X

Sinek ve Çeşitleri

Kara sinek:

Kara sinek uçan bir haşeredir. Sinek türleri arasında diğer sineklerden daha büyük yapılıdır. Karasineğin bedeninde ufak tüyler vardır. Genel olarak kara sinek siyah ve gri renktir. Kara sinekte 6 ayak vardır. Kara sinek uzun mesafeler uçabilir. Kara sinek her ortamda bulunabilen bir canlıdır. Kara sinek dağ başı, çöl ortamı, temiz pis çok yerde yaşar. Kara sinek çöplük, lağım, bataklık gibi yerlerde de bolca bulunur, buralarda yuva yapar. Kara sinek bitki ve meyve suyu, et gibi besinlerle beslenir. Karasinek yumurtalarını yediği besinlerin üzerine ve konduğu yerlerde bırakır. Kara sinek her yumurtlama döneminde 150-200 yumurta bırakabilir.

Evinizde iş yerinizde yada diğer ortamlarda haşereler ile mücadele etmek için firmamızı arayabilirsiniz.

 

 

Karasinek:

Karasinek uçan bir haşeredir. Sinek türleri arasında diğer sineklerden daha büyük yapılıdır. Karasineğin bedeninde ufak tüyler vardır. Genel olarak karasinek siyah ve gri renktir. Karasinekte 6 ayak vardır. Karasinek uzun mesafeler uçabilir. Kara sinek her ortamda bulunabilen bir canlıdır. Karasinek dağ başı, çöl ortamı, temiz pis çok yerde yaşar. Kara sinek çöplük, lağım, bataklık gibi yerlerde de bolca bulunur, buralarda yuva yapar. Kara sinek bitki ve meyve suyu, et gibi besinlerle beslenir. Karasinek yumurtalarını yediği besinlerin üzerine ve konduğu yerlerde bırakır. Kara sinek her yumurtlama döneminde 150-200 yumurta bırakabilir.

Evinizde iş yerinizde yada diğer ortamlarda haşereler ile mücadele etmek için firmamızı arayabilirsiniz.

Kara sinek yumurtaları uygun ortamda aynı gün içerisinde yumurtadan çıkar. Karasinek yumurtaları içinden çıkan yavrular larva halinde olur. Larvalar 1 hafta içerisinde kanatlı yavrulara döner. Karasinek çok pis ve mikrop taşıyan bir böcektir. Kara sinek konduğu yerlere hastalık ve değişik mikropları da beraberinde taşır. Karasinekten insana bulaşan hastalıklar; kolera, verem, dizanteri, hepatit, çocuk felci, gıda zehirlenmesi gibi hastalıklardır. Karasinek ilaçlamasında sineğin ana kaynağı bulunmalı orası ilaçlanmalıdır. Dişi bir kara sinek ölene kadar 250 milyon yumurta bırakabilir. Bir karasinek 1 haftada ergin hale gelir, karasinek en fazla 2-3 hafta kadar yaşayabilir. Karasineğin ömrü kısadır.

Sivrisinek:

Dünyada 3000 sivrisinek vardır. Birçok sivrisinek kan emmek için insana gelmez. Sivrisineğin sadece dişisi kan emer. Dişi sivrisinek yumurta yapabilmek için kana ihtiyaç duyar. Erkek sivrisinekler meyve ve çiçeklere konarak bitki özlerini yer. Dişi sivrisinek avının yerini 3 bacağı ve duyargaları sayesinde bulur. Sivrisineğin alıcıları ter, nem ve koku alır. Bazı insanların ter kokuları sivrisinek için çok caziptir, bu insanlar daha çok sinek ısırığı ile karşılaşabilir. Sivrisineğin ağzının altındaki kesede iki tüp ve keskin ağızlı bıçak bulunur. Sivrisinek önce deride bıçağı ile delik açar, ağzında bulunan tüplerden 1 tanesinden tükürük salgılar. Sivrisineğin tükürüğü kanın pıhtılaşmasını önler. Sivrisinek bu şekilde kolaylıkla kan emer. Sivrisinek anofel ve Küleks adı ile 2 guruba ayrılır. Sivrisinek kirli su birikintilerinde üreme yapar. Sivrisinek 3 dönemde yumurta, larva ergin olmak üzere ömrünü tamamlar. Sivrisinek canlıların olduğu bölgelerde daha yoğun görülürler. Sivrisinek sıtma, humma, beyin iltihabı, fil hastalığı gibi hastalıkların insanlara bulaşmasını sağlar. Sivrisineklerin çoğalması için fotosentez yapan suya ihtiyacı vardır. Etrafınızda kovada su varsa eski lastik gibi nesnelerin içerisine biriken yağmur suları sivrisineğin çoğalması için idealdir. Sivrisinek havada uçarken çiftleşir. Erkek sivrisinek dişi sivrisineği kanat çırpma sesinden tanır. Sivrisinek çiftleşmesinden kısa süre sonra erkek sinek ölür. Kurbağalar, balıklar, kertenkeleler, bukalemunlar, kuşlar, yarasalar sivrisineğin düşmanıdır. Sivrisinekte işitme yeteneği iyi gelişmiştir. Johnston organı denilen organ sivrisinekte ses dalgası ve titreşimleri alan organıdır. Sivrisineğin kafasının 2 tarafında bulunur. Çok sayıda duyu hücresinden oluşmuştur. Bu duyargalar dik vaziyette iken işlemini yapamaz.

Sivrisinek hakkında bilinmeyenler;
*Dişi sivrisinek her defasında 200-300 yumurta bırakabilir.
*Dolunay çıktığı zaman sivrisineğin ısırma işlemi 500 kat fazladır.
*Sivrisinek yumurtaları kurumuş şekilde 5 sene yaşayabilir.
*Sivrisinek yaşamı boyunca 250km yol kat edebilir.
*Sivrisinek saniyede 500 defa kanat çırpar.
*Dolunay çıktığı zaman sivrisineğin ısırma işlemi 500 kat fazladır.
*Kan emen sadece dişi sivrisinektir.

Tatarcık:

Tatarcık bir tür sineğe verilen isimdir. Yapı olarak küçük bir sivrisineğe benzer. Tatarcık renk olarak, kirli sarı veya mat renklidir. Tatarcık sineğinin bedeni tüylerle kaplıdır. Tatarcık ufak yapılı bir böcektir. Tatarcık sineğinin tüylü yapısı tatarcığın diğer sineklerden kolay ayrılmasını sağlar. Tatarcık sineğinde 6 tane ayak bulunur. Tatarcık sineğinin boyu 3-5mm arasında değişir. Tatarcık sineği genel olarak hayvan ağılında, çamurluklarda, bataklıklarda, lağım suyu atıklarında yaşar. Tatarcık evlerde kullanılmayan köşelerde, loş ışık alan odalarda görülür. Gündüz pasif olan tatarcık, gece aktif olarak yaşar. Tatarcık sineği insanı ısırdığında kızarıklık, kabarıklık, kaşıntı durumları görülür. Tatarcık kan emerek beslendiğinden, hastalık bulaştırabilir. Tatarcık insanlara sarıhumma, tavuk hastalığı, bağırsak hastalıkları, viral hastalıklar ve ateşli hastalıklar bulaştır. Tatarcık humması Tavuk hastalığı, bağırsak, kurtları, Şark çıbanı,  birçok virüsün insana bulaşmasına sebeptir. Tatarcık ısırmasında insanda ısırılan yerde kabarcıklar, şişme, kaşıntı oluşur. Tatarcık ısırdıktan sonra insanlarda iştahsızlık, halsizlik, mide bulantıları, kabızlık, şiddetli ateş, baş eklem ve kas ağrıları gibi şikâyetler görülebilir. Tatarcıklar besin olarak meyvelerin suyunu ve meyve özü de içerir. Tatarcıklar kan ile beslendikten sonra yumurta 2 – 3 gün içinde yumurta bırakır. Dişi tatarcık nemli ve sulu ortama yumurtasını bırakır.

Ayzer ilaçlama; Profesyonel ekiplerimizden dezenfeksiyon ve ilaçlama hizmeti

0532 715 2029

0 312 212 07 24

Yada iletişim sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

Karasineğin özellikleri nelerdir ?

Karasinekler, Musciada ailesinden olup, iki kanatlılar takımına ait bir böcek türüdür. Boyutları 5 ila 8 mm arasında değişkenlik gösterir. Renkleri çoğunlukla siyah ve koyu gridir. Soğuk iklim koşullarına dahi uyum sağlayabilen karasinekler, dünyanın her yerinde görülebilirler. Bulabildiği hemen herşeyle beslenebilen, aynı zamanda da hepçil canlılardır. Vücutları kitin adı verilen bir dış iskeletle kaplıdır ve güçlü kanat yapıları sayesinde de ortalama 3 km kadar yüksekten uçabilirler.

Karasineğin ömrü ne kadardır ?

Karasineklerin ömrü bulundukları ortamın koşullarına göre değişkenlik gösterir. Ortalama ömürleri 2 ila 3 hafta arasında olan karasinekler, çok hızlı büyüyebilme özelliği sayesinde de 1 hafta içerisinde ergenliğe ulaşıp üreyebilirler.

Karasinek ne ile beslenir ?

Karasinekler bulabildiği hemen herşeyi yerler. Çöp, yemek artıkları, dışkı hatta ölmüş insanların ve hayvanların bedenlerini dahi yerler. Bu sebeple pek çok mikrobu ve çeşitli hastalıkları bünyelerinde barındırırlar.

Karasinek ne renktir ?

Karasinekler çoğunlukla koyu gri veya siyah renkte olurlar. Larvaları ise sarımsı beyaz renkte olup, vücutları pürüzsüz ve parlak bir renge sahiptir. Karasineklerin erişkin dönemlerinde gri renk oldukları da bilinmektedir.

Karasineğin boyutu ne kadardır ?

Karasineklerin erişkin olanlarının ortalama boyutu 5 ila 8 mm arasındadır. Larvaların boyutları ise 12-13 mm civarındadır.

Karasineğin latincesi nedir ?

Karasineğin latince karşılığı “Musca domestica” dır.

Karasineğin larvası var mıdır ?

Karasinekler yumurtalama yoluyla çoğalırlar. Yumurtalar 24 saat içerisinde çatlar ve ortaya sarımsı beyaz renkte, vücutları pürüzsüz ve parlak larvalar ortaya çıkar. Larvaların boyutları ortalama 12 ila 13 mm civarındadır. 2 hafta içerisinde larva dönemi biter ve pupa evresine geçerler.

Karasineğin yaşam döngüsü nasıldır ?

Karasineklerin yaşam döngüsü 4 aşamadan meydana gelir. Bunlar ; yumurta, larva, pupa ve erişkin dönemidir. Karasinekler bu döngüyü 7 ila 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlarlar. Böylece çok hızlı çoğalırlar. Larvalar 24 saatten daha kısa bir sürede çatlar ve larvalar ortaya çıkar. 2 hafta içerisinde larva dönemi sonlanır ve pupa evresine geçerler. Pupa evresi de birkaç gün sürer ve sonunda erişkin evresine geçiş yaparlar.

Karasinek nasıl çoğalır ?

Karasinekler çok hızlı çoğalabilen canlılardır. Yaşam döngülerini 7 ila 10 gün kadar kısa bir süre içerisinde tamamlarlar. Bu sayede ayda 10 ila 12 kuşak meydana getirebilirler.

Karasinek evlerimize neden gelir ?

Karasinekler özellikle pis yerlerde üremeyi severler. Çöplükler en sevdiği ortamlardır. Bu sebeple evlerinizin yakınlarında böyle yerler varsa, karasineklerin evinize daha sık gelme ihtimali yüksektir. Soğuk hava koşulları da sinekleri sıcak yuvamıza çeker. Sıcak ve nemli ortamlar karasinekler için vazgeçilmezdir. Bu sebeple kış aylarında evlerimize ısınmak, beslenmek ve üremek amacıyla gelirler. Evlerimiz besin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri zengin bir ortam yaratır.

Karasinek türleri nelerdir?

Dünya üzerinde 1700 türü bulunan karasineklerin, yoğun olarak Kuzey Amerika bölgesinde görüldüğü bilinmektedir. İki kanatlılar takımına ait olan karasineklerin 7 ailesi bulunmaktadır. Muscinae, Fanninae, Stomoxyinae bu ailelerden bazılarıdır.

Karasinek evlerimize nerelerden gelir ?

Karasinekler evlerimize çoğunlukla açık cam, kapı ve balkonlardan giriş yaparlar. Oldukça rahatsız edici olan karasinekler evlerimizde özellikle mutfak ve banyolarda gezinirler. Birikmiş çöpler, yemek artıkları, kirli tuvaletler karasinekler için vazgeçilmiş ortamlardır.

Karasineğin kaç türü vardır ?

Karasineklerin düna üzerinde bilinen 1700 türü vardır. Her iklim koşuluna uyum sağlayabilen karasinekler, dünya üzerinde hemen her ülkede görülür. Özellikle Kuzey Amerika’da çok fazla türü bulunan karasineklerin, ülkemizde de bilinen pek çok türü bulunmaktadır. Musciada ailesine ait olan karasinekler, ev sineği olarak da bilinmektedir.

Karasineğin cinsiyetini nasıl anlarız ?

Karasineklerin dişi ve erkek olanlarını ayırt etmek mümkün. Dişi olanları erkeklere göre daha büyük olurlar. Erkek olanların karın kısmı 8 parçadan oluşurken, dişi karasineklerin karnı ise 9 parçadan oluşmaktadır.

Karasinek en çok neyi sever ?

Karasinekler üremeleri için de gerekli olan nemli ve sıcak ortamları severler. Pis ortamlar onlar için vazgeçilmezdir. Dışkı, insan ve hayvanların yemek artıkları, hatta hayvan leşi ve insan cesedinden bile beslenirler. Sinekler hepçil hayvanlardır. Hem ot hem de et ile beslenirler. Sebze, meyve ve bunların özlerinden beslenirken, aynı zamanda hayvansal her tür gıda da karasinekler için besin kaynağıdır.

Karasinek en çok neye gelir ?

Karasinekler evlerimizde özellikle yemek artıklarına ve çöplere gelirler. Soğuk kış şartlarından sığınmak için bir liman olarak gördüğükleri evlerimiz, üremeleri için de gerekli koşulları sağlamaktadır. İnsanların vücut sıcaklıkları, ter kokuları ve parfümleri de karasinekleri üzerimize çeker. Bizleri de besin kaynakları olarak görüp tadımıza bakmak isterler.

Karasinek evden nasıl uzaklaştırılır ?

Karasinekleri evlerimizden uzaklaştırmak için ilk olarak temizliğe önem vermeliyiz. Açıkta yiyecek bırakmamalı, çöplerimizi bekletmeden atmalıyız. Sık sık süpürgeye çekmeli, evlerimizi temizlediğimiz suya birkaç damla sirke damlatarak silmeliyiz. Kapı ve pencerelerimizi uzun süre açık bırakmamalı, mümkünse sineklik taktırabiliriz. Evlerimizin etrafında birikmiş çöp yığınları varsa kısa sürede kurtulmalı, varsa evimizin duvarlarındaki çatlak ve oyukları onarmalıyız. Evimizde fesleğen veya kadife çiçeği gibi bitkiler yetiştirebiliriz.

Karasinekleri evden uzaklaştırmak için fesleğen kullanılır mı ?

Fesleğen, karasinekleri evlerimizden uzaklaştırır. Fesleğenin kokusundan haz etmeyen karasinekler, hızlıca bulunduğu ortamdan uzaklaşırlar. Camlarınızın önüne fesleğen koyarak sinekleri evden uzak tutabilir, yapraklarını çay gibi demleyerek bir sprey şişesi yardımıyla sineklere sıkabilirsiniz.

Karasineğin kaç gözü vardır ?

Ev sineği olarak da bilinen karasineklerin 6 adet gözü vardır ve bu gözler 400 bin gözcükten oluşur. Her gözcük farklı bir noktaya odaklanabilir ve bu gözcüklerin hepsi ayrı ayrı bir gözün bütün özelliklerine sahiptir. Karasineklerin arkalarını da gördüğü kanıtlanmıştır.

Karasinek ile bulaşan hastalıklar nelerdir ?

Karasinekler pis ortamlarda gezen canlılardır. İnsan cesedinden ve hayvan leşlerinden bile beslenirler ve pek çok mikrobu da bünyelerinde barındırırlar. Karasineklerin virüs oluşumuna katkısı yoktur, onlar sadece taşıyıcıdırlar. Bu hastalıklardan bazıları ; difteri, dizanteri, şarbon,çocuk felci,tifo, tüberküloz,kolera ve konjektivittir. Karasinekler aracılığıyla bulaşan hastalıklar çoğunlukla bağırsaklarımızda rahatsızlık yaşamamıza sebep olur.

Karasineğin sevmediği ortamlar nelerdir ?

Ev sineği olarak da bilinen karasinekler limon, nane, lavanta ve okaliptüs gibi bitkilerin kokusundan nefret ederler. Bu kokuları aldıklarında ortamdan uzaklaşırlar. Bunun yanı sıra tarçın ve karanfil kokusu da karasineklerin sevmediği kokular arasındadır. Sıcak ve nemli ortamları seven karasineklerin çoğu soğuk hava koşullarından kaçınmak için evlerimize sığınır. Ancak soğuk havalarda sinek olmaz demek yanlış bir bilgi olacaktır. Çünkü karasinekler her hava koşuluna uyum sağlayabilir.

Karasinek hangi kokuları sevmez ?

Nane,lavanta,okaliptüs, limon, karanfil ve tarçın gibi bitkilerin yoğun olan kokuları karasinekleri evlerinizden uzak tutacaktır. Çünkü bu bitkilerin kokularından haz etmezler. Bunun yanı sıra fesleğenin, sinekleri kovma konusunda çok büyük etkisi olduğu bilinmektedir. Bu bitkilerin yağlarından suya birkaç damla damlatarak, bir sprey şişesine doldurup sineklerin üzerine sıkabilirsiniz.

Karasinek ısırır mı ?

Günlük hayatta en çok karşılaştığımız haşarelerden biridir karasinekler. Dünya üzerinde de ülkemizde de nüfusları çok fazladır. Erkek kara sinekler insanlara yanaşmaz ve ağız kısımları ısırmaya uygun yapıda değildir. Çoğumuz karasineklerin değil sadece sivrisineklerin ısırdığını düşünürüz. Aslında yanılıyoruz. Karasinekler de insanları ısırabilir. Karasinekler kan kokusunu cazip bulurlar. Ölü hayvan ve insanlardan bile beslenmelerinin sebebi de budur aslında. Genellikle açık yarası olan insanlara daha çok yanaşırlar.

Karasineğin larva dönemi nasıldır ?

Karasineklerin yaşam döngüsü 4 evreden oluşur. Bunlar ; yumurta, larva, pupa ve erişkin dönemidir. Larva döneminde olan karasineklerin boyutları 12 ila 13 mm civarındadır. Renkleri sarımsı beyazdır ve pürüzsüz, parlak bir yapıya sahiptirler. Yaklaşık 24 saat geçmeden yumurtadan çıkan larvalar, bu süreç boyunca organik besinlerle beslenirler. 1-2 hafta içerisinde de larva dönemi tamamlar ve pupa dönemine geçiş yapar.

Karasinek hangi mevsimde ortaya çıkar ?

Sıcak ve nemli hava koşulları, karasineklerin yaşamlarını devam ettirebilmeleri ve üremeleri için daha elverişlidir. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte evlerimizde sıkça karşılaştığımız karasinekleri, kış aylarında nadir de olsa görmemiz mümkündür. Özellikle yumurta ve larva döneminde olan karasinekler soğuğa karşı daha dayanıklıdır.

Karasinek mikrop taşır mı ?

Karasineklerin sanıldığından daha fazla sayıda mikrop ve çeşitli hastalıkları taşıdığı bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır. Yapılan araştırmalar ve çalışmalar sonucunda karasineklerde 350’den fazla bakteri bulunduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca karasinekler evlerimize her girdiğinde bu bakterileri bizlere bulaştırma riski artıyor. Özellikle açıkta bırakılan yiyeceklere sinek konduğunda yemek için 2 kez düşünmenizi öneririz.

Karasinek omurgalı mıdır ?

Sineklerin hepsi , karasinekler de dahil omurgasız canlılardır. Omurgasız canlıların iskeletleri yoktur. Bunun yerine karasineklerin vücutları kitin adı verilen bir dış iskeletle kaplıdır ve çok güçlü kanat yapıları vardır.

Karasinek için doğal çözümler nelerdir ?

Karasineklerle mücadelede onların varsa yuvalarını belirlemek ve ortadan kaldırmak gerekir. Ayrıca evinizin temizliğine dikkat etmeniz de oldukça önemlidir. Açıkta yiyecek bırakmamak , çöpleri zamanında atmak karasinek oluşumunun önüne geçecektir. Evlerinizi her gün süpürmeli ve silmelisiniz. Evlerinizi temizlediğiniz suya birkaç damla nane, sirke, limon, lavanta, okaliptüs gibi bitkilerin yağlarından damlatabilirsiniz. Karasineklerin sevmediği bu kokular, onları evlerinizden kaçıracaktır. Camlarınızın önüne koyacağınız fesleğen bitkisi de karasinekleri evlerinizden uzak tutacaktır.

Karasinek yumurtalarını nereye bırakır ?

Karasinekler yumurtalarını çöplüklere,dışkılara, hayvan leşlerine, yemek artıklarına, gübrelere ve çürümüş bitkilere bırakırlar. Sıcak ve nemli ortamlara bıraktıkları yumurtalar, çok kısa bir sürede çatlar ve larvalar ortaya çıkar. Karasinek yumurtaları kızılımsı bir kahverengidir. Boyutları 3 ila 5 mm boyutları arasındadır. Dişi karasinekler yumurtalarını çoğunlukla organik besin maddelerinin üzerlerine bırakırlar.

Karasinek hangi ailedendir ?

Karasinekler Musciada ailesindendir. İki kanatlılar yani Diptera takımından olan karasineklerin latince ismi Musca Domestica’dır. Ayrıca karasineklerin 7 ailesi bulunmaktadır. Muscinae, Fanninae, Stomoxyinae bu ailelerden bazılarıdır.

Karasinek ısırığı kaşınır mı ?

Karasinek ısırıkları sivrisinek ısırıklarından farklıdır. Karasinek ısırıkları kaşıntının aksine ilk başta şiddetli bir acıyla kendisini gösterir. Genel olarak yüzümüzün yakınlarından ısırırlar.

Karasinek kovan ses frekansı kaçtır ve işe yarar mı ?

Frekansı 16 kHz ve üzerinde olan ses frekansı ultrasonik sesler olarak adlandırılır. Bu seslerin de sinekler tarafından duyulabildiği ve onları kaçırdığı düşünülür. Doğruluğu hiçbir şekilde kanıtlanamayan ultrasonik sinek savarlar, tamamen bir para tuzağıdır. Yapılan hiçbir araştırma sineklerin bu sesten kaçtığını göstermemiş, aksine bu sesten uzak durmaya yönelik hiçbir davranış da göstermemişlerdir.

Karasinek hangi mevsimde sona erer ?

Karasineklerin herhangi bir mevsimde sona erdiğini söylemek yanlış olur. Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında ortaya çıkan karasinekler, soğuk hava şartlarında da görülebilir. Kışın soğuk havalardan korunmak, beslenmek ve üremek için evlerimize sığınırlar. Larva döneminde olan karasinekler soğuğa karşı daha dayanıklıdır. Kışın bu larvalar, erişkin duruma geldiklerinde onları evlerimizde görmemiz de mümkündür.

Karasinek uyur mu ?

Sinekler çoğunlukla geceleri uyurlar, ancak bazı durumlarda gündüzleri de uyudukları bilinmektedir.Gündüzleri aktif olarak çalışan karasinekler, geceleri ufak bir molaya ihtiyaç duyar. Karasinekler uyumak için uygun bir yer aramazlar.Yerde, duvarlarda, perdelerde, bitki yapraklarında vb. her yerde onları uyurken bulabiliriz.

Karasineğin eve gelmemesi için neler yapılabilir ?

Karasinekleri evlerimizden uzak tutmak için cam ve kapılara sineklik taktırabiliriz. Bunun yanı sıra çöplerimizi bekletmeden atmak da sineklerin çöp kokusuna gelmesine engel olacaktır. Açıkta bıraktığımız yiyecekler de karasinekler için besin kaynağıdır çünkü karasinekler yemek seçmezler. Camlarımızın önüne koyacağımız fesleğen bitkisi de karasinekleri evlerimizden uzak tutacaktır.

Karasineği sivrisinek ilacı öldürür mü ?

Marketlerden,eczanelerden ve birtakım tarım ilacı satan yerlerden bu tür zehirli ilaçları edinebiliriz. Bu ilaçlar genelde sivrisinek ve karasinek üzerinde de etkili olduklarını iddia ederler. Ancak ne kadar etkili oldukları tartışma konusudur. Ayrıca bu tür ilaçları solumak bizlerin sağlığı için de çok zararlıdır. Karasineklerle mücadelede en etkili ve sağlıklı çözüm yolu profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım almak olacaktır.

Karasinek ses çıkartır mı ?

Karasineklerin çıkardıkları ses uçarken iki kanadının birbirine çarpması sonucu çıkan sestir. Karasinekler uçarken 350’den fazla kez kanat çıparlar. Genellikle sivrisineklerde daha tiz şekilde duyduğumuz sinir bozucu ses, karasineklerde daha çok bir arı vızıltısı şeklindedir.

Karasinek larvası kaç günde büyür ?

Karasineklerin yaşam döngüsü diğer haşarelere kıyasla çok daha kısadır. Yaşam döngülerini neredeyse 7 ila 10 gün içerisinde tamamlarlar. Karasinek yumurtaları 24 saatten daha az bir sürede çatlar ve içerisinden larva adı verilen sarımsı beyaz renkte parlak vücutlu canlılar meydana gelir. Daha sonra yaklaşık olarak 7 gün içerisinde larva dönemi tamamlanır ve pupa evresine geçilir.

Karasinek kaç tane doğurur ?

Dişi karasinekler tek seferde yaklaşık 100-200’ün üzerinde yumurta bırakabilirler. Tüm hayatı boyunca ise 1000 yumurtaya kadar bırakabilen dişi karasinekler, larva döneminden sonraki ilk üç gün içerisinde de rahatlıkla tekrardan yumurta bırakabilmektedir. Böylece çok hızlı bir şekilde nüfuslarını arttırabilirler. Ne yazıkki siz daha farkedemeden eviniz karasinek istilasına uğrayabilir.

Karasinek nerelerde ürer ?

Karasinekler sıcak ve nemli ortamlarda ürerler. Çöplüklerde, hayvan leşlerinde, yemek artıklarında, dışkılarda üreyen karasinekler, çok hızlı ürer ve çoğalırlar. Evlerimizde açıkta bıraktığımız yiyeceklere özellikle çok dikkat etmeliyiz. Karasinekler pek çok hastalığı bünyesinde barındırır ve ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilirler.

Karasinek yumurtlar mı ?

Karasinekler yumurtlama yoluyla çoğalırlar. Dişi bir karasinek tek seferde 200’ün üzerinde yumurta bırakırken, tüm hayatı boyunca ise binlerce kez yumurtlayabilmektedir.

Karasinek yumurtası nasıl olur ?

Karasinek yumurtaları kızılımsı bir kahverengidir. Boyutları 3 ila 5 mm boyutları arasındadır. Dişi karasinekler yumurtalarını çoğunlukla organik besin maddelerinin üzerlerine bırakırlar.Yumurtaların çatlaması ve larvaların meydana gelmesi için 25 derece sıcaklık gereklidir.

Karasinek hangi kokuları sever ?

Karasinekler ter kokumuza ve parfümlerimize bayılırlar. Onları üzerimize çekmemek için kokusuz ürünler veya parfümsüz ürünler tercih etmeliyiz. Sadece güzel kokular değil kötü kokular da karasinekleri kendine çeker. Çöp kokusu, dışkı kokusu, kan kokusu, gübre ve çürüyen sebze ve meyvelerin kokuları da karasineklerin sevdiği kokulardandır.

Karasinek kaç ayaklıdır ?

Karasineklerin 6 adet ayakları bulunur. Bu ayakların 4 tanesi yürümeleri içindir. Diğer 2 ayakları yedek görevi görmektedir. 4 ayağı kirlendiğinde kalan iki ayağının yardımıyla onları temizlerler. Bu iki ayak, onlar için birnevi el görevi görmektedir. Karasineklerin ayakları en çok bakteri bulunduran organlarıdır.

Karasinek neden ellerini ovuşturur ?

Karasineklerin göz kapakları olmadığından, gözlerini temizlemek amacıyla bu hareketi yaparlar. Sinekler, etrafı algılamak için bileşik gözlerine, antenlerine ve vücutlarındaki ve bacaklarındaki kıllara güvenirler. Yiyecek veya eş bulmak, avcılarından kaçınmak için yada hassas bir şekilde uçabilmeleri için bu duyu organlarını temiz tutmaları gerekir. Bu sebeple onları sürekli biryerlerini temiz tutmak amacıyla ellerini ovuştururken buluruz.

Evlerimizi karasinek basmasının sebepleri nelerdir ?

Karasinek, gezegendeki en yaygın haşarelerden biridir. Çöp, dışkı ve çürüyen veya bozulmuş yiyecekler dahil olmak üzere pislik içinde ürerler ve beslenirler. Yetersiz temizlik ve açık kapı ve perdeler, duvarlardaki kapatılmamış çatlaklar sinek istilasına yol açabilir. Karasineklerin koku alma özelliği çok gelişmiştir. Bu sebeple kötü kokuları hemen algılar ve hızlıca o bölgeye doğru hareket ederler.

Karasineğin zararları nelerdir ?

Karasinekler pislik içinde beslenir ve ürerler. Durum böyle olunca da , bünyelerinde pek çok bakteri ve mikrobu barındırırlar. Yapılan araştırmalar da bunu kanıtlamış, bir karasineğin 350’den fazla bakteri taşıdığı uzmanlar tarafından onaylanmıştır. İnsanlara ve hayvanlara hastalık bulaştırdığı bilinen karasinekler ısırdıklarında, alerjik reaksiyonlara meyilli insanlarda çok ciddi sağlık sorunlarına da sebebiyet verebilir.

Karasinek ısırığı nasıl olur ?

Çoğumuz tarafından karasineklerin ısırmadığı düşünülür. Aslında bu tamamen yanlış. Karasinekler ısırır ve genellikle yüzümüzü hedef alırlar. Karasinek ısırıkları, sivrisinek ısırıklarının aksine kaşınmazlar. Anlık çok fazla acı ve yanma hissi veren karasinek ısırıkları, ufak bir delik şeklinde görülür. Sivrisinek ısırıkları gibi kabarcık oluşturmaz. Bir karasinek tarafından ısırıldıysanız, onların pek çok hastalık bulaştırabileceği ihtimalini sakın unutmayın. En kısa sürede bir uzmana görünmenizde fayda var.

Karasinek kan emer mi ?

Çoğu karasinek nadir de olsa insanlar da dahil olmak üzere memelilerin kanıyla beslenerek besin alırlar. Genellikle küçük, siyah veya gri, kısa bacaklı ve antenlidirler. Dişi karasineklerin yumurta bırakabilmeleri için kanla beslenmesi gerekir. Isırmaları insanlar ve diğer hayvanlar için rahatsız edici durumlar meydana getirebilir. Unutmayalım ki karasinekler gün içerisinde pislik üzerinde gezer,beslenir ve ürerler.

Karasinek su içer mi ?

Karasinekler de her canlı gibi suya ihtiyaç duyarlar. Onları su birikintisinden su içerken nadir olarak görsek de, zaten su ihtiyaçlarının çoğunu yedikleri besinlerden karşılarlar. Bu sebeple su bulamasalar bile, yiyecek bulduklarında su ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilirler.

Karasinekler aç ve susuz yaşayabilir mi ?

Karasineklerin de her canlı gibi yaşamlarını devam ettirebilmeleri için beslenmesi ve su ihtiyacını gidermesi gerekmektedir. Karasinekler hepçil canlılardır ve yemek seçmezler. Bu sebeple besin ihtiyaçlarını çok kolay bir şekilde sağlayabilirler. Su ihtiyaçlarını genellikle yedikleri besinlerden sağlayan karasinekler, aç ve susuz kaldıklarında ortalama 2 yada 3 gün hayatta kalabilirler.

Karasinek dışkısı nasıl olur ?

Karasinekler her 5 dakikada bir gezindikleri bölgeye dışkılarını bırakırlar. Açıkta bıraktığınız yiyeceklerin üzerinde saman renginde lekeler görüyorsanız, bu muhtemelen üzerinde karasinek nerede toplandığının bir belirtisidir. Gezindikleri yiyeceler üzerinde siyah lekeler bırakan karasinekler, çok ciddi sağlık problemlerine sebebiyet verebilir.

Karasinek nasıl beslenir ?

Karasinekler ağızlarıyla beslenseler de, yiyeceklerin tadını ayaklarındaki tat resepsörleri aracılığıyla alırlar. Çöp, yemek artıkları, dışkı hatta ölmüş insanların ve hayvanların bedenlerini dahi yerler. Karasinek larvaları ise organik besinlerle beslenir. Yumurtadan henüz yeni çıkmış larvalar dışkıların içerisine girer ve burada beslenmeye başlar.

Karasinek neden insana konar ?

Her canlıda olduğu gibi karasinekler de kendilerine uygun beslenme, üreme ve barınma ihtiyaçlarını giderecek ortamlar ararlar. Mesela etrafta dans eder gibi dönme nedenleri üreme amaçlıdır. İnsanlara konma sebebi de, bizim ter yada parfüm kokumuzu, yiyecek lezzetli bir besin kaynağı olarak algılamalarıdır.

Karasinek etçil midir otçul mudur ?

Karasinekler hem etçil hem de otçuldur. Bu şekilde beslenen canlılara hepçil canlılar denmektedir. Karasinekler yiyecek ayrımı yapmazlar. Çürümüş yada bozulmuş sebze ve meyveleri de yerler, ölü hayvan leşleri ile de beslenebilirler.

Karasineğin faydaları nelerdir ?

Karasineklerin pek çok zararı olduğu gibi faydaları da vardır. Hayvan leşlerini yedikleri için pek çok salgın hastalığın yayılımını önlerler. Sadece karasinekler değil larvaları da faydalıdır. Pürüzsüz, parlak yapıları ve beyaz renkte olmaları sebebiyle karasinek larvaları balıkçılar için muhteşem bir yemdir. Karasineklerin çok fazla üremesi de ekosistemin ve insan hayatının devamlılığı açısından çok büyük öneme sahiptir. Üstün koku alma ve görme yetenekleri de insan ve çevre temizliği için de çok büyük öneme sahiptir.

Karasinek soğukta ölür mü ?

Karasinekler her iklim koşuluna ayak uydurabilen, böylelikle de dünyanın hemen her yerinde görülen haşare türlerindedir. Karasinekler normalde Mayıs aylarında ortaya çıkarlar. Ancak sıcaklık ne olursa olsun, sivrisinekler, tatarcıklar ve karasinekler – yumurtaları veya larvaları ile birlikte – her zaman etrafta olabilirler. Yumurta ve larvalar nadiren de olsa donarak ölebilirler.

Karasinekler insanlar üzerine yumurta bırakabilir mi ?

Bazı karasinekler insanların açık yaralarının üzerine yumurtalarını bırakabilirler. Aynı zamanda burun veya kulaklar yoluyla vücudumuza girebilir ve yine bazı durumlarda da yumurtalarını yiyeceklere bırakırlarsa, bu yumurtalar insanlar tarafından yutulabilir. Böyle bir durumla karşılaşılırsa ciddi sağlık sorunları ve yaralarda çeşitli enfeksiyonlar meydana gelebilir. Herhangi bir şüpheniz varsa mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.

Karasinekler geceleri nereye gider ?

Karasinekler gündüz aktif olarak çalıştıklarından, geceleri dinlenmeye çekilirler. Sivrisineklerde tam aksi olan bu durum, geceleri uykuyu bize adeta zehir eder. Ancak karasinekler günün aymasıyla birlikte bizi sesiyle uyandıran, tıpkı sivrisineklerde olduğu gibi uykumuzu bölen haşarelerdir.

Karasinekler görebilir mi ?

İnsanların aksine, karasineklerin bileşik göz yapıları vardır. Bu karmaşık göz yapısı onlara neredeyse 360 derecelik bir görüş alanı sağlamaktadır ve bu sayede arkalarını dahi görebilirler. Bizimkilerden farklı olarak, bir karasineğin gözleri hareket edemez.

Karasinek ilaçlaması yapıldıktan sonra evin ilaçlanan odası kullanılmaya devam edilebilir mi?

Evinizi ilaçlattığınız firmayı çok iyi belirlemeniz gerekir. İlaçlama firması mutlaka size işlem öncesinde ve sonrasında ne yapmanız gerektiği konusunda bilgi vermelidir. İlaçlama sonrası ilaçlanan bölgeyi 2-3 saat kapalı tutmalı, daha sonra herhangi bir hastalığı bulunmayan sağlıklı bir kişi tarafından içeri girilerek pencere ve balkon kapıları gibi hava sirkülasyonu sağlayan bölümler açılmalıdır. Bu işlemi yapan kişi hızlı bir şekilde dışarı çıkmalı içeride gereksiz yere durmamalıdır. Evi havalandırdıktan sonra temizlik işleminizi yapıp, kullanıma devam edebilirsiniz. Yaptığınız temizlik işleminin ıslak temizlik olmamasına dikkat etmeniz de çok önemlidir.

Karasinek ilaçlaması sırasında evi, işyeri,ofisi vs. boşaltmak gerekir mi ?

Yaşam alanlarınızın ilaçlandığı sırada evde bulunmamanız gerekmektedir. Kullanılan ilaçlar solunmamalı aksi taktirde zehirlenmelere yol açabilmektedir. Varsa evcil hayvanınız için de aynı durum geçerlidir. Yapılan ilaçlama işlemini denetlemek isteyenleriniz olacaktır. Ancak bu sağlığınız için çok yanlıştır. Bu nedenle güvenebileceğiniz firmalardan yardım talep etmeli ve bölgeden uzaklaşmalısınız.

Karasinek öldürmek için Raid gibi ilaçlar kullanılır mı?

Marketlerden,eczanelerden ve birtakım tarım ilacı satan yerlerden bu tür zehirli ilaçları edinebiliriz. Bu ilaçlar genelde sivrisinek ve karasinek üzerinde de etkili olduklarını iddia ederler. Ancak ne kadar etkili oldukları tartışma konusudur. Karasinekleri ortadan kaldırmak için en etkili çözüm yolu profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım almak olacaktır.

Karasinek ilacı nerelerde satılır ?

Marketlerden,eczanelerden veya tarım ilacı satılan yerlerden bu ilaçları temin edebilirsiniz. Ancak ilaçları kullanırken kendinizi ve sizinle birlikte yaşayan kişileri riske atmamak adına oldukça dikkatli olmanızda fayda var. Karasinekler de sanılanın aksine insan sağlığı açısından büyük risk oluşturur. Bu nedenle işinizi şansa bırakmamalı, mutlaka ilaçlama işlemi için bir profosyonelden yardım almalısınız.

Karasinek ilaçlaması kaç kez yapılmalıdır ?

İlaçlama yapılırken, haşarelerin üreme ve gelişme süreçlerinin göz önünde bulundurulması büyük önem taşımaktadır. Yaptırılacak olan ilaçlama belirli aralıklarla ve düzenli bir şekilde yaptırılmalıdır. Larvalarının gelişim süreçleri de göz önüne alındığında, ilk ilaçlamadan sonra 15 gün arayla bir ilaçlama daha yapılması etkili bir sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Karasinek ilacını ezcanelerden temin edebilir miyiz ?

Eczanelerde çeşitli haşareler için ilaçlar bulunmaktadır. Sinekler için olan ilaçları da eczanelerden temin edebilirsiniz. Ancak bu ilaçların çoğu etkisizdir. Süpermarketlerden ve eczanelerden temin ettiğiniz haşere ilaçları, kokuludur veya diğer toksit maddeler ile zenginleştirilmiştir. Kullanımı ise oldukça basit olan bu ilaçları ilk kullandığınızda etkili olduğunu düşünürsünüz ancak üstünden birkaç gün geçtikten sonra hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Karasinek için yapılan ilaçlama yöntemi nasıl olmalıdır ?

Sağlıklı ve garantili bir ilaçlama yaptırmak istiyorsak , uzman bir ilaçlama firmasından yardım almak en doğru seçenek olacaktır. Tüm haşare türlerinde olduğu gibi karasinekler için de en doğru ilaçlama yöntemini belirlemek çok önemlidir. Haşare probleminizin neden kaynaklandığının, ne tür ilacın kullanılması gerektiğinin,kesin çözüme nasıl ulaşabileceğinizin ve ilaçlama işleminden önce ve sonra neler yapmanız gerektiğinin bilgisi sizlere mutlaka verilmelidir.

Karasinek ilaçlaması kaç ay etkisini gösterir ?

İlaçlama yapıldıktan sonra 24 saat ıslak temizlik yapmamalısınız. Yapılan ilaçlamanın etkili bir sonuç verebilmesi için belirli aralıklarla düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Evinizi sık sık süpürmeli, silmeli ve havalandırmalısınız. Varsa evcil hayvanınızın temizliği de oldukça önemlidir. Tüm haşarelerde olduğu gibi karasineklerde de en önemli konu -ilaçlama da yaptırsak- temizliktir. Evinizin temizliğine önem vermeniz, ilaçlamanın da ömrünü uzatacaktır.

Karasinek ilacını kendimiz yapabilir miyiz ?

Haşare ilaçları yoğun kimyasallar içerir,evde yapılması mümkün değildir. Bunun yerine profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım almanız en doğru seçenek olacaktır. Unutmayın, haşareler sağlığınızdan daha kıymetli değildir.

Karasinek ilacını nereden bulabiliriz ?

Haşare ilaçları, içerdiği ağır kimyasallar sebebiyle insan sağlığını ciddi şekilde etkileyebilir. Bu sebeple karasinek ilaçlamasını kendi başınıza yapmayınız. Eczanelerden satın alacağınız ilaçlar etkili bir sonuç almanızda size yardımcı olmayacak aksine zaman kaybı yaşamanıza sebep olacaktır. Mutlaka bir profosyonelden yardım alınız.

Karasineklerden kurtulmak için kesin çözüm nedir ?

Karasinekler gün boyu her türlü pisliğin etrafında gezinir ve bünyesinde pek çok bakteri ve hastalığı taşır. Bu sebeple karasineklerden bir an önce kurtulmak çeşitli sağlık sorunlarının da önüne geçecektir. Sanılanın aksine karasinekler insanları ısırabilir. Bu nedenle en kısa sürede profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım almak en kesin çözüm yoludur.

Karasinek için ne zaman ilaçlatma yaptırmak gerekir ?

Karasinekler için en uygun ilaçlama zamanı bahar ve yaz aylarının başlangıçları olacaktır. Ancak her mevsim evlerimizde karasinek olmasının mümkün olabileceğini unutmamakta fayda var. Karasinek ilaçlamasında dikkat etmemiz gereken en önemli şey, tüm haşare türlerinde olduğu gibi zamandır. Karasinekler masum görünseler de ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. En başından alınacak önlemler en etkili çözümleri de beraberinde getirecektir.

Karasinekler gün boyu nerede dururlar ?

Karasinekler gündüzleri aktif olarak çalışırlar. Besin ararlar, ürerler ve çoğunlukla bizlere rahatsızlık verirler. Tüm bu yoğunlukta arada bir mola vermek için duvar köşelerini,mobilya üstlerini veya perdeleri tercih ederler. Gün boyunca zeminlerde, duvarlarda ve tavanlarda onları ellerini ovuştururken bulmamız mümkün. Dışarıda ise bitkiler,dışkılar, çöp kutuları, vb. üzerinde dururlar. Gece dinlenme yerleri genellikle yiyecek kaynaklarının yakınındadır ve yerden ortalama 1.5 metre yüksekliktedir.

Karasinek temiz bir canlı mı ?

Karasinekler temiz olmaya en uzak haşarelerden biridir. Gün boyu her türlü pisliğin üzerinde gezer, beslenir ve ürerler. Üstelik tşıdıkları yüzlerce bakteri ve mikrop da cabası. Tek bir karasinek bünyesinde 350’den fazla bakteri barındırır. Bu da biz insanların karasinekler aracılığıyla maruz kalabileceği pek çok hastalığın habercisi.

Karasineklerle neden mücadele etmeliyiz ?

Karasinekler zararsız gibi görünseler de insan sağlığı açısından büyük tehdit oluşturabilirler. Pek çok bulaşıcı hastalığı, gezindikleri yiyecekler aracılığıyla bizlere bulaştırabilir, bunun sonucunda da ciddi sağlık sorunlarına yol açabilirler. Karasinekler gezindikleri yiyecekler üzerine kusarak bu hastalıkların bizlere geçmesine sebep olurlar.

Karasinekler ile bulaşan hastalıklar nelerdir ?

Karasinekler pek çok bulaşıcı hastalığın, biz insanlara geçmesinde taşıyıcı olarak rol oynarlar. Bu hastalıklar; tüberkiloz, kolera, tifo gibi çok ciddi hastalıklardır. Karasineklere en kısa sürede müdahale etmek bu hastalıkların bulaşmasının önüne geçmede büyük rol oynar. En kısa sürede profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım almalısınız.

Karasineklerin evlerimizde ve doğal ortamlarda yaşama süresi değişir mi ?

Karasinekler dört farklı yaşam evresinden geçerler. Bu evreler; yumurta, larva, pupa ve yetişkin evreleridir. Bir karasineğin yaşam süresi genellikle 15 ila 30 gündür. Sıcaklığa ve yaşam koşullarına bağlı olarak bu süre değişkenlik gösterebilir. Sıcak evlerde ve laboratuarlarda yaşayan sinekler, vahşi doğadaki benzer türde sineklerden daha hızlı gelişir ve daha uzun yaşarlar.

Karasinekler hızlı çoğalır mı ?

Karasineklerin yaşam döngüsü, kontrolsüz bırakılırsa hızla çoğalmalarını sağlar. Çünkü, yaşam döngülerini en hızlı şekilde tamamlayan haşarelerden biridir karasinekler. Dişi bir karasinek tek seferde 200’ün üzerinde yumurta bırakabildiğinden, karasineklerin hızla çoğaldığını söylemek de mümkün.

Karasineklerin yumurtlama dönemi ve sonrası nasıl geçer ?

Birçok böcek gibi, karasinekler de döllenmiş bir dişinin yumurtalarını bırakmak için uygun bir yer bulmasıyla başlayan dört aşamalı bir yaşam döngüsünden geçer. Bir karasineğin hamileliği sadece 24 saat sürer ve istilalar endişe verici oranlarda artış gösterir. Genellikle kurtçuk olarak adlandırılan larvalar, yumurta bölgesini besin kaynağı olarak kullanarak, metamorfoz için besin depolamak amacıyla dört gün boyunca yemek yerler. Larva aşamasını takiben, kurtçuklar, içinde pupa olacakları daha kuru ve karanlık yerler bulmak için göç ederler. Bu aşamada, solucan benzeri kurtçuk tam bir dönüşüme uğrar, üç çift bacak ve bir çift kanat ortaya çıkar. Karasinek, dört günlük dönüşümden sonra artık tamamen yetişkin bir karasineğe dönüşmüştür.

Karasinekler ne kadar zararlıdır ?

İnsanlara bu kadar yakın yaşadıkları için karasinekler genellikle istenmeyen bir durum ortaya çıkartır. Genellikle sadece rahatsızlık verseler de, bu haşareler hem insanlara hem de evcil hayvanlara çeşitli hastalıklar bulaştırabilirler. Karasinekler, bakteri, mantar ve virüsleri alır ve bu patojenleri yiyecek ve suyu kirleterek yayarlar. Ev sineği olarak da bilinen karasinek istilasından çeşitli sağlık sorunları gelişebilir. Bunlara gıda zehirlenmesi, dizanteri ve tüberküloz da dahildir. Düzenli temizlik yapmak, karasineklerin üreyebileceği alanları sınırlayacaktır. Ve en önemlisi ilaçlama yaptırarak, karasinek istilasının biran önce önüne geçilmelidir.

 

ayzerilaclama:
İlgili Mesaj