak istiyorsak belirli bir süre arayla en az 2 kez ilaçlama yaptırmalıyız. İlaçlama firmaları en etkili ilaç ve yöntemleri uygulayarak, kısa sürede kalıcı sonuçlara ulaşmanıza ve sağlığınızı güven altına almanıza yardımcı olacaklardır.

Güvenin latincesi nedir ?

Güvenin latince karşılığı “Lepidoptera”dır.

Güve ve kelebeğin farkı nedir ?

Güve ve kelebek sıklıkla karıştırılabilen canlılardır ancak birbirlerinden tamamen farklılardır. Kelebeklerin antenleri genellikle incedir ve uçları top veya kanca şeklinde sonlanır. Güvelerin antenleri ise kalın ve tüylüdür. Güvelerin vücutları pullarla kapladır ve renkleri kahverengi,gri,beyaz yada siyahtır. Kelebeklerin ise daha canlı ve parlak renkleri vardır. Güveler genellikle geceleri aktif olan canlılarken, kelebekler gün boyu aktiftirler. Beslenme olarak da birbirlerinden farklılardır. Güveler bulundukları ortama göre tahıl, bitki, halı vs. yerken, kelebeklerin besin kaynağı polen veya nektardır.

Güvenin larvası var mıdır ?

Yetişkin olan güveler bulundukları ortama minik yumurtalar bırakırlar. Bu yumurtalar zamanı gelip çatladığında ortaya tırtıl adı verilen güve larvaları çıkar.

Güve neye gelir ?

Sıcak ve nemli ortamlar güveler için vazgeçilemez yerlerdir. Bu ortamlarda kendilerini güvende hissederler.Tahıl ve kuru bakliyatlarda üreyip evimizin her yerine yayılabilirler. Açıkta bırakılan bakliyatlar güveler için adeta yeryüzünde bir cennettir.

Güve ilacını kendimiz yapabilir miyiz ?

Haşare ilaçları yoğun kimyasallar içerir,evde yapılması mümkün değildir. Bunun yerine profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım almanız en doğru seçenek olacaktır. Unutmayın, haşareler sağlığınızdan daha kıymetli değildir.

Güve larvası neye benzer ?

Güveler genellikle yumurtalarını bulundukları besin kaynağının doğrudan üzerine bırakırlar.Dişi güveler tek seferde 400e yakın yumurta üretebilirler.Larvaların yumurtadan çıkma süresi bulundukları ortamın koşullarına bağlı olarak ortalama 1 haftayı bulabilir. Güve larvalarına genellikle tırtıl da denir. Renkleri grimsi bir beyazdır. Larvalar pupa evresine geçtiklerinde renkleri soluk sarıya döner.

Güve ne yer ?

Güvelerin en iştahlıları larva döneminde olanlarıdır. Yetişkin olan güveler larvaları kadar iştahlı olmazlar. Larvalar da cinsine göre tahıl, bakliyat, yün, tüy, deri, halı, kumaş, mobilya gibi şeyler yiyebilirler. Genellikle geceleri beslenmeyi tercih eden bu haşareler,beslenmeleri sonrası yiyeceklerimizi ve eşyalarımıza ciddi şekilde zarar verebilirler.

Güvelerin ömrü ne kadardır ?

Güve larvaları 10 gün içerisinde olgunlaşır ve 1,5 ay içerisinde de yetişkin güve haline gelirler. Yetişkin güvelerin ömrü ise türüne göre değişkenlik gösterir. Ortalama bir güvenin ömrü 6 aydır.

Güve kıyafetlerimizi yer mi ?

Güvelerin çeşitli türleri bulunmaktadır. Bu türlerin her birinin besin kaynağı da farklıdır. Türlerden biri de giysi güveleridir. Bu güveler kıyafetlerimizi yiyerek besin ihtiyaçlarını giderirler. Giysilerinize verdikleri zarar sonrası bu haşareleri farketmeniz olasıdır. Giysi güvelerinin boyları 2,5 ila 5 cm uzunluğundadır. Yünlü kıyafetler, kürk, saç, kumaş gibi maddelere düşkünlüğüyle bilinirler. Nemli ve karanlık ortamları çok severler.

Güve için doğal çözümler nelerdir ?

Lavanta, kekik, naftalin, defne yaprağı, biberiye, karanfil gibi keskin kokulu bitkilerin güveleri uzak tuttuğu bilinir. Evlerinizi temizlerken suya birkaç damla sirke koyarak güveleri uzak tutabilirsiniz. Ancak bunların hepsi zaman kaybı yaşamanıza neden olabilir. En etkili ve kesin çözüm yolu ilaçlama yaptırmak olacaktır.Bunun için profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım alabilirsiniz.

Güve poşet yer mi?

Petek güvesi denen güve türünün plastik yediği araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Bu güvelerin plastik maddeleri sindirebilmek için kullandığı enzimler olduğu bilinmektedir. İspanyol bilim kadını ve amatör bir arıcı olan Federica Bertocchini, bu güveleri bir torbaya koyup kenara kaldırmış ve güvelerin poşeti yiyerek parçaladıklarını farketmiştir. Tesadüf eseri keşfettiği bu olayı Cambridge üniversitesi bilim insanları da araştırmış ve bu güvelerin plastik yiyebildiği sonucuna varılmıştır.

Güve tableti işe yarar mı ?

Marketlerden, eczanelerden veya ziraat ilacı satan yerlerden temin edebileceğiniz pek çok böcek ilacı vardır. Tabletler de bunlardan birisidir. Ancak kesin sonuç alıp almayacağınız konusunda şüpheler vardır. Güveler hızlı bir şekilde ürer ve çoğalırlar. En etkili ve güvenli yöntem her zaman ilaçlama yapılmasıdır.

Güve uçar mı ?

Güveler kanatlı haşarelerdir ve bu kanatlarını uçmak için kullanırlar. Çoğu güve çeşidi uçma kabiliyetine sahip olup, yetişkin durumuna gelen güveleri evlerinizde uçuşurken görebilirsiniz.

Güve nasıl ürer ?

Güveler bulundukları ortamın koşullarına bağlı olarak günde 1 ila 5 kez üreme yoluyla çoğalmaktadır. Güveler etrafına koza örerek yumurtalarını saklar ve bu yumurtalar 6 ila 10 gün içerisinde olgunlaşır, ortaya güve larvaları çıkar. Yumurtadan çıkan larvalar 1,5 ay içerisinde yetişkin güve durumuna gelirler.

Güvenin zararları nelerdir ?

Güveler insanlara yaklaşan haşareler olmasa da yiyeceklerimize veya giyeceklerimize ciddi zararlar verebilirler. Diğer zararlı haşarelerin aksine güveler insanları yada hayvanları ısırmaz, besin kaynağı olarak kanı kullanmazlar. Güvelerin zararları da çeşitlerine göre değişir. Örneğin elbise güveleri kıyafetlerimize zarar verirken, tahıl güveleri yiyeceklerimize zarar vermektedir. Yiyeceklerin üzerinde bıraktıkları dışkı yada salyaları, o besinler tüketildiğinde çeşitli mikropların bulaşmasına da sebep olabilir.

Güve zehirli midir ?

Güvelerin larva aşamasında zehirli oldukları bilinmektedir. Biz insanlara zararlı olmaları için bilerek ve isteyerek bu larvaların tüketilmesi gerekmektedir. Güve larvaları zehirli bitki özleriyle beslendiklerinde zehirli hale gelirler. Eğer bu larvalar tüketilirse, ağızda oldukça acı bir tat bırakır ve arkasından da mide bulantıları başlar. Bu sebeple böyle bir durumla karşılaşıldığında acilen bir uzmanı ziyaret etmek gerekir.

Güve zıplar mı ?

Yetişkin güvelerin kanatları genellikle büyüktür ve bu da havalanırken onlara sorun yaratabilir. Kanatlar herhangi bir yere çarpabilir. Bu yüzden zıplayabilirler. Hafif olanları bazen kanatlarını hiç açmazlar ve sadece sıçramayla yetinirler. Yapılan araştırmalar sonucu güvelerin bazı durumlarda zıpladıkları kanıtlanmıştır.

Güve neyi sevmez ?

Güvelerin, keskin kokusu sebebiyle defne yaprağını sevmediği bilinmektedir. Bunun yanı sıra yine aynı keskin kokuya sahip lavanta, karanfil gibi bitkiler de güvelerin sevmediği kokular arasındadır. Bu sebeple evlerimizin güvelenmeye müsait olan çeşitli odalarına kiler,mutfak gibi bu bitkileri keselere koyarak bırakabilir, güve oluşumunun bir nebze önüne geçebilirsiniz.

Güve için naftalin kullanmak etkili bir çözüm müdür ?

Naftalinin halk arasında güveleri uzak tuttuğu bilinmektedir. Ancak direkt olarak solunan naftalin kokusu bizler için de çok keskin ve zararlı bir kokudur. Bu sebeple giysilerinizin arasına koyduğunuz naftalin kokusunu kıyafetlerinize de geçirecektir ve bu kıyafetleri yıkamadan giymeniz tavsiye edilmez. Aynı şekilde naftalini gıdalarınıza yakın yerlere de koymamanız gerekir.

Güve kelebeği ne kadar yaşar ?

Güvelerin yaşamlarını devam ettirebilmeleri için bulundukları ortam koşullarının büyük bir önemi vardır. Nemli ortamlar güve oluşumu için elverişli ortamlardır. Kendilerini böyle ortamlarda daha güvende ve rahat hissederler. Güveler ortalama 1,5 ay içerisinde yetişkin güve yani güve kelebeği haline gelirler. 2 seneye kadar da besinsiz bir şekilde yaşabildikleri bilinmektedir.

Güve hızlı çoğalır mı ?

Güveler içerisinde bulundukları ortamın koşullarına bağlı olarak günde 1 ila 5 kez üreme yoluyla çoğalırlar. Bu da hızlı ürediklerinin bir göstergesidir diyebiliriz.

Güve nasıl çoğalır ?

Güveler üreme yoluyla çoğalan haşarelerdendir. Yaşadığı ortamın koşullarına bağlı olarak ortalama 1 ila 5 kez üreyebilen dişi güvelerin yumurtaları 6 ila 10 gün içerisinde olgunlaşır ve yaklaşık 1.5 ay içerisinde yetişkin hale gelirler.

Güve yatakta olur mu ?

Odun güvesi denen güve cinsi ahşap türündeki eşyalarımızı kemirmesiyle bilinmektedir. Buralarda ürer ve besin kaynaklarını bu malzemelerden elde ederler. Diğer güveler gibi odun güveleri de insanlara yaklaşmaz veya herhangi bir zarar vermezler. Verdikleri zarar daha çok eşyalarımızadır. Bu sebeple ahşap malzemeli bir yatağınız varsa güve olabilir.

Güve soğukta ölür mü ?

Güveler nemli ve sıcak ortamları seven haşarelerdir. Genellikle ilkbahar ile birlikte ısınan havalar güve oluşumunun da başlaması için elverişli koşulları beraberinde getirir. Ancak yine de soğuk havaların güveleri öldürdüğünü söylemek yanlış olacaktır.Güveler yumurtalarını etrafına ördükleri kozalarla saklarlar. Aşırı soğuklar her haşarede olduğu gibi güveler için de bir tehdit oluşturacaktır. Güvelenen gıdalarınızı buzlukta bekletmek sizler için bir çözüm olabilir.

Güve kışın olur mu ?

Güveleri genellikle yaz aylarının beraberinde getirdiği sıcak ve nem ile birlikte görmemiz mümkündür. Ancak kış mevsiminde de güveleri evlerimizde görme ihtimalimiz vardır. Güveler aşırı soğuk ve aşırı sıcak hava koşullarında eğer ortalıkla uçuşurken görünmüyorlarsa muhtemelen kendilerini bir koza içerisinde saklıyorlar demektir.

Güve nerelerde yaşar ?

Güveler türlerine göre evimizin çeşitli yerlerinde olabilir. Örneğin tahıl güvelerini mutfak dolaplarımızda,kilerlerimizde bulunan un, nohut, pirinç gibi açıkta bırakılan yada paketinde havasız bir şekilde unutulan gıdalarımızda görme ihtimalimiz yüksektir. Bunun yanı sıra elbise güvelerini giysi dolaplarımızda,bazalarda, valizlerde kapalı ve havasız şekilde duran giysilerimizde görebiliriz. Aynı şekilde odun güvelerini de ahşap malzemeden yapılan mobilyalarımızda görmemiz olasıdır.

Güve ne zaman yumurtlar ?

Güvelerin içerisinde bulundukları ortamın koşullarının elverişli olması yumurtlamaları için oldukça önemlidir. Nemli ve sıcak ortamlar güvelerin kendilerini en rahat hissettikleri ortamlardır ve bu ortamlar yumurtlamaları için en uygun koşulları oluşturur. Beslenmeleri de en önemli etkenlerden biridir. Yeteri kadar besin almış ve beslenmesini tamamlamış dişi bir güve yumurtlamak için köşesine çekilir.

Güve yumurtlar mı ?

Güveler üreme yoluyla çoğalırlar. Güvelerin dişi olanları yumurtlar ve tek seferde 100 taneye kadar yumurta bırakabilirler.

Güve nerelere yumurtlar ?

Güveler genellikle yumurtalarını bulundukları besin kaynağının doğrudan üzerine bırakırlar. Eğer evinizde tahıl güvesi bulunuyorsa yumurtalarını bulabilmeniz için yiyeceklerinize,mutfak dolaplarınıza bakmanız gerekir. Şayet evinizdeki bir elbise güvesi ise kıyafetlerinizin dikiş yerlerine, halı ve perdelerinize bakabilirsiniz.

Güvenin evlerimize gelme sebebi nedir ?

Güvelerin evlerimizde görülme sebebi genellikle açıkta bıraktığımız gıdalardan kaynaklanır. Ancak tek sebep bu olmayabilir. Güveler evlerimize açık bıraktığımız kapı ve pencerelerimizden de girebilmektedir. Aynı şekilde dışarıdan kıyafetlerimizle de güveleri evlerimize getirmemiz mümkündür.

Güve tek seferde kaç tane yumurtlar ?

Yetişkin dişi güveler tek seferde 100 taneye kadar yumurtlayabilirler.

Güvenin boyutu ne kadardır ?

Güvelerin boyutları türlerine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin elbise güvelerinin boyutları 2,5 ila 5 cm arasında değişirken, tahıl güvelerinin boyu 10 ila 12 mm arasındadır.

Güveden nasıl kurtulabiliriz ?

Güvelerden kurtulmanın en etkili ve güvenli yolu ilaçlama yapmaktır.İlaçlama yaptırmanız her zaman kesin sonuç almanızı sağlar. Bu konuda bir profosyonelden yardım almak sizin ve varsa çocuğunuzun yada evcil hayvanınızın sağlığı açısından çok önemlidir.

Güveyi ne zaman ilaçlamak gerekir ?

Güveler için en uygun ilaçlama zamanı yaz ve kış aylarının başlangıçları olacaktır. Güvelenme yaz ve kış ayların başlarında daha fazladır ve en başından alınan önlemler en etkili çözümleri de beraberinde getirecektir.

Güvenin tamamen bitmesi için kaç kez ilaçlanması gerekir?

İlaçlama yapılırken, böceklerin üreme ve gelişme süreçlerinin göz önünde bulundurulması büyük önem taşımaktadır. Yaptırılacak olan ilaçlama belirli aralıklarla ve düzenli bir şekilde yaptırılmalıdır. Lavralarının gelişim süreçleri de göz önüne alındığında, ilk ilaçlamadan sonra 15 gün arayla bir ilaçlama daha yapılması etkili bir sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Güve ilacını eczanelerden temin edebilir miyiz ?

Eczanelerde çeşitli böcekler için birçok ilaç bulunur. Güveler için olan ilaçları da eczanelerden temin edebilirsiniz. Ancak bu ilaçların çoğu etkisizdir. Süpermarketlerden ve eczanelerden temin ettiğiniz haşere ilaçları, kokuludur veya diğer toksit maddeler ile zenginleştirilmiştir. Kullanımı ise oldukça basit olan bu ilaçları ilk kullandığınızda etkili olduğunu düşünürsünüz ancak üstünden birkaç gün geçtikten sonra haşereler ile tekrar karşılaştığınızda hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Güve ilaçlaması kaç ay etkisini gösterir ?

Güve ilaçlaması, haşarenin tespit edildiği ilk anda vakit kaybetmeden yapılmalıdır. Öncelikle ne ile savaştığınızı bilmeniz gerekir. Yani ortamda hangi güve türünün olduğunu tespit etmek ve ona göre ilaçlama yapmak gerekmektedir. Giysi ve yiyeceklerimizde gördüğümüz güve türleri farklıdır. İlaçlama yapıldıktan sonra 24 saat ıslak temizlik yapmamalısınız. Daha sonrası için tekrar haşare sorunuyla karşılaşmamak adına,yaşam alanınızın temizliğine özen göstermelisiniz.

Güve ne renktir ?

Türlerine göre renkleri de değişkenlik gösteren güvelerin kimisi kahverengi, kimisi gri, kimisi de parlak metalik renkte olabilir ve vücutları toza benzeyen pullarla kaplıdır.

Güve insana zarar verir mi ?

Güvelerin zararları genellikle insanlardan çok eşyalaradır. Güveler insanlara yaklaşmayan haşarelerdir. Ancak güve bulunan gıdaları tüketmek yada güve bulunan kıyafetleri giymek bazı kötü sonuçlar doğurabilir. Güve larvaları zehirli bitki özleriyle beslendiklerinde zehirli hale gelirler. Eğer bu larvalar tüketilirse, ağızda oldukça acı bir tat bırakır ve arkasından da mide bulantıları başlar. Aynı şekilde güve olan kıyafetler farkında olmadan giyildiğinde hassas bir cilt yapınız varsa alerjik reaksiyonların görülme ihtimali vardır.

Güve ışığa gelir mi ?

Güvelerin bir çoğunu akşamları açık olan lambalarınızın etrafında uçuşurken görme ihtimaliniz yüksektir.Bunun sebebi güvelerin yönlerini ışık sayesinde bulmasıdır.

Güve önleyici bitkiler nelerdir ?

Güve önleyici bitkilerin başında defne yaprağı gelmektedir. Defne yaprağı keskin kokusu sebebiyle güveleri uzak tutan bitkiler arasındadır. Bunun yanı sıra lavanta, karanfil, naftalin, biberiye gibi bitkilerin de güveleri uzak tuttuğu bilinmektedir.

Güve sineği nedir ?

Güve sineği halk arasında tatarcık olarak da bilinen bir haşare türüdür. Kelebek ve güvelerle sıkça karıştırılsa da boyutları, kıl ve kanat yapıları gereği kolayca ayırt edilebilir. Boyutları genellikle 5 cm kadardır. Vücutları tamamen kıllarla kaplıdır ve damarlı bir görüntüsü bulunmaktadır.

Güve ses çıkartır mı ?

Güveleri sessiz bir haşare türü olarak düşünebilirsiniz. Ancak bazı güvelerin yarasaları uzak tutmak amacıyla sesler çıkardıkları bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır. Bu sesler bizim duyabileceğimiz frekansta olmadığından, güvelerin ses çıkarmayan hayvanlar olduğunu rahatça söyleyebiliriz.

Güve şekerli gıdalarda olur mu ?

Evet şekerli gıdalar özellikle şekerin kendisinde güve görmemiz mümkündür. Bu nedenle bu gıdaları buz dolabınızda muhafaza etmeniz güvelenmenin önüne geçmenize yardımcı olacaktır.

Güve tozu nedir ?

Güve tozu güveleri öldürmek amacıyla kullanılan kuvvetli bir ilaç türüdür. Güve tozu gibi ağır kimyasalları bünyesinde barındıran ilaçları güve probleminizin önüne geçmek amacıyla kullanmanız sağlığınız açısından risk oluşturacaktır. Her zaman için bir profosyonel ilaçlama firmasından yardım almanız siz ve etrafınıdakiler için en güvenli yöntem olacaktır.

Güve tozu işe yarar mı ?

Güve tozu içinde bulunan ağır kimyasallar gereği insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Aynı zamanda çeşitli haşare ilaçları zaman kaybına da yol açabilir. Güvelerden kurtulmak için en etkili ve güvenli yöntem ilaçlama yaptırmaktır.

Güve nerede ürer ?

Güveler nemli ve sıcak ortamlarda ürerler. Genellikle yumurtalarını bulundukları yerin doğrudan üzerine bırakırlar. Elbise güveleri yumurtalarını kumaş üzerine bırakırlar. Özellikle larvaların ihtiyaç duydukları vitaminleri alabilmeleri için kullanabilecekleri lekeli veya terli kıyafetleri severler. Dışarıda bulunan güveler ise meyve ağaçlarına yumurta bırakır ve larvalar ağaçlarınızın yapraklarından ve meyvelerinden beslenirler.

Güve nereden gelir ?

Bu haşarelerin genellikle evlerimizde kendiliğinden oluştuğunu düşünsek de güveler evlerimize açık bıraktığımız kapı ve pencerelerimizden de girebilmektedir. Bunun yanı sıra güveleri kıyafetlerimizle birlikte bizler de evlerimize getirebiliriz. Bunun önüne geçebilmek için dışarıdan geldikten sonra eve girmeden üzerimizi süpürebilir, kapı ve pencerelerimizi uzun süre açık bırakmaktan kaçınabiliriz. Camlarımıza sineklik taktırmak da bir çözüm olabilir.

Güve ısırığı nasıl olur ?

Güvelerin evlerimizde sıklıkla gördüğümüz türleri insanlara zarar veren türlerinden değildir. Nadir olarak görülen Calyptra cinsi güvenin insanları ısırdığı ve kanını emdiği bilinmektedir. Larva güvelerin de ağız yapıları ısırmaya uygundur ancak insan tenini ısıracak kadar kuvvetli değildir. Yetişkin olan güvelerin bazıları insanları ısıracak kuvvette ağız yapısına sahip olsalar da bu ısırıklar insanların farkedemeyeceği türden hafif ısırıklar olacaktır.

Güveler hangi hayvanı sevmez?

Güvelerin düşmanı olarak bilinen hayvanlar yarasalardır. Güveler yarasaların ürettikleri ses frekanslarını algılama kabiliyetini sahip haşarelerdir. Yapılan araştırmalar güvelerin kulaklarının mükemmel bir yapıya sahip olduğunu göstermiştir. Yarasalar besin kaynaklarını ve yönlerini çığlıklar atarak bulurlar ve güveler bu sesleri duyabilme yetenekleri sayesinde yarasalara yem olmaktan kurtulurlar.

Güve dışkısı nasıl olur ?

Açıkta bıraktığınız yada havasız bıraktığınız yiyeceklerinizin güvelenme ihtimali oldukça yüksektir. Bu yiyeceklerinizi çoğu zaman birbirine yapışık halde bulmanız da güve olduğunun göstergesidir. Bu durum güve dışkısından kaynaklanmaktadır.

Güve gelmemesi için ne yapmalıyız ?

Evlerimizde güvelenmenin önüne geçmek için yapacağımız ilk şey uzun süre açıkta gıda bırakmamak olacaktır. Bunun yanı sıra evinizin temizliği her haşarede olduğu gibi güve oluşumu için de büyük önem taşımaktadır. Evlerimizi temizlerken kullandığımız suyun içerisine birkaç damla sirke katabiliriz. Uzun süre açık kapı ve pencere bırakmamalı, dışarıdan geldiğimizde içeri girmeden üzerimizi süpürmeliyiz. Kıyafetlerini katlamak yerine asarak dolaplarınıza koyabilirsiniz. Yazlık ve kışlık kıyafetlerinizi sık sık havalandırmak ve temiz kalmalırını sağlamak da çok önemlidir.

Güvenin en çok görülen türü nedir ?

Evlerimizde en sık gördüğümüz güve türleri elbise ve tahıl güveleridir. Elbise güvelerini giysi dolaplarımızda, bazalarda, çekmece içlerinde görmemiz mümkündür. Tahıl güvelerini ise evlerimizin kiler, mutfak dolabı, açık paketli yada nemli ve havasız kalmış gıdalarımızda görme ihtimalimiz oldukça yüksektir.

Evimizde güve farkettiğimizde ne yapmalıyız ?

Yaşam alanlarımızda güve tespit ettiğimiz ilk an, vakit kaybetmeden bir ilaçlama şirketinden yardım almalısınız. Doğal yöntemlerle bu haşarelerden kurtulmaya çalışmanız, vakit kaybı yaşamınıza ve bu süre zarfında daha da fazla çoğalmalarına sebebiyet verebilir.

Güve için yapılan ilaçlama yöntemi nasıl olmalıdır?

Sağlıklı ve garantili bir ilaçlama yapmak istiyorsak , uzman bir ilaçlama firmasından yardım almak en doğru seçenek olacaktır. Tüm haşare türlerinde olduğu gibi güveler için de en doğru ilaçlama yöntemini belirlemek çok önemlidir. Haşare probleminizin neden kaynaklandığının, ne tür ilacın kullanılması gerektiğinin,kesin çözüme nasıl ulaşabileceğinizin ve ilaçlama işleminden önce ve sonra neler yapmanız gerektiğinin bilgisi sizlere mutlaka verilmelidir.

Güve ilaçlarının insanlara zararı var mı?

Haşare ilaçlarının çoğu yoğun kimyasallar içerdiğinden insan sağlığı için zararlıdır. Bilinçsizce kullanılan her ilaç insanlar için büyük risk oluşturur. Bu ilaçları solumak yada temas etmek çok ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. İlaçlama yapılırken, ilaçlama yapan profosyonel ekip dışında evde kimsenin bulunmaması çok önemlidir.

Güve ilacını nereden bulabilirim ?

Güveler ile verdiğiniz savaşta uyguladığınız yöntemler, bu savaşı aleyhinize çevirmenize sebep olabilir.Bu sebeple çok dikkatli olmanızda fayda var. Marketlerden,eczanelerden veya tarım ilacı satılan yerlerden bu ilaçları temin edebilirsiniz. Ancak ilaçları kullanırken kendinizi ve sizinle birlikte yaşayan kişileri riske atmamak adına oldukça dikkatli olmalısınız. Bir profosyonelden yardım almanız en doğru seçenek olacaktır.

Güveler ne zaman ölür ?

Güveler çeşitli nedenlerden dolayı ölebilirler. Bazen yiyecekleri biter, yaşlanır veya bitkin düşerler. Güveler ayrıca yarasalar ve baykuşlar gibi birçok farklı hayvan türü için besin kaynağıdır. Güveler, öldükten sonra yerlerini alacak güvelerin olmasını sağlamak amacıyla çok fazla sayıda yumurta üretir ve bırakır.

ayzerilaclama:
İlgili Mesaj