Okullardaki Zararlılarla İlgili Genel Bilgiler ve Zararlıların Kontrol Yöntemleri Nelerdir? Eğitim alanları ilaçlama hizmeti son derece önemlidir.
Böcekler, haşereler, kemirgenler ve diğer zararlılar okul ortamını kirletmekte ve okulda okuyan ve çalışan kişilere zarar vermektedir. Eğitim kurumlarını istila eden bu zararlılar okul ve yurtlardaki insanların sağlığını tehdit etmekte ve kurumlara maddi zararlar vermektedir.
Eğitim kurumlarındaki haşerelerle savaşmadan önce zararlı türlerinin tespit edilmesi gerekmektedir. Okulları, üniversiteleri, yurtları ve diğer eğitim kurumlarını istila eden yaygın böcekler ve haşere türleri aşağıda sıralanmıştır.
Karıncalar
Tahta kuruları
Yaban arısı ve bal arıları
Hamam böcekleri
Sinek ve sivri sinekler
Kırkayaklar
Kemirgen türleri
Sürüngen türleri
Termitler
Keneler
Ayzer ilaçlama; Profesyonel ekiplerimizden dezenfeksiyon ve ilaçlama hizmeti
Yada iletişim sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.
Okullardaki Haşereler ve Böcekler Nerelere Saklanmaktadır
Haşereler, böcekler ve diğer zararlılar okullarda, üniversitelerde ve yurtlarda bir çok yere saklanabilirler. Bu yerler;
Kantin ve yemekhaneler – Okullardaki ve yurtlardaki kantin ve yemekhaneler haşerelerin saklanabileceği bir numaralı yerlerdendir. Yiyecek aramak için okullara giren bu zararlılar kantin ve yemekhanelerin dolaplarına ve kilerlerine saklanabilmektedir.
Sınıflar – Haşereler sınıflardaki masaların altlarına ve düzensiz dolaplara saklanabilmektedir.
Dolaplar – Dağınık ve yiyecek dolu dolaplar haşereler için çekici yerler olmaktadır. Karanlık dolaplarda rahatça üreyebilirler.
Spor salonları ve soyunma odaları – Bu alanlar sıcak, nemli ve az havalandırıldığı için haşereler içinde potansiyel saklanma yerleri olmaktadır.
Çöp kutuları- Okullardaki, kantinlerdeki çöp kutularında böcekler ve haşereler saklanabilmektedir.
Okul duvarlarındaki çatlaklar- Duvarlardaki çatlaklar haşereler için saklanma ve üreme yerleri olmaktadır. tüm açıklıklar, zararlılara kolay giriş sağlar.
Öğretmenlerin Haşerelerle Savaşta Yapabilecekleri
Öğretmenler, eğitim sistemimizde öğreticiler, rehberler, danışmanlar, rol modelleri ve daha fazlası olarak sayısız rol oynamaktadırlar. Bazı durumlarda, okullardaki haşere kontrol stratejilerinin ön saflarında da yer almaktadırlar. Eğitim ve farkındalık, haşerelerle savaşta kritik öneme sahiptir, bu nedenle öğretmenlerin nelere dikkat etmeleri gerektiğini bilmeleri, hızlı tanımlama ve haşereleri kontrol altına almada işe yarayabilir. Öğretmenlerin haşerelerle savaşta dikkat edecekleri hususlardan bazıları aşağıda sıralanmıştır;
Öğrencilerdeki ısırıklara dikkat etmeli ve farklı haşere ısırıklarının neye benzediğini öğrencilere öğretmelidir.
Zararlıların kolayca istila edebileceği dolapları, depo alanlarını düzenli kontrol etmelidir.
Şekerli ve haşereleri kendine çeken gıdaları masalardan uzaklaştırmalıdır.
Haşerelerin girebilecekleri noktaları tespit etmek amacıyla okul duvarlarını kontrol etmelidir.
Okullardaki, Üniversitelerdeki ve Yurtlardaki Haşere Kontrolü Hakkında ki Temel Bilgiler
Sadece yaygın pestisit uygulamalarını kullanmak yerine, entegre haşere yönetimini uygulayarak, okullardaki haşere popülasyonları ve pestisit kullanımı azaltabilir, okullar, öğrenciler ve okul personeli için daha güvenli bir hale getirilebilir.
Firmamızın uzman eğitim alanları ilaçlama teknisyenleri okullarda ki haşereleri çeken koşulları belirleyerek ve bu koşulları ortadan kaldırarak haşere istilasını azaltmaktadır.
Okulunuzda basit tedbirler alarak haşerelerin okulunuzu istila etmesiniz engelleyebilirsiniz. Önleyici tedbirlerin uygulanması kolaydır ve genellikle okulun genel temizliğiyle alakalıdır. Bu önlemler şunları içerebilir:
Yiyeceklerin bulunduğu mekanlar düzenli olarak temizlenmelidir. Kantinlerin ve yemekhanelerin yüzeyleri yiyecek artıklarında arındırılmalı, yiyecekler kapalı kaplarda saklanmalı mutfak eşyaları her zaman temiz tutulmalıdır.
Dolaplar ve masalar sürekli olarak denetlenmeli ve temizlenmelidir. Dolapların ve masaların altlarında bırakılan atıştırmalıklar haşere ve diğer zararlılar için çekici olmaktadır. Bu alanlar haşerelerin üremesi için en uygun alanlardır. Hem sıcak hem de karanlık olan bu alanlarda böcekler kolaylıkla yuva yapabilmektedir. Okuldaki boş dolaplar da yılda en az iki denetlenmelidir.
Çöp kutularını düzenli olarak temizlenmeli ve çöpler günlük olarak boşaltılmalıdır.
Büyük çöp konteynırları mümkün olduğu kadar okul çevresinden ve okulun duvarlarından uzak tutulmalıdır. Çöp konteynırlarına beslenmek amacıyla gelen zararlılar okul duvarlarından geçerek okulları istila etmektedir.
Sızıntı yapan boruların onarımı ve bakımının yapılmalıdır. Kanalizasyon borularında olan sızıntılar okul içinde kötü kokulara neden olmaktadır. Bu kokularda böcekler için çekici olabilmektedir.
Tuvaletler her gün temizlenmelidir. Nemli alanlar sürekli havalandırılmalıdır.
Duvarlara, zeminleri ve diğer boşluk bulunan alanlar dayanıklı dolgu macunları ile kapatılmalıdır. Haşerelerin okullara giriş yerlerini kapatarak olası bir istiladan kurtulabilirsiniz.
Eğitim alanları ilaçlama yaptırıldıktan sonra geride kalan böcek artıklarının temizlenmesi için sanitasyon uygulamalarından yararlanabilirsiniz.
Öğrencileri ve okul çalışanlarını haşereler konusunda bilgilendirilmelidir.
Bitki örtüsünü okul binalarından en az bir metre uzakta tutmalısınız. Binaların duvarlarına bitişik şekilde duran ağaç dallarından yada çimenlerden böcekler okula geçiş yapabilmektedir.
Önleyici tedbirleri benimsemenin yanı sıra, firmamız zararlıları ortadan kaldırmak içinde yeterli deneyime sahiptir. Okullarda ilaçlama prosedürü hazırlarken dikkate aldığımız hususlar aşağıdaki gibidir.
İnsan ve çevre için sağlık risklerini en aza indiririz.
Doğal ve dış ortamın bozulmasını en aza indiririz.
Zararlı olmayan türlere karşı en az toksit maddeyi kullanırız.
Haşere istilasının tekrarlanmasını önleriz.
Uygulamalarımız güvenlidir.
Uygulamalarımız uygun fiyatlıdır.
Tüm okul ortamlarında – anaokulu sınıflarından üniversite kampüslerine – haşere kontrol programlarının uygulanması söz konusu olduğunda bazı zorluklarla karşı karşıya kalınmaktadır. Uygulanmak istenilen yöntemler ve kullanılacak ilaçlar öğrencilerin sağlığına zarar vermemelidir. Böyle kritik durumlarda profesyonellerden yardım almak daha akıllıca bir çözüm olmaktadır. Eşsiz deneyimlerimiz ile okulları ve tüm eğitim kurumlarını kısa sürede ilaçlamaktayız.
Okul ve Eğitim Tesisi için Haşere Kontrol Yönetimi ve Önleme
Bol miktarda yiyecek, su ve barınak kaynağı ile okullar, haşereler ve böcekler için ideal bir yaşam olmaktadır. Haşere, böcek yada diğer zararlı türleri okullardaki öğrencilerin ve çalışanların sağlığını tehdit etmekte ve okullara fiziksel olarak zarar vermektedir.
Zararlılar taşıdıkları bakterilerle eğitim kurumlarının ortamında tehlike oluşturabilirler. Tek başına bir sinek bile milyarlarca mikrop taşıyabilir. Hamamböcekleri ve kemirgenler gibi zararlılar ve diğer haşereler özellikle okul kantinleri için kaygı verici bir durum oluşturmaktadır. Böcekler ve haşereler bu alanlarda bulunduklarında, Salmonella ve E. coli gibi gıda kaynaklı hastalıkları öğrencilere ve çalışanlara bulaştırabilmektedirler.
Hastalığın yayılmasına ek olarak, eşek arıları gibi zararlılar ağrılı sokmalara yol açabilir ve özellikle alerjisi olan öğrenciler için daha büyük tehdit oluşturabilirler. Okullarda okuyan öğrenciler için başka bir sağlık sorunu ise hamamböceği istilası ortadan kaldırıldıktan sonra geride kalan hamam böceği dışkılarının, yumurta kabuklarının ve derilerinin astımlı öğrencilere zarar vermesidir.
Öğrenciler günlerinin çoğunu okulda geçirmektedir. Bu yüzden güvenli ve sağlıklı bir öğrenme ortamı sağlamak önemlidir. Firmamız okullar ve eğitim tesisleri için en kaliteli haşere kontrol yönetimlerini sağlayarak okulunuzu bu zararlılardan korumaktadır. Eğitim kurumlarındaki haşere kontrol yönetimi sırasında izlediğimiz yollar aşağıdaki gibidir;
Mevcut haşere sorunlarını analiz etmek ve okulunuzun çevresindeki alanları uygun olarak temizleme yöntemleri geliştirmek için ücretsiz muayene yaparız.
Tespit edilen haşere türüne göre uygun eğitim alanları ilaçlama yöntemlerine karar veririz.
Yöntemlerimiz tamamen çevre dostudur ve öğrencilere zarar vermemektedir.
Karar verilen eğitim alanları ilaçlama yöntemine göre okuldaki öğrenciler ve çalışanlar dışarı çıkartılır.
Haşerelerin, böceklerin ve diğer zararlıların okullara giriş yaptıkları yerleri tespit ederek bu alanları kapatırız.
İlaçlama sonrası sanitasyon uygulamalarımız ile haşerelerin arkalarında bıraktıkları artıklar temizleriz.
Dezenfeksiyon hizmetlerimiz ile eğitim kurumlarının bütün yerlerini temizleriz.
Eğitim kurumlarındaki böcek istilaları daha acil durumlar olduğu için sizlere uygun zamanlarda hemen acil durum ziyaretlerinde bulunuruz.
Okullar ve Eğitim Tesisleri için Haşere Kontrol Hizmetleri
Okulları ve diğer eğitim kurumlarını sıklıkla istila eden belirli haşere türleri bulunmaktadır. Okulları istila eden haşere türlerine göre uygun eğitim alanları ilaçlama yada diğer yöntemler geliştirilmektedir. Firmamızın uzmanları ilk önce okulları istila eden zararlı türlerini tespit etmekte ve ona göre uygun çözümleri sunmaktadır.
Böcek Kontrolü
Karıncalar, böcekler ve hamamböceği gibi zararlılar, dokundukları her türlü yüzeye, özellikle de yiyeceklere zarar verebilir. Hamam böcekleri, beraberinde taşıdıkları pislik nedeniyle hastalıkları da neden olabilirler. ilk önce okulu istila eden böcek türünü tespit ederiz, daha sonra tespit ettiğimiz herhangi bir haşere sorununu ortadan kaldırmak için jel yemleri veya uygun böcek ilaçlarını kullanırız.
Yaz mevsiminde ise okullar sinekler tarafından istila edilmektedir. Meyve sinekleri, drenaj sinekleri, ev sinekleri ve arılar okulların içlerini yada bahçelerini istila edebilmektedir. Bu sinek türlerinden kurtulmak için uygun yemleri ve spreyleri kullanmaktayız.
Aynı zamanda okulunuzdaki veya eğitim tesisinizdeki kanalizasyonların temizlendiğinden ve arıtıldığından emin olmak için bu yerleri kontrol ederiz.
Kemirgen kontrolü
Okulları istila eden kemirgenleri ortadan kaldırmak için güvenli bir yöntem olan kemirgen yem istasyonlarını ve mekanik kemirgen tuzaklarını kullanmaktayız. Fare ve sıçanlar gibi kemirgenler, bir eğitim kurumunda öğrencilerin ve okul çalışanlarının zarar görmesine neden olabilecek çeşitli hastalıklar taşımaktadırlar. B yüzden tüm kemirgenlerden kurtulmanın ve kemirgen faaliyetlerine son vermenin ne kadar önemli bir konu olduğunu bilmekteyiz.
Sürüngen kontrolü
Okulların bahçelerinde kertenkele, solucan, akrep ve benzeri tarzda zararlı türleri yuva yapabilmektedir. Duvar deliklerinde, taşların ve ağaçların altlarına yuva yapan sürüngenler çocuklar için her zaman bir tehdit oluşturmaktadır. Uzman teknisyenlerimiz zararlı türünü ve yuva yaptıkları yerleri belirleyerek bu zararlılarla savaşmaktadır. Açık alan ilaçlamasında uzun deneyimlere sahip olan ekiplerimiz okulların bahçelerini kısa sürede ilaçlamaktadır.
Sanitasyon
Eğitim tesislerinde haşerelerle ve böceklerle savaşta sadece eğitim alanları ilaçlama yada diğer böcek kovucu yöntemleri kullanmak her zaman yeterli olmamaktadır. Ortamın steril hale getirilmesi olası böcek istilalarını da önleyecektir. Eğitim kurumlarını istila eden böcekler varsa, bu böceklerin arkalarında bıraktıkları artıklar da olacaktır. Böceklerin arkalarında bıraktıkları deri döküntüler, yumurta artıkları yada dışkılar okulun havasını kirletmektedir. İlaçlama işlemlerinden sonra haşerelerin ve böceklerin arkalarında bıraktıkları artıkları temizlemek için sanitasyon uygulamalarımız da mevcuttur. Okulları dezenfekte edip böcek artıklarını temizleyerek, olası böcek istilalarını da önlemekteyiz.
Böceklerin Giriş Yerlerini Kapatma
Okullarda böcek istilası mevcutsa, bu böcekler okulun yapısındaki bir boşluktan içeri girmiş demektir. İlaçlama uzmanlarımız her zaman zararlıların binaya girme şekillerini de göz önünde bulundurmaktadırlar. Haşerelerin ve böceklerin dışarıdan içeri girmelerini sağlayan küçük açıklıklar bulursak – bir borunun binaya girdiği delik ya da duvarlardaki çatlaklar gibi – zararlıları uzak tutmak için bu boşlukları uygun malzemelerle kapatmaktayız. Ayrıca, böceklerin okul içinde saklanabilecekleri ve yuva yapabilecekleri çatlakları da araştırarak bu alanları da kapatmaktayız.
İnsanları korumak ve eğitim kurumunuzun itibarını korumak
Bir eğitim sağlayıcısı olarak, okulunuzdaki öğrencilerin sağlığından sorumlu olduğunuzun farkındayız. Öğrenciler güvenli ortamlarda eğitimlerini almalıdırlar. Kantin, kütüphane, etkinlik salonları ve diğer ortak alanlar, haşerelerin yuva yapabileceği alanlardandır. Haşere istilası riskini en aza indirmek için erken tespit ve sürekli izleme bu alanlarda şart olmaktadır. Haşere, böcek yada diğer zararlıların istilası her ortam için sağlıksız bir durum oluşturmaktadır. Ama bu istilanın özellikle okullarda yaşanması okul itibarını da zedelemektedir.
İlaçlama firmamız zararlılarla savaş konusunda uzman teknisyenlerle çalışmaktadır. Herhangi bir haşere istilası durumunda probleminizin hemen çözülmesi için bizi arayabilirsiniz.
Okullarda ve Eğitim Kurumlarındaki Hamam böceği İstilalarını Önlemek
Okullar, sınıflar, spor ve etkinlikler alanları hamam böceklerinin beslenmelerini sağlayacak alanlardandır. Bu alanlarda yerlere daha fazla çöp atılmakta ve yiyecek kırıntıları daha çok yerlere dökülmektedir. Hamam böcekleri hızlı ürediği için okulları hızlıca istila edebilmektedir.
Alacağınız birkaç önlemler okullardaki hamam böceği istilalarından kurtulabilirsiniz.
Öğrencilerin dolaplarının içinde yada sıralarının altlarında yiyecek bırakmadıklarından emin olun.
Kantinlerin ve yemekhanelerin yiyecek içecek tüketiminden sonra temizlendiğinden emin olun ve tezgahlarda yiyecek kırıntısı kaldıysa hemen temizleyin.
Çöpleri günlük olarak boşaltın.
Kantinleri ve yemekhaneleri düzenli olarak temizleyin. Kirli tabak yada tencereleri hemen yıkayın.
Havasız ve rutubetli alanları düzenli olarak havalandırın.
Eğitim kurumunuzda hamam böceği istilası yaşıyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Okul gibi büyük alanlardaki hamam böceği istilalarıyla savaşmak her zaman zor olmaktadır. ilaçlama uzmanlarımız ile sizlere en iyi çözümleri sunmaktayız.
Yurtlardaki Eğitim Kurumlarındaki Tahtakurusu İstilalarını Önlemek
Yurtlar öğrencilerin okul dönemi boyunca kaldıkları ve temiz tutulması gereken alanlardandır. Öğrenciler yurtlarda ve kaldıkları diğer konaklama alanlarında tahtakuruları ile karşılaşabilirler. Yurtta, pansiyonda yada diğer öğrenci konaklama alanlarında kalan öğrenciler kendi eşyalarını da beraberlerinde getirmektedirler. Evlerinde tahtakurusu istilası sorunu yaşayan öğrencilere bilmeden bu sorunları konakladıkları yurtlara da taşıyabilmektedir. Hali hazırda var olan yada yurtlara yanlışlıkla taşınan tahtakuruları öğrencilere büyük rahatsızlar vermektedir. Kan ile beslenen bu zararlılar öğrenciler gece uyurken onları ısırabilmektedir. Öğrenciler sabah kalktıkları zaman ısırılan bölgede kaşıntı ve kızarıklıkla karşılaşabilir.
Tahta kuruları yurt odalarında ciddi endişeler yaratmaktadır. Hızlı üreyen bu zararlılar girdikleri alanları kısa sürede istila etmektedir. İnsan popülasyonunun çok olduğu yurtlar ve diğer konaklama alanları tahtakuruları için beslenme cenneti olmaktadır. Odadan odaya geçiş yapabilen tahtakuruları kısa zaman içinde bütün tesisi istila edebilmektedir.
Tahtakurularının sadece kirli alanlarda yaşadığını düşünenlerdenseniz yanılıyorsunuz. Tahtakuruları diğer haşereler gibi bizim yediğimiz yiyeceklerden beslenmemektedir. Her ne kadar yerleri temiz de tutsanız, yiyecek artıklarını düştükleri yerlerden temizleseniz bile tahtakurusu istilası ile karşılaşabilirsiniz.
Tahtakurularının yurtlarda ikamet etmesini engelleyecek ipuçları aşağıda sıralanmıştır;
Yurtlara yada kalacağınız diğer yerlere eşyalarını götürmeden önce iyice inceleyin. Valizlerinizi yerleştirirken kıyafetlerinize dikkatlice bakın. Götüreceğiniz kıyafetlerinizi makinede sıcak programda yıkayın.
Yurtlara yerleştiğiniz zaman yatağınızı ve diğer mobilyaları kontrol edin. Tahtakuruları gece beslenmeye çıktıkları için gece bir el feneri yardımıyla yatak köşelerini, dolap içlerini ve diğer mobilyaları inceleyin. Eğer herhangi bir durumdan şüphelendiyseniz hemen yurt görevlisine bildirin.
Eğer ikinci el bir kıyafet yada eşyayı yurdunuza götürmeyi planlıyorsanız bu eşyaları daha dikkatlice incelemeniz gerekmektedir. Tahtakuruları beslendikten sonra küçük kahverengi dışkılarını bulundukları alanlara bırakmaktadır. Eğer aldığınız eşyada dökülmüş deri yada kahverengi noktalar görüyorsanız bu eşyaları yurdunuza götürmeyin.
Yurtta bulunan tüm örtüleri ve halıları günlük olarak temizleyin.
Tüm kıyafetleri, çantalarınızı ve diğer eşyalarınızı yerden yüksek alanlara kaldırın.
Öğrencilerin tahtakurusu istilasına karşı alabileceği önlemler sınırlı olmaktadır. Yurtlarda ve diğer öğrenci konaklama alanlarında oluşan tahtakurusu istilaları itibar kaybına da yol açmaktadır. Bu tarz bir sorunla başa çıkmanın en kolay yolu profesyonel bir destek almaktır. Sizde yöneticiliğini yaptığınız yurtlarda böyle sorunlar yaşıyorsanız hemen bizi arayabilirsiniz.