X

Hastane, Sağlık Ocağı ve Sağlık Kuruluşları İlaçlama

Sağlık Kuruluşlarında Haşere Kontrol Yönetiminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Sağlık kuruluşları ilaçlama hizmeti oldukça önemlidir.
Hastaneler, sağlık ocakları yada diğer sağlık kuruluşları müşterileri itibariyle temizlik konusuna daha da dikkat etmektedir. Haşerelerin ve böceklerin tesisi istila etmesini engellemek için dezenfeksyion işlemlerine önem verilmektedir.
Hastaneler ve sağlık kuruluşları hastaları ve çalışanları için sağlıklı bir ortam sağlamalıdır. Kurumları böcek, haşere ve diğer zararlılardan uzak tutmak hastane çalışanlarının görevlerinin birer parçasıdır. Bu alanları istila eden zararlı türleri hastalar için ciddi sağlık tehditleri oluşturmaktadır. Ayrıca hastaneleri, sağlık ocaklarını, huzur evlerini istila eden haşereler kurumlarda itibar kaybına da yol açmaktadır.

 

 


Ne yazık ki, hastaneler, bakım evleri ve diğer sağlık kuruluşları birçok haşere türünü sunduğu olanaklar nedeniyle kendine çekmektedir. Tesiste bulunan çeşitli yiyecekler, nemli çamaşır yıkama alanları ve alet depolama alanları böcekler için beslenme ve saklanma yerleri olmaktadır. Hastanelerde haşerelerle savaşta kullanılacak pestisitler ideal biçimde kullanılmalıdır. Bazı pestisitlere aşırı maruz kalmak, özellikle yaşlı veya bağışıklığı zayıflamış yaşlı hastalar arasında olumsuz etkilere sebep olmaktadır.
Hastaneleri ve Sağlık Kuruluşlarını İstila Eden Yaygın Haşere Türleri
Hastane yöneticileri hangi zararlıların nasıl önleneceğini ve haşerelerin tesisin yapısındaki hangi boşluklardan içeri girdiklerini bilmelidir. Aşağıda yaygın olarak hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında görülen zararlı türleri açıklanmıştır.

Ayzer ilaçlama; Profesyonel ekiplerimizden dezenfeksiyon ve ilaçlama hizmeti

0532 715 2029

0 312 212 07 24

Yada iletişim sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

Karıncalar
Girdikleri yapıları kolaylıkla istila eden karıncalar hastaneler ve sağlık kuruluşları ilaçlama için ciddi bir tehdit unsuru olmaktadır. Karıncaları, tesise yerleştikten sonra bulmak ve popülasyonlarını kontrol altında tutmak zor olmaktadır. Karınca istilasının önlenememesi daha büyük sorunlara yol açabilmektedir. Özellikle ateş karıncaları ciddi sağlık tehdidi oluşturmaktadır. Saldırgan türde olan bu karıncalar hastalara yada sağlık görevlilerine saldırabilmektedir. Ayrıca karıncalar yemekhaneleri istila ederek hastaların yemeklerini kirletmektedir. Alet dolaplarını istila ederek kullanılan aletlerin kirlenmesine neden olmaktadırlar.


• Sinekler
Sinekler bir sıkıntıdan daha fazlasıdır çünkü taşıdıkları mikropları hızla yayabilmektedirler. Yemekleri ve sağlık kurumlarındaki aletleri kirleten sinekler hastalar için ciddi sağlık tehdidi oluşturmaktadır. Sinekler stafilokok, E. coli ve salmonella virüslerini taşırlar ve temas ettikleri yerlere bu bakterileri bırakabilirler. Girdikleri ortamda hızla çoğalırlar ve istila ettikleri ortamda kontrol edilmeleri zordur.


• Hamamböceği
Hamam böceğinin görüntüsü bile hastaları, sağlık çalışanlarını ve hasta yakınlarını ürkütmektedir. Hastaneleri ve sağlık kuruluşlarını istila eden bu haşereler taşıdıkları bakterilerle ve arkalarında bıraktıkları artıklarla hastaları korkutmaktadır. Hamamböceği pnömoni, ishal ve gıda zehirlenmesine neden olabilecek mikropları taşımaktadır. Ayrıca hamamböceği dışkıları ve deri döküntüleri alerjisi veya astımı olan hastalara daha çok rahatsızlık vermektedir.

• Kemirgenler
Kemirgenler, hastanelerdeki, huzur evlerindeki ve diğer sağlık tesislerindeki servis edilen yiyeceklerin farkındadır ve bol yiyecek avantajından dolayı buraları istila etmektedir. Kemirgenler üzerinde taşıdıkları pireler ve hantavirus ve tifüs benzeri hastalıklarla, hastaları ve çalışanları tehdit etmektedir. Yiyecekleri kirleten, duvarları kemiren kemirgenler hastanelerde birçok yere saklanabilmektedir. Sağlık kuruluşlarının yapılarının geniş olması nedeniyle kendileri için barınacak alanları kolaylıkla bulmaktadırlar.


• Kuşlar
Kuşlar genellikle zararlı hayvanlar olarak görülmemektedir. Fakat kuşlar neredeyse taşıdıkları 40’a yakın virüsü ve salmonella gibi virüsleri hastalara yada çalışanlara bulaştırabilirler. Kuş istilası kontrolsüz bırakıldığı takdirde, kurutulmuş kuş pisliği hastanenin yada tesisin havalandırma sistemine girebilir ve hastalar ve sağlık çalışanları tarafından bu kirli hava solunabilir. Bu havadaki partiküllerin solunması, potansiyel olarak ölümcül bir solunum yolu enfeksiyonu olan histoplazmoz hastalığına neden olabilmektedir.

• Tahtakuruları
Hastanelere ve sağlık tesislerine gün boyunca birçok hasta ve hasta yakını girmektedir. Tahtakuruları hastaneye gelen kişilerin çantalarının içine girerek bu tesislere bulaşmaktadır. Tahtakuruları her ne kadar hastalık bulaştırmasa da ısırıkları ile hastanede yatan kişilerin canını acıtabilir. Özellikle yaşlı kişiler ısırıkların farkına çok geç varmaktadır. Girdikleri tesisleri hızlı üreme özellikleri ile çok çabuk istila edebilmektedir.
Hastaneleri ve Sağlık Kuruluşlarını İstila Eden Haşereler Tesislerin İçine Nasıl Girmektedir ve Nerelere Saklanmaktadır.
Haşereler, yiyecek ve nemli alanların olduğu her yere kolaylıkla saklanabilmektedir. Bu iki özellik hastane, sağlık ocakları, huzur evleri ve diğer sağlık kuruluşlarında zaten mevcut olmaktadır.
Haşereler ve böcekler hastanenin yapısında bulunan boşluklardan içeriye girebilmektedir. Duvarlardaki deliklerden, pencerelerden ve kapılardan kolaylıkla tesislerin içine girebilmektedir. Gün boyu açık kalan hastane pencerelerinden sinekler ve bu tarz zararlılar kolayca içeri girebilmektedir. Ayrıca bu yapılara yiyecek içecek tesliminde bulunan şirketlerle beraber getirdikleri malzemelerin içinde mutfaklara girebilmektedir. Hastanelere gün boyunca birçok insan girmektedir. Özellikle tahtakuruları hastaneye giriş yapan kişilerin çantalarıyla hastanelere girebilmektedir. Hastane yakınlarındaki çöp kutularına beslenmek amacıyla gelen böcekler, tesislerin duvarlarından tırmanarak sağlık tesislerini istila etmektedir.
Hastaneleri ve sağlık kuruluşlarını istila eden zararlı türleri bu yapılarda bir çok yere saklanabilirler. Haşereler, böcekler ve diğer zararlı türleri yemekhanelerde, depo alanlarında, tuvaletlerde ve hatta hasta odalarında bile saklanabilmektedir. Hasta odalarındaki yiyeceklere de gelebilen haşereler için hasta odalarındaki yiyecekler kapalı kaplarda saklanmalıdır. Çamaşır yıkama odaları nemli yapıları sayesinde haşereleri kendine çekmektedir. Bu alanlarda haşereler kolaylıkla üreyebilmektedir. Çamaşırhanelerdeki, kirli kıyafetler yığınları, zararlılara barınak ve sıcak bir yer sağlamaktadır. Alet, nevresim ve daha birçok eşyanın saklandığı dolaplar da böcekler için potansiyel yuva niteliğinde olmaktadır. Karanlık dolaplarda böcekler rahatlıkla saklanabilmektedir.
Islak ve su dolu kovalar ise sivrisinek ve sinek türleri için üreme yerleri olmaktadır.

  • Hastaneleri Ve Sağlık Kuruluşlarını Haşerelerden Ve Diğer Zararlılardan Koruma

Haşereler, böcekler ve diğer zararlı türleri beslenemeyecekleri yerleri istila etmemektedir. Yiyecek, su, nemli ortamların bulunmadığı yerleri kısa sürede terk etmektedirler. Hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının yapılarının büyüklüğü nedeniyle bu tür zararlılarla savaşta zor olmaktadır. Ayrıca bağışıklık seviyeleri hassas durumda olan hastalar olduğu için pestisit kullanımında da dikkat edilmelidir. Ancak hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında bazı durumlara karşı tedbir alınarak bu zararlıların içer girmesi ve bu ortamlarda üremesi engellenebilir. Alınacak tedbirler şunlardır;


• Tesisin sürekli temiz tutulması haşerelerin hastanelere girmesini engelleyecektir. Yiyecekler kapalı kaplarda saklanmalıdır. Yerlere ve tezgahlara dökülen kırıntılar hemen temizlenmelidir. Hasta odalarındaki yiyeceklerde hava almayan kaplarda saklanmalıdır.
• Gıdaların, sağlık personeli ve hasta dolaplarında gece boyunca açıkta kalmadığından emin olmalısınız. Tüm yiyecekler için buzdolabı gibi güvenli bir depolama alanı sağlanmalıdır. Çalışanların düzenli olarak dolaplarını temizlemeleri gerektiğini hatırlatın.
• Mutfak zeminlerinde yer süzgeçleri varsa bunları düzenli olarak temizleyin. Bu alanlar nemli yapıları ve kokuları ile haşereleri kendine çekmektedir. Özellikle sinekler bu tarz alanları sevmektedir.
• Hastane ve sağlık kuruluşu yapılarında meydana gelmiş olan aksaklıkları düzeltin. Duvarlarda, pencere ve kapı altlarındaki boşlukları uygun malzemelerle kapatın.
• Kiremitleri ve tavanları sağlam tutmaya özen gösterin. Kırık veya çatlak kiremitler zaman kaybetmeden değiştirilmelidir. Tavan boşlukları, kemirgenler için uygun üreme alanları olmaktadır. Bu alanları düzenli olarak kontrol edin.
• Tedarikçilerinizin, nakliye veya depolama sırasında haşereleri ve böcekleri taşımadığından emin olun.
• Çamaşırhane yada bu tarz alanlardaki nemli alanları uygun yöntemlerle kurutun.
• Depolama raflarını duvara yaslamayın. Duvar ve raf arasında en az 30 santim boşluk bırakın.
• Toplu yiyecek depolama kaplarını ve çöp kutularının ağızlarını sürekli olarak kapalı tutun.
• Giriş ve çıkışlar için sodyum buharı lambaları kullanın. Böcekler bu ışık kaynaklarına daha az gelmektedir..
• Binanın dışındaki çöp kutularının duvara yapışık olmadığından emin olun.
Hastanelerde hamam böceği sorunu
İnsanlar haklı olarak hastanelerin temiz bir ortam sunmasını ve haşerelerin bu ortamlarda barınamamasını beklemektedir. Tüm hastalar için – özellikle de bağışıklık sistemi zayıf olan- steril ortamın sürdürülmesi son derece önemlidir. Fakat hamamböceği gibi zararlılar bu steril bakım ortamını tehdit etmektedir.
Bir dizi sağlık tehdidi, konjonktivit, pnömoni (zatürre), gastroenterit, diyare (ishal) ve astım hastalıkları hamamböceği ile ilişkili olabilmektedir. Hamam böceği dışkısı ve dökülen derilerinin astımı şiddetlendiren alerjenler içerdiği tespit edilmiştir. Hamamböcekleri çöp ve pisliklerin içinde gezdikleri için bakterileri de gezdikleri temiz ortamlara bulaştırmaktadır.
Hamamböcekleri hastanelerde genellikle aşağıdaki alanlarda bulunmaktadır:
• Çalışanların soyunma odaları
• Depolama alanları ve dolaplar
• Çamaşır yıkama alanları
• Yemek hizmeti alanları (mutfaklar, yemek alanları, mola alanları)
• Acil servis bekleme alanları
Hastanelerde Hamam Böceği İstilasını Önleme
Hamam böceği istilasını önlemenin en iyi yöntemi hamam böceğinin hastaneye giriş yapmasını engellemektir. Hamamböceği kapı girişlerinin altlarında ve pencere çatlaklarına yada duvardaki her hangi küçük bir boşluktan içeriye girebilmektedir.
Hastanelerdeki belirlenen temizlik kurallarına uyarak hastane ortamı hamam böcekleri için daha az çekici hale getirilebilir. Yere dökülen yemek artıkları hemen temizlenmelidir. Tesislerin dış kısımlarındaki küçük açıklıkları uygun malzemelerle kapatılmalıdır. Binayla bitişik şekilde duran bitki örtüsü en az binadan 2 metre uzaklaştırılmalıdır. Duvarlara değen ağaç dalları kısaltılmalıdır. Çöp konteynırları mümkün olduğu kadar duvarlardan uzakta tutulmalıdır.
Hamam böceklerinin sağlık kuruluşlarına girmesini önlemek için ekip çalışması gereklidir. Çalışan personellere temizlik ve tesis bakım sürecindeki rolleri anlatılmalıdır. Düzenli temizlik ve koruyucu tesis bakımı yöntemleri ile hamam böceği istilasına karşı hastanenizi koruyabilirsiniz.
Huzur ve bakım evlerinde tahtakurusu sorunu
Tahtakuruları girdikleri alanlarda hızla çoğalmaktadır. Bu nedenle bu sorunu erken teşhis etmek hızlı tedavi için çok önemli olmaktadır. İnsanların konakladıkları yerleri çok seven tahtakuruları insanların kanlarıyla beslenmektedir. Yaşlı hastalar için bu haşere türü daha ciddi bir sorun oluşturmaktadır. Yaşlı hastalar ısırıkların farkına geç varmakta yada hiç fark edememektedir. Geceleri beslenen bu haşereleri yaşlı hastalar görmekte zorlanmaktadır. Bakım evinizde tahtakurusu istilasından şüpheleniyorsanız aşağıdaki maddeleri dikkatlice okumalısınız;
• Tahtakuruları genellikle gece beslenmektedir. Gündüz vakitlerinde bu haşereleri tespit etmek zor olmaktadır. Gece bir el feneri yardımıyla yatak köşelerine, koltuk yada minderlerin altlarına bakarak tahtakurularını tespit edebilirsiniz.
• Tahtakuruları beslendikten sonra arkalarında küçük pas renginde lekeler bırakmaktadır. Bu lekeleri, yatak dikişlerinde, tavanlarda, koltuk yada minder altlarında, çarşaflarda görebilirsiniz.
• Tahtakuruları nemli alanlarda, duvar kağıtlarını aralarında da saklanmaktadır. Bu alanları dikkatlice incelemelisiniz.
• Tahtakurusu istilası yaşıyorsanız hemen profesyonel yardım almalısınız. Bu tür sorunlara karşı bizi hemen arayabilirsiniz.
Her haşere türünde uzman olan firmamızın teknisyenleri sizi bu sorundan en kısa süre içinde kurtaracaktır.
Sağlık Kuruluşlarını İstila Eden Haşereler İçin Profesyonel İlaçlama Şirketi Seçimi
Kontrol edilmeyen haşere istilaları ve pestisitlerin yanlış uygulanması, hastaneler ve sağlık kuruluşları için ciddi sıkıntılar oluşturabileceğinden, bu tesislerdeki zararlılara karşı mücadelede eğitimli profesyonel ilaçlama uzmanları ile çalışılmalıdır. Firmamız haşerelerin davranışları ve haşerelerin önlenmesinde uzun yıllara dayanan bir deneyime sahiptir.


Hastaneler ve diğer sağlık kuruluşları ilaçlama şirketi seçiminde aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir;
• Seçeceğiniz firma ticari haşere kontrolünde uzman mı?
• Firmanın teknisyenleri, hastane ve sağlık kuruluşlarının özel ihtiyaçlarını biliyor mu?
• Firmanın teknisyenleri lisanslı ilaçlama uzmanı mı?
• Teknisyenler daha önce ne tür bir eğitim aldı?
• Acil bir durum için ortalama yanıt süresi ne kadardır? Bu tür acil müdahaleler için ek bir ücret talep ediliyor mu?
• İlaçlama firmasının başarısız sonuçlanan hizmetinden karşılık para iade garantisi var mı?
• Firma ne kadar süredir ilaçlama işlemi yapmaktadır?
Hastane İlaçlama Konusunda Neden Firmamızı Tercih Etmelisiniz
Hamamböceği, karınca, sinek, fare, sıçan ve tahtakurusu gibi zararlılar potansiyel mikrop taşıyıcılarıdır ve hastaneler ve sağlık kuruluşları tehlike arz etmektedir. Haşere istilasının sonuçları, zaten savunmasız durumda olan hastalar için son derece ciddi olabilmektedir. Haşereler ve zararlı türleri genellikle hepevirüs, salmonella veya norovirüs dahil olmak üzere tehlikeli bakterileri hastalara bulaştırabilmektedir. Hastaneler, bakım evleri ve diğer sağlık kuruluşları, alınan teslimatlar, depolama ve gıda hazırlama gibi aktivitelerden dolayı zararlılara karşı savunmasız kalmaktadır. Hastanelerde oluşabilecek bu tarz haşere istilaları sağlık kurumlarının itibar kaybetmesine yol açmaktadır.
Hastaneye ve sağlık kuruluşlarını istila eden bu zararlılar ekipmanlara da zarar vermektedir. Pahalı olan ekipmanların zarar görmesi ekstra bir masraf doğurmaktadır.
Herhangi bir haşere ve böcek istilasında vakit kaybetmeden en iyi ticari haşere kontrol hizmeti veren firmalar ile anlaşma yapılmalıdır. Profesyonel ilaçlama hizmetlerinden faydalanmak her zaman için yararlı olmaktadır. Uzmanlar tesislerin hassasiyetine dikkat etmektedir ve bu nedenle zararlı tehditlere kalıcı çözümler sunmak için en iyi ürün ve teknikleri kullanmaktadırlar. Profesyonel hizmetler daha kapsamlı olmaktadır. Hem tesiste var olan istilaları ortadan kaldırmaktadır hem de ilerde olabilecek istilalara karşı tüm aksaklıkları gidermektedir. İlaçlama firmamız, hastaneniz veya sağlık kuruluşunuz için kiralayabileceğiniz en iyi ticari haşere kontrol şirketlerinden birisidir.
Uzman klinikler, diş hekimliği, bakım evleri, doktor muayenehaneleri, tıp merkezleri ya da hastane hizmetleri için ihtiyaç duyduğunuzda, haşerelerle başa çıkma konusunda en iyi hizmeti sağladığımızdan emin olabilirsiniz.
İşlerini titizlikle ve etkin bir şekilde yapan profesyonel eğitimli ilaçlama uzmanlarımız, hiçbir şeyin şansa bırakılmamasını sağlamaktadır. Süreç boyunca hastanene oluşan istilayı ortadan kaldırmakta, kemirgenlerin yuvalarını bularak onları tesisinizden kovmakta ve diğer haşerelerin yumurtalarını bıraktıkları yerleri tespit ederek istilayı kökten çözmektedir.
Firmamızın ilaçlama uzmanları, en iyi ticari haşere kontrol ürünlerini kullanmaktadır. Hastane ve sağlık kuruluşlarındaki hastaların ve çalışanların sağlığını korumak için düşük etki gösteren yeşil organik ürünler kullanmaktayız. Uygulamalarımız hepsi sonuç odaklı ve % 100 başarılıdır. İlaçlama işlemimizden sonra firmamızdan dolayı yaşanan bir aksaklık karşısında eğer tekrar bir istila sorunu yaşanırsa tekrardan ücretsiz ilaçlama yapmaktayız.
Sağlık hizmeti veren tesislerin çoğunun günün her saatinde çalıştığını bilmekteyiz. Sizin için en uygun olan zamanda sağlık kuruluşları ilaçlama hizmetimizi sunmaktayız. Firmamızın teknisyenleri hastane ortamındaki zararlıları kontrol etmek için en iyi yöntemleri kullanmaktadır. Bizimle çalışmaya karar verirseniz ilk önce tesisinizi istila eden haşere türünü tespit etmek için ücretsiz muayene işlemi yaparız. Muayene işleminden sonra uygun ilaçlama yada haşere kontrol yönetimine karar veririz. İlaçlama işleminden sonra tesisinizde bulunan aksaklıkları size rapor olarak sunarız. Sağlık kuruluşları ilaçlama işlemlerinden sonra haşerelerin arkalarında bıraktıkları artıkları temizlemek için sanitasyon hizmetimiz de mevcuttur. Temiz ve haşere barındırmayan, hijyenik hastane veya sağlık kuruluşları ortamına kavuşmak için bize güvenebilirsiniz.


Yaptığımız sağlık kuruluşları ilaçlama işlemleri;
• Hastaneler, sağlık ocakları ve tıp merkezleri
• Huzur evleri, bakım evleri
• Doktor ve dişçi ofisleri
• Uzman klinikler

ayzerilaclama:
İlgili Mesaj